Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Как да се отърва от лекарствата , ПА и тревожността


july

Recommended Posts

Здравейте, решена съм да се справя без лекарства, но ми е адски трудно. От около месец не приемам лекарства, но всичко започва помалко да се завръща....главоболие, световъртеж, вечер се будя и часове немога да мигна защото в стомаха ми пулсира и през цялото ми тяло преминават горещи вълни и тръпки. Всеки ден си казвам "Аз съм силна ще се справя"...вярно понякога ми просветва, но за малко. Днес съм отчаяна , защото вече цял ден съм такаи едвам се добрах доработа...нямам сили и имам чувството, че всеки момент ще припадна. Какво е това нещо ,че вече 5 години немога да го преодолея...моля Ви дайте съвет, само да не са лекарства....

Линк към коментар
Share on other sites

Хомеопатията може да помогне за балансиране на енергиите в организма и да нормализира състоянието ти.
Правилното разбиране на нещата от живота също подпомага този процес, но това се постига по-бавно. Все пак си заслужава да бъде една макар и по-дългосрочна цел. Беседите на Учителя са ценен приятел и помощник.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, решена съм да се справя без лекарства, но ми е адски трудно. От около месец не приемам лекарства, 

Здравей, казваш, че си спряла лекарствата, това добре, но какво друго си правила за подобряване на състоянието освен лекарства?

Когато спреш въздействието на нещо, което е стопирало или повлиявало по някакъв начин проблема е редно да приложиш друг метод, който да е адекватен към състоянието.

Да започнеш терапия, в която да спираш лекарствата, но да усвояваш друг метод за справяне е вариант. Да спреш лекарствата без алтернатива е сложен вариант.

Когато са ти изписали медикаменти, поставена ли  ти е диагноза, какво лекуваш? 

Линк към коментар
Share on other sites

 ,,Да спреш лекарствата без алтернатива е сложен вариант.,,

 

Варианта не само е сложен, той е неразумен и вреден за човека.Вреден, защото ако той не е направил нужната промяна в мисленето, симптомите се връщат и то с много по-голяма сила.Силата е по-голяма, защото защитата на медикамента / дори и като плацебо / вече я няма.И тогава започва едно ,, стискане на зъби,, на което рядко някой може продължително време да издържи.Така връщането към медикамента става неминуемо, а с него идва и отчаянието-аз никога няма да се отърва от проблема.И колкото повече такива неуспехи има, толкова повече една бъдеща промяна в мисленето, дори с помощта на психотерапевт би била много трудна.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте Julide,

Можете ли да отговорите на няколко въпроса?

Какво наложи спирането на лекарствата преди месец ? Можете ли да обясните защо толкова държите да се справите без лекарства? По какъв начин това е толкова важно за Вас?

 

"Какво е това нещо ,че вече 5 години немога да го преодолея...моля Ви дайте съвет, само да не са лекарства...."  Какво разбрахте за тези 5 години, в които имате симптоми?

Моля отговорете на тези и на горните въпроси, информацията, която давате е малко и е неопределена, няма как да получите много изчерпателен отговор.

Поздрави

Илиана

Линк към коментар
Share on other sites

Сама реших да ги  спра...аз пиех деанксит по 1 т. дневно....искам да съм както преди силна, борбена, мотивирана...а с деанксита ми беше едно безразлично, вярно нямах вегетативни симптоми, но не бях аз. Пет годимни пих различни лекарства   сероксат 1 г. -резултат 15 кг. отгоре и като ги спрях станах още по-зле(депресирана, с постоянен световъртеж..само нянах тревожност), след това пих деансит около 4 месеца, после зинат 2месеца, валдоксан около6 месеца , а резултат никакъв. След това отидох на друг психиатър и той ми назначи бифлoкс - 3 месеца и отново нищо , после валдоксан от него много се влоших и се върнах отново на деанксита. Докога така ...трябва да се взема в ръце и да се отърва от тези състояния. Снощи едвам съм заспала, будя се често с едно трептене в областта на стомаха и горещи вълни по ръцете, губя сили....в такъв момент се подобрява това трептене в областта на стомаха със затопляне(прегръщам съпруга си), но незнам докога ще издъража...той се опитва да ме мотивира, но човек ,който не го е изпитал незнае какво е.Проблема е ,че съм от Варна и тук няма добри психотерапевти за да започна терапия. Аз държа специалиста да е добър от ранга на д-р Първанов....но за съжаление няма. Д-р Първанов казва , че това е вредно, но какво да направя като няма добър специалист, да продължа с деанкита!?

Редактирано от Julide Yumerova
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...