unique8smille Добавено Септември 24, 2012 Доклад Share Добавено Септември 24, 2012 Здравейте Аз съм на 15 години и преди 4,5 дни получих първата си паническа атака. Задушавах се,сърцето ми туптеше много бързо,виеше ми се свят,гадеше ми се,изтръпнаха ми ръцете и краката,залитах,свиреха ми ушите,адски болки в корема имах чувството че ще падна и ще умра ... Искам да науча:как мога да я преодолявам и всичко което сметнете за добре да знам Когато стана всичко бях при заместващата лекарка и тя ме увери на 100% че няма проблем със физическото ми тяло,а има проблем с психиката ми и каза да се срещна задължително с психиятър и тъй като нашите НИКОГА не биха се съгласили да се срещам с психиятър ! Реших да помоля тук за помощ Благодаря Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Септември 26, 2012 Доклад Share Добавено Септември 26, 2012 Здравей! Лекарката, ако е лекарка, а не мед .сестра е подходила напълно формално.Трябвало е да отдели няколко минути и ти обясни,че си имал реакция на силен стрес.Да ти каже,че в стрес изпадаме винаги когато имаме проблем, когато сме пред предизвикателства и промени или просто сме недоволни от нещо или някого.Трябвало е и да ти каже, че най-разумното в случая е да решим проблема или проблемите които са предизвикали стреса / те може и да са плод само на нашата фантазия или на преумора/.Ако стреса ти е предизвикан от физически причини-късно лягане, недоспиване , употреба на алкохол и т.н. да ти го поясни и ти даде най- общи препоръки за минимизирането му ,което ще предотврати нови такива остри кризи. За съжаление ще трябва да го направиш това сам- използвай Гугъла, прочети няколко статии за стреса и минимизирането му.От съветите които се дават, избери тези които ти допадат, като непременно включи спорт.Направи си ежедневна програма и я изпълнявай стриктно в рамките на няколко седмици.Разбира се, може и да потърсиш училищният психолог. Питай ако след четенето в нета нещо ти остане неясно. ПП -Предполагам си прочел, че съм психиатър. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
unique8smille Добавено Септември 26, 2012 Автор Доклад Share Добавено Септември 26, 2012 Здравейте Беше лекарка а не мед.сестра ! Не ми обясни нищо а само каза психиятър и това е ! Ами не намирам проблем в живота ми освен взаимотношенита с родителите ми ! Не употребявам алкохол или цигари ! Лягам си ВИНАГИ преди 10 ч така че А и попринцип съм много спокойна личност и затова не разбирам Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Септември 26, 2012 Доклад Share Добавено Септември 26, 2012 Значи е от взаимоотношенията.Подобри ги. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
unique8smille Добавено Септември 27, 2012 Автор Доклад Share Добавено Септември 27, 2012 Опитвам се да правя стъпки,но родителите ми не ! За тях перфектната дъщеря е да върши цялата домакинска работа и всякаква друга,да учи и да мълчи ! Аз нямам право на дума или на изслушване ... ! Когато аз се опитвам да кажа нещо винаги ме пресичат и започват да ми викат,понякога се стига до удари или не ми говорят в продължение на 1,2,3 и повече седмици ... Не знам как да си помогна за това и съм тук Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Септември 27, 2012 Доклад Share Добавено Септември 27, 2012 Ок.Моята задача беше да ти поясня, че не си болна.За съветите спрямо родителите те оставам на колегите.Пиша бавно и не мога да отделя толкова време. Хубава вечер! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts