Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ненужните вещи.Какво да правя с тях?

Recommended Posts

Моля ви дайте ми съвет! Имам две деца на 9 и 6 години,и се страхувам да изхвърлям техни дрехи,обувки,играчки,рисунки и др.Страхувам се,че ако изхвърля нещо тяхно може да се случи нещо лошо.Случвало ми се е да изхвърля скъсани пантофи, но след това отивам до кофата и си ги взимам обратно.Жилището ми е малко и вече съм затрупана с малки дрехи,скъсани обувки, счупени играчки и тн.Иска ми се да изхвърля всичко ненужно да си освободя место, но не мога умирам от страх.

Редактирано от Орлин Баев
Уголемяване на шрифт
Линк към коментар

Това са предразсъдъци. Кажи си - Бог да пази детето ми, мен и целият ни дом, сложи ги в чисти чували и ги постави до контейнера с тиха молитва в себе си да попаднат при нуждаещи се хора, обърни се и си тръгни забравяйки, за проблема и не се обръщай назад.

Линк към коментар

Посети психотерапевт за няколко сесии - 1-6 сесии биха били достатъчни! Страховете, които преживяваш, са от натрапчивия спектър, а събирането на вещи, са компулсии. Ще спреш да го правиш, когато предизвикаш страховете си, че нещо ще се случи, ако хвърлиш неща. Когато осъзнаеш, че всичко е в главата ти, нуждата от ритуално пазене на вещи ще изчезне. Няма никаква връзка между задържането им и здравето и щастието на децата ти - никаква. Всичко е в главата ти! За да не превръщаш себе си и дома си във вехтошарска кофа, е нужно да станеш смела, да отнемеш силата на страха чрез активното му предизвикване, издържане и трансформация. Така ще се справиш и с по-дълбоките причини за действията ти - комплексите си за провал, нараняване, недоверие в себе си и живота и т.н.

Посети психотерапевт за няколко сесии, в които ще преобърнеш живота си в светла посока!

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар

Със сигурност е свързано с механизма на ОКР състоянието ти!

Линк към коментар

Посети психотерапевт за няколко сесии, в които ще преобърнеш живота си в светла посока!

В града ми не знам да има такъв.Моля препоръчайте ми някой,може и в София!

Линк към коментар

Алексей Бъчев, Тодор Първанов, Мадлен Алгафари - тези наистина биха ти помогнали! Използвай мотивацията си и намери този, който чувстваш, че резонира с теб!

Линк към коментар

Дайте на вторични суровини стари вестници, списания, книги, картони, хартии, пластмасови бутилки и каквото още приемат. Ще вземете някой и друг лев или някоя и друга стотинка.

Дарете на домове за сираци или на старчески домове стари дрехи, играчки, детски книжки...

Домът ви ще се изчисти от стаи енергии, ще се поосвободи място, ще има повече въздух в него...

Линк към коментар

Изгори ги.Аз изгарям нещата,които са за боклука.Това е съвет на Учителя.

Линк към коментар

Защо да гори нещо, което може да послужи за добри цели. Дрехите и играчките специално може спокойно да ги даде в някой дом.

Изгори ги.Аз изгарям нещата,които са за боклука.Това е съвет на Учителя.

Линк към коментар

• Добави...