АлександърТ.А. Добавено Март 3, 2014 Доклад Share Добавено Март 3, 2014 Тук на близо има тема ,,с ум или без ум" . Мисля че е същото . Ролята на ума е да нарисува картина пред мен . Тогава тои трябва да притихне ,за да мога да живея . (да се включат всичките ми удове ) . Тогава сработва осъзнаването . B__ 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Март 3, 2014 Доклад Share Добавено Март 3, 2014 Да, но ти мислиш или по-скоро "мислиш" и всичко написано в предходното мнение е резултат от мисълта. Ако се съмняваш, проблемът си е твой. не, споделяне на опит чрез използване на ума за комуникация. Мисле, че Александър добре го е казал. Удовете ни се нуждаят от покоя на ума, за да могат да работят, т.е. да живеем. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
KirilChurulingov Добавено Март 14, 2014 Автор Доклад Share Добавено Март 14, 2014 Ако не сте я разбрали, по-до-бре – защо? Защото често разбраните неща се изопачават. Когато мислите, че сте разбралинещо, вие не сте го разбрали; когато мислите, че не сте горазбрали, тогава сте го разбрали. Кога могат да се изопачат нещата ? Когато се изследват не в тяхната естествена среда . Коя е естествената среда за Божествената мисъл ? Божествения свят. Във физическия свят можем само да схванем Божествената мисъл, в чувствения свят да я доловим, в мисловния свят да я проумеем, но само в Божествения свят да я разберем. Само когато държим съзнателна връзка с Божествения свят ние живеем в Реалността. Ако между Божествената свят и нашето съзнание има прегради ще става пречупване на светлинните лъчи, идващи от този свят и ще се намерим заедно с Алис в страната на чудесата, взирайки се в стрелките, сочещи различни посоки. http://www.youtube.com/watch?v=G303o8pJzls Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts