Marusya Добавено Януари 30, 2013 Доклад Share Добавено Януари 30, 2013 ... През 1986г. Кавираж излекува успешно ябълкови дървета, използвайки Belladonna, а после пристига в Австралия, където провежда мащабни експерименти с лекарства за болните растения. Въз основа на това възниква новаторската книга „Хомеопатия за фермата и градина”. Алън Шмуклер, главен редактор hpathy.com.: През 1986г. вие излекувахте болните ябълки с помощта на Belladonna. Как се случи това? Нещо като прозрение ли беше, както при Нютон с ябълката? Вайкунтанат Кавираж: Историята с ябълките беше следната. Моите швейцарски приятели от гр. Арау имаха много хубава къща, с много голяма градина на южната страна. Лекувах приятелите, децата им и техните животни в течение на ред години и, когато тези дървета се разболяха от ръжда, стопанката ме попита дали може с помощта на хомеопатията да се излекуват дърветата. „Разбира се – казах аз, - Само че аз нищо не знам за това”. Тя каза: "Аch du bist ein Krueterhexe, du wirst schon was finden" ( „Но ти си магьосник-билкар, ще откриеш нещо”). И така, ние излязохме на улицата и аз видях тези дървета: листата бяха увиснали и навсякъде имаше петна от ръжда: върху листата, стъблата, клоните и стволовете. Попитах от кога имат този проблем и стопанката ми отговори, че това продължава вече три дни – започнало по време на сланите, а сега вече всички дървета били с ръжда. После я разпитах за поливането и тя отговори, че поливала ябълките три пъти на ден, след което листата се повдигали за няколко часа, а после отново увисвали. Това ми се стори подобно на случай при скарлатина – бързо, яростно, тъмночервени петна и силна жажда. Затова незабавно реших, че Belladonna по някакъв начин би трябвало да помогне. Имах само няколко гранули 200Х, разтворихме 10 броя в 20 литра води и с този разтвор поляхме дърветата. След три дена изчезна ръждата и дърветата отново изглеждаха здрави. Това се случи през есента, примерно в края на септември, и ябълките, узрявайки, падаха на земята. Първите ябълки бяха много кисели и горчиви, защото ръждата беше заразила дървото, но когато ръждата изчезна, ябълките станаха сладки и сочни – невероятно! Бях много учуден. Как се получи това? Бях напълно смаян от този успех и си помислих, че може би съществува някакъв начин да се разпространи този опит и върху растенията. По това време живеех в Амстердам и нямах градина, така че започнах да експериментирам със саксийни растения – имам предвид тези, които растат в гърнета – и с марихуана, която не е забранена в Холандия; отчитайки холандския влажен климат, аз се поинтересувах до каква степен растенията са подложени на поражения от брашнената роса. цялата статия тук : http://www.samuelhahnemann.bg/homeopathic-case-of-plants-and-animals/article/403.selsko_stopanstvo Мария-София 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts