Стоянка-таня Добавено Август 11, 2012 Доклад Share Добавено Август 11, 2012 Здравейте , писала съм и преди тук . От 4 години имам паническо разстройство, ходила съм при няколко невролози и двама психиатъра изписвали са ми много различни лекарства но без успех. До преди няколко месеца бях 1 година на Лароксин. След като го спрях след месец започнах Ксетанор защото страховете ми бяха ужасно силни. Не мога да излизам постоянно мисля само за лоши неща имам чувството , че на моменти ще полудея - като отбележа че това е главния ми страх. Днес например се почувствах много виновна пред себе си , че вече втора година съм без работа по- причина че от този вледеняващ страх не мога да ходя. След толкова години пропиляни в страхове осъзнавам, че всичко е в мен и начина ми на мислене но не мога да го променя. Преди време писах на Д-р Тодор Първанов дали ще започне лечение с мен , за което се извинявам че се отнесох не сериозно но просто нямам финансова възможност за момента. Интересувах се за хомеопатично лечение , дали би имало по- добър ефект защото от тези антидепресанти чувствам мозъка си като парализиран. На моменти се чувствам все едно не съм в тялото си и тогава изпадам в паника. Възможно ли е тези усещания да са от Ад. ? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shekila Добавено Август 12, 2012 Доклад Share Добавено Август 12, 2012 Здравей, аз от доста време съм тук във форума, доста неща споделих и съм много благодарана на др. Първанов и на Орлин. В най-голямата ми криза Орлин беше до мен, пишеше ми постоянно, това ме вдигна на крака. Аз съм с ОКР от 10 годишна сега съм на 37, не съм се лекувала тъй като за всички мои близки това не е болест а каприз. Сега обаче, когато съм на ръба да загубя съпруга и децата си взех да чета из форумите и потърсих и психиатрична и психотерапевтична помощ. Пия феварин 4 месец, понякога съм добре,но скоро отново имах силна криза,лежах,плачех,нямах сили и желание за живот. В това си състояние отидох при терапевтката ми и тя ми каза,да имам търпение изписа ми отново ревотрил и револукс, кризата мина, така,че аз не съм превърженик на АД,но мисля,че щом се налага медикаментозно лечение следва да го приемаш,а не да се гърчиш в кризи, две до 5 години може би ще го пия, така ми каза психото, едновременно с това ходя и на психотерапия. Хич не ми е лесно, не мога да се концентрирам, не работя много, трудно ми е да върша и най елементарна домакинска и каквато и да е работа, това ме водеше до чувсто на вина, но терапевтката ми каза да спря да " натискам педала" и да почивам без чувство на вина. Сега всичко , което вършех сама го разделих със съпруга и свекървата си и домакинската работа и бизнеса и грижите за децата, така имам лично време за почивка и медитация, четене и размисъл,мога да потъна в себе си и да осъзнавам проблема си, да го анализирам и приемам, май това е рецептата, да осъзнаеш и приемаш, хич не е лесно, стигала съм до лудост и до желание да сложа край на живота си, но като мине кризата си даваш сметка колко прекрасен е живота. Така, че давай на пред с позитивни мисли,малко терапия и помощ от специалист. Вярвам,че ще успееш, повярвай си и ти. Поздрави! Лина Коцева, Орлин Баев, Стоянка-таня и 1 other 4 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Август 15, 2012 Доклад Share Добавено Август 15, 2012 Въпреки, че съм разказвал този анекдот няолко пъти, ще го повторя пак, защото е актуален и за този случай. ,,Един човек, търсел загубения си ключ извън дома, на светлината на уличните лампи. Когато минаваща непозната жена попитала дали може да му помогне да търсят заедно загубения ключ, той бил много благодарен. След тридесет минутно безплодно търсене непознатата жена попитала: „Къде изпуснахте ключа си?" „О! - отговорил той. - Изпуснах го вкъщи." „Но тогава защо го търсите вън, на уличната светлина, след като сте го изпуснали вътре?" - попитала тя. „Нямам светлина вътре, така че излязох тук, където е светло.",, Стоянка, ти си в позицията на този човек - много добре знаеш, че няма как с лекарства да решиш проблема си и въпреки това продължаваш да търсиш решение в тази посока. За мен коментарите дали дадени усещания са от хапчетата или не , са просто безсмислени, защото не са продиктувани от някакво желание да се справиш със страха си. Не може да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат. Колкото и каквито и лекарства да сменяш, ситуацията няма как да се промени. Пий медикаментите, а за техните странични действия попитай психиатъра, който ти ги е назначил. Това е негово задължение. Стоянка-таня и Лина Коцева 2 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Стоянка-таня Добавено Август 15, 2012 Автор Доклад Share Добавено Август 15, 2012 Толкова сте прав за това : Стоянка, ти си в позицията на този човек - много добре знаеш, че няма как с лекарства да решиш проблема си и въпреки това продължаваш да търсиш решение в тази посока. Толкова искам да започна психотерапия ,напълно осъзнавам , че лекарствата няма да ми помогнат . Имам две деца едната е 5 клас а малката сега ще е 1 всичко това е свързано с разходи а аз съм безработна от 2 години . Поради тази причина и не мога да си позволя такава терапия. Надявам се нещата да се оправят по нататък и да започна адекватно лечение. В момента съм толкова объркана, от 4 години всеки ден ме убива този страх от това да не би да полудея от тези ужасни страхове и чувства. Чела съм , че няма как да полудееш пък и нали 4 години не се е случило но уви пак се страхувам , не знам как да спра тези мисли. Извинявам се за нахвърляните мисли но така се чувствам : объркана и уплашена. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лина Коцева Добавено Август 15, 2012 Доклад Share Добавено Август 15, 2012 Извинявайте, че се намесвам, но.... Стоянка - таня, аз се справих с ПР срещу сумата от 300 лева (колкото и грубо да звучи). Просто това оправдание ми звучи несериозно и лишено от всякаква мотивация. Ако бях на ваше място щях да взема назаем, да прося ако трябва. Не ме разбирайте погрешно, сигурно ви е много трудно и може и едвам да свързвате двата края, но отстрани изглежда така: "Е, не съм чак толкова зле, че да давам пари за психотерапия, вместо за учебните помагала на децата." Veselin111 и Орлин Баев 2 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Стоянка-таня Добавено Август 15, 2012 Автор Доклад Share Добавено Август 15, 2012 Много се радвам , че си се излекувал/а от ПР . Не се извинявай , на пръв поглед така изглежда . Мотивация не ми липсва, може би ако нямах до сега щях да съм една развалина . Истината е , че от година на сам съм в много лошо финансово положение, но това си е мой проблем разбира се. През изминалите предни 3 години съм дала много средства за лекари и изследвания : хормонални , ехографи на щитовидната жлеза правени в ендокринологията в София която е само има няма 5 минути а ми взеха 70 лева. Та мисълта ми е , че тогава съм имала финансова възможност и съм дала не малко пари за търсене на решение. За психотерапията разбрах преди няколко месеца когато открих този сайт , просто не ми се е налагало преди да се интересувам от такива неща защото не съм имала нужда от такава. Когато писах на Д-р Първанов , че желая да започна терапия съпругът ми беше в чужбина и мислех да започна лечението но се случи така , че той се прибра и от тогава затънахме доста . Не не се оправдавам а просто животът в България за някой е доста труден , а и аз живея на 200 километра от София където да речем мога да провеждам психотерапия. Но ако терапията излезне 300 лева , на мен ще е грубо 500 с разходите за транспорта до там. Сега започнах да спирам антидепресанта от който съм като зомби и ще се постарая да започна адекватно лечение за решаване на проблема със страха си. Поздрави! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts