legarçon Добавено Август 26, 2012 Доклад Share Добавено Август 26, 2012 Здравейте, Попаднах на този форум, случайно през Google. Мъж съм на 20 години, но изгубих живеца си. Преди година и нещо бях жив, ентусиазиран, мотивиран постоянно да правя и да постигам неща и го правех, занимавах се с проекти. По настояване на наште да уча в чужбина го направих, макар че тук имах професионални успехи, които загърбих. Прекарах една година там, пропуших хашиш, трева, цигари... там спрях развитието си като личност. Беше ми скучно, беше ми тъпо, в университета ме занимаваха с постоянни административни неуредици, губиха ми времето, 2/3 от учебната програма съдържаше предмети, които нямаха общо с това, което искам да уча, а именно кинорежисура, българите, от които бях заобиколен не бяха моята компания, взех решението да се върна. Направих го, изнесох се на квартира, започнах доста добра работа и въпреки това живеца не се възвърна. Чувствам се приспан във всеки един аспект... Може да съм спал 12 часа и пак през деня по всяко време бих заспал. Спи ми се постоянно... Няма я тази креативност у мен, която имах преди, чувствам се глупав, не се развивам наникъде, имам моменти, в които самочувствието ми изчезва. Наште ме гледат накриво, защото се върнах и едва ли не инвестицията е загубена... Въпреки че работя, живея вече самостоятелно в хубаво жилище, аз самия не съм този, който бях. Намалих тревата до 2-3 месечно като се събера с приятели, не пуша цигари от вече месец и седмица, не пия... Почти всяко предложение на приятели да ходим някъде, да правим нещо го приемам само и само надявайки се да си възвърна живеца, който толкова много ми липсва вече... Розалина 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Август 27, 2012 Доклад Share Добавено Август 27, 2012 Не е изключено състоянието да е реакция на мозъка и тялото на приеманите в миналото вещества. Имал съм много случаи, при които дори една цигара марихуана води до тревожно-депресивни състояния. Това, че хашиша, ганджата и т.н. са леки и безопасни, е просто мит! Това, която мога да те посъветвам, е напълно да спреш употребата на подобни вещества, дори и да е рядко. Напълно! Плюс няколко месеца прием на антидепресанти - вероятно 3-6 месеца ще са достатъчни. Затова, виж се с психиатър, разкажи му за случващото се и се довери на медикамента, който ти предпише. Успоредно с това, можеш да ходиш и на психотерапия! В случая не наблягам на това, защото предполагам че главният фактор е соматогенен. Донка 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ISTORIK Добавено Август 27, 2012 Доклад Share Добавено Август 27, 2012 Може би физически упражнения или фитнес упражнения също биха помогнали за изчистването на организма от токсините и за връщането на "живеца". Донка 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Август 27, 2012 Доклад Share Добавено Август 27, 2012 Физическите упражнения и фитнеса в случая са задължителни.Дори само те ще са достатъчни за да си върнеш ,,живеца,,. ISTORIK 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
legarçon Добавено Август 28, 2012 Автор Доклад Share Добавено Август 28, 2012 Г-н Баев, честно казано не очаквах такъв отговор... Чувствам се млад и здрав, за да си позволя отсега да ползвам патерици, каквито именно са антидепресантите. Колкото до спорта, да може би това е добра идея... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Август 28, 2012 Доклад Share Добавено Август 28, 2012 (edited) Патерици се ползват, когато човек си е счупил крака или изкълчил глезена... В случая предполагам, че сте си "изкълчил" (надявам се, проследявате аналогията в алегорията) мозъчната химия с приема на вещества. При някои хора употребата на марихуана и хашиш, дори и единични приеми, водят до подобни резултати. Старая се да имам центрирано отношение към психотропните медикаменти. Като цяло не съм им симпатизант. В някои случаи обаче употребата им е на мястото си. Във вашия случай предполагам именно биохимичен мозъчен дисбаланс. Пробвайте със спорт. Ако до седмица-две има подобрение, чудесно. Ако ли не, приемът на антидепресант за няколко месеца би бил добро решение! Редактирано Август 28, 2012 от Орлин Баев ISTORIK 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts