maxy Добавено Ноември 1, 2012 Доклад Share Добавено Ноември 1, 2012 Здравейте, след като прочетох някои теми във форума, реших да се престраша да споделя проблема си. Надявам се да ми дадете някакъв съвет или .... и аз не знам. Дори просто коментари ще ми помогнат да погледна нещата и от друга гледна точка. Със съпругът ми имаме проблем с интимността. Не правим секс. Вече 3 години. Може би ще трябва малко предистория понеже според мен нещата са свързани ... а и вече съм много объркана. Заедно сме от 6 години. В началото всичко беше наред в отношенията ни, секса си беше хубав. Известно време след като се запознахме разбрах, че съпругът ми е в метадонова програма. Изникнаха много въпроси, но го приех. Реших да той се лекува. След това лечението му приключи и излезе от програмата. Нещата отново вървяха добре, отношенията ни бяха супер. Две години беше чист. След неуспешни бизнес начинания се депресира и отново посегна към наркотиците. Някъде тогава секса и близостта между нас изчезнаха. Близо година се борех с различни методи да се отърве от тази напаст, но нямаше резултат. Сега отново е в метадонова програма. Според мен е спорен въпроса до колко това помага. И така ... в програмата е близо две години. Възвърна самочувствието си. Повишиха го. Изтеглихме кредит и си купихме жилище. Разбираме се, казва, че ме обича ... но не го показва особено. Избягва всякакви интимни контакти. Прегръдки, целувки ... винаги аз съм инициатора, а за секс няма да говорим. Няма такъв. Опитвала съм да говорим по темата. Отговорът му: "Нямам желание! Не само към теб, а по принцип." Казва, че дори не мастурбира ... просто нямал желание. Според него се дължи на медикаментите, които взима. А аз не знам ... всичко ми е много объркано. От една страна искам живота ни да продължи, да имаме деца ... все нормални неща. От друга се притеснявам дали ще се справи, и дали няма да се предаде пред някое препятствие. Консултирали сме се с психотерапевта му. Според него причината за липсата на сексуално желание е от части медикамента, но и еднообразието. Съвета му беше да разнообразим ежедневието си. Правили сме го ... разходки, почивки, но поведението на съпруга ми си е все същото. Колкото и да се опитвам да го предразположа резултата е нулев. Не го обвинявам. Опитвам се да проявявам разбиране, но времето си минава. Струва ми се, че за всичко си има причина. Както и за зависимостта му ... някъде в миналото. Иска ми се да открием тези причини и заедно да се справим със ситуацията. Нямам представа от къде да започна. Как да постъпя? Затова реших да потърся съвет тук. Предварително ви благодаря! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Ноември 1, 2012 Доклад Share Добавено Ноември 1, 2012 Какво знаете за наркотичната зависимост? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
maxy Добавено Ноември 2, 2012 Автор Доклад Share Добавено Ноември 2, 2012 Труден въпрос. Бих казала, че със съпруга ми преминахме през много неща и по тази причина знам доста. Интересувала съм се и съм изчела много неща по темата. Приемам наркотичната зависимост като болест. Трудно ми е да си обясня, защо някой би посегнал към това. И не приемам отговори като: "Просто от любопитство!". За мен за да посегнеш към наркотиците си има друга причина, която е неосъзната. Според мен ... за хората, които са решили да се откажат няма напълно излекуване, а една борба до края на живота. Не само за тях, а и за близките им. Все пак не съм специалист. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ники_ Добавено Ноември 2, 2012 Доклад Share Добавено Ноември 2, 2012 Привет! Според мен, ключът към кутията на пандора се крие в причината, поради която той е започнал да взима каквото е взимал. Какво го е накарало? Химията, която се създава в тялото поради едни, или други вещества, влияе на съзнанието. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
maxy Добавено Ноември 5, 2012 Автор Доклад Share Добавено Ноември 5, 2012 Да, съгласна съм. Споделих подобно мнение по-горе. Просто не съм сигурна как да под ходя. Все пак и той трябва да е убеден, че трябва да търси тази причина ... за да се отърси от проблема. А и към всеки човек сигурно се подхожда различно. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ники_ Добавено Ноември 5, 2012 Доклад Share Добавено Ноември 5, 2012 Все пак и той трябва да е убеден, че трябва да търси тази причина ... за да се отърси от проблема. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts