neeti Добавено Октомври 13, 2012 Доклад Share Добавено Октомври 13, 2012 Много ми е трудно да започна но вече не издържам и искам да разкажа какво ме мъчи вече 5-6 месеца.Всичко започна един ден през май на работата ми стана много зле зави ми се свят и това отшумя за около 5 минути след около 3 часа се повтори страшно се изплаших помислих си че ще падна.И от този момент започнах да пропадам в някаква дупка ,спрях да се смея не исках да излизам ,трудно ми беше дори да ходя на работа ,а аз обичам работата си.Обичах до преди това да излизам ,да се срещам с приятели ,да се смея.Направих си всякакви изследвания за тумур в главата,кардиолог посетих за кръвното,пълни кръвни изледвания направих резултатите са идеални.Всички изследвания показаха че,съм здрава.Посетих и невролог ,там се оказа ,че имам шипове на врата и те пречат за правилното оросяване на главта и затова ми се е завивало свят.Изписаха ми лекарства и след като ги приемах два месеца ,замайването престана.Но аз не върнах предишното си аз.Продължавам да съм напрегната ,неспокойна,нищо да не ме вълнува и докато в началото се страхувах да не умра от тежка болест,вече ми стана все едно дали ще съм жива.Стах ме е ,че все по често се събуждам нощем и си мисля за самоубийство.Живея на висок етаж и все почесто си мисля че може всичко да свърши като скоча и край,Чуствам се уморена и без стимул за живот.Искам да си върна предишното аз.Какво става с мен ,никога бпреди не съм мислила за самоубийство.Дори съм се чудила на тези ,които го правят.Как да си помогна.Забравих да кажа ,че ходих и веднъж на психолог.Там разказах всичко това и психолога ми каза да потърся психиатър ,който ще ми изпише лекаррства.Не отидох ,не искам лекарства ,не искам да съм като опиянена.Искам предишното си аз.Искам да се усмихвам,да излизан с приятели,да чуствам.Помогнете ми.... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Октомври 13, 2012 Доклад Share Добавено Октомври 13, 2012 Искате да сте като преди? Невъзможно е! Психиката ни е процес - тече и се променя, постоянно, като река. А една река никога не е същата в два последователни мига! С това само ви намеквам, че преживяваният от вас стрес се случва не защото е лош, а вие сте негова нещастна жертва, а за да насочи ума ви към себепознание и смекчаване на някои ваши реакции на трудности и напрежения, промяна на отношението ви към житейските предизвикателства и изпитания в по-релаксирано и гъвкаво! Погледнати през призмата на поведенческата парадигма, преживяванията ви се дължат на най-обикновено негативно кондициониране (обуславяне), което продължава да работи дори след премахване на първоначалния стимул/ симптом. То е нужно да се разобуслови в процеса на хипноза, специфични дихателни и др. методи, разбира се, в контекста на цялостно разбиране за себе си и евентуалната характерова работа и промяна. Мислите ви за "самоубийство" нямат нищо общо с реално намерение за такова и вие дълбоко в себе си знаете това! Това са нормални защитни мисли, идващи от подсъзнанието ви, които ви карат да потърсите щастието в живота си! Просто така работи то - наобратно. За това сме говорили много в други теми в този форум. Накратко - потърсете психотерапевт, боравещ вещо с хипноза за директна работа по ставащото с вас. Лина Коцева 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts