vorfax Добавено Юли 10, 2012 Доклад Share Добавено Юли 10, 2012 Не знам гледали ли сте един филм (който много ми хареса като игра) наречен 21 Grams (2003). В него се споменава за този феномен: в момента в който човек умира, неговото тяло олеква точно с 21 грама. Всъщност не съм сигурен с научната прецизност, но си имам няколко идеи за това: - издишаният въздух; - спиране на сърдечната дейност и др. трептения; - освобождаване на топлинна енергия; Естествено пиша в този раздел, защото има нещо мътно в това и евентуално очаквам тези обяснения да бъдат опровергани. Чували сте, че никой хирург не е открил още душата, но и никой не е успял да види мисъл или чувства в тялото. Таа... има ли някаква загадка в това? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Юли 11, 2012 Автор Доклад Share Добавено Юли 11, 2012 Почетох... значии, приема се, че олекването е свързано с отделяне на астралното от физическото тяло. Споменава се етерно тяло и душа. Относно измерванията, направени са от различни групи учени на различни места. Измерена е като умиращ човек се поставя в херметична камера (от която няма как да излезе нито телесна течност нито въздух). В момента на смъртта тялото олеква с 21 грама. Д-р Dunkan MacDougall пръв прави такъв род експеримент през 1907 г. в Масачузетс (САЩ). http://www.snopes.com/religion/soulweight.asp Скептично настроените лекари обясняват феномена по следния начин: 21 грама е само приблизителното тегло, а загубата му се дължи на изчерпването на митохондриите в клетките. Прави се експеримент с плъхове, 4 на брой. Два от тях поставят под капак, за да се отчетат и парите. Дава им се смъртоносна доза стрихнин. При захлупените плъхове не се наблюдава загуба на маса, от което може да се съди, че е дело на физични процеси. http://www.mhealth.ru/health/organizm/92601/ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Кон Круз Добавено Март 30, 2019 Доклад Share Добавено Март 30, 2019 Гледал съм го и помня, че не ми хареса. Доколкото помня не беше езотеричен, както очаквах. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts