Guest Христо Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 Възможно ли е ? Нужно ли е и защо ? А как ? Буквално ли трябва да се разбира изразът "непорочно зачатие" ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 Христо, да продължа в твоя стил - има ли порочно зачатие? "Порок" идва от "порицавам". Кой порицава? Кого? ... и още куп въпроси. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Христо Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 Да, има ли порочно зачатие ? Майче има. Но непорочно означава без участието на мъж, девица да зачене от Бог (идеята, която е взаимствана от по - древни митологии). Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Емил от Льонеберя Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 Биологично погледнато може да се получи, но доколкото съм котарак-изследовател, не мога да си представя как ще се роди момче... все момичета трябва да са, според моите сметки!? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 www.spiralata.net Памела Крибе "Христос говори" стр. 349 - само един примерен източник на яснота по въпроса. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 (edited) Клер Хартсонг,Анна,бабата на Исус Редактирано Юли 2, 2012 от Мария-София Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Криси Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 www.spiralata.net Памела Крибе "Христос говори" стр. 349 - само един примерен източник на яснота по въпроса. Свалих си въпросната книга от спиралата, но тя е само 198 стр. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Емил от Льонеберя Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 Имаше един виц по темата, за един кренвирш, дето попаднал при Свети Петър... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 Биологично погледнато може да се получи, но доколкото съм котарак-изследовател, не мога да си представя как ще се роди момче... все момичета трябва да са, според моите сметки!? Доктор Хаус ме светна, че това явление е възможно, без да включваме двуполови и безполови. Теоретично е възможно и при човек, но няма данни все още за такова. И защо момичета? Като клониране ли? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 www.spiralata.net Памела Крибе "Христос говори" стр. 349 - само един примерен източник на яснота по въпроса. Свалих си въпросната книга от спиралата, но тя е само 198 стр. Някой я е цензурирал XD Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 (edited) Клер Хартсонг,Анна,бабата на Исус Какво за нея? Или това е "тях"? Редактирано Юли 2, 2012 от vorfax Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 Автор - Клер Хартсонг Име на книгата - АННА,БАБАТА НА ИСУС Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Христо Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 Струва ми се, че преди години като прочетох "Физика на вярата" на съпрузите физици Тихоплав, там срещнах научно обяснение за непорочното зачатие, но не го помня Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Емил от Льонеберя Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 Нали имаме У хромозома, която дава мъжки пол? Тя откъде ще се вземе непорочно? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Христо Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 От Светия дух не може ли ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 ПП: Открих го: Сезон 5, епизод 11: 388 00:28:11,055 --> 00:28:14,357 Нормално, сперматозоида среща яйцеклетката, 389 00:28:14,599 --> 00:28:18,838 ДНК среща ДНК, клетките се делят, 9 месеца по-късно, 390 00:28:19,019 --> 00:28:22,406 радостта се материализира. Така е нормално. 391 00:28:22,641 --> 00:28:25,736 Ненормално, при яйцеклетката, 392 00:28:25,981 --> 00:28:29,740 се появяват 2 мутации, които обикновено не се срещат. 393 00:28:31,668 --> 00:28:35,832 <i>Преструктуриран калций опложда яйцеклетката без сперматозоид.</i> 394 00:28:36,157 --> 00:28:40,868 <i>Клетката се дели, без да има нужда от мъжко ДНК.</i> 395 00:28:41,118 --> 00:28:44,847 Партеногенезис. Бебе без баща. 396 00:28:45,015 --> 00:28:48,708 При хората, съществува на теория, няма доказателства. 397 00:28:50,217 --> 00:28:52,809 Досега. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 Автор - Клер Хартсонг Име на книгата - АННА,БАБАТА НА ИСУС Ама какво е казала бабата или Клер не разбрах Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 От Светия дух не може ли ? Дълго ме напираше да отговоря на този въпрос После се сетих за една от темите ми посветена на това събитие: Благовещение. Светия Дух под формата на гълъб "докосва" Мария и това е, да го наречем преносно, зачеването. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Емил от Льонеберя Добавено Юли 2, 2012 Доклад Share Добавено Юли 2, 2012 Добре, страшно научен диалог, хааха... : ) Яйцеклетката се дели... Ще се роди дете... Оооп...ражда се!!!! Момиче? Защото по принцип бащата има една хромозома, която ще каже в крайна сметка - момче или момиче. За мен този въпрос е решен, но откъм филрсофската му страна, не толкова на биологично ниво. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Христо Добавено Юли 3, 2012 Доклад Share Добавено Юли 3, 2012 Може би се има предвид зачатие извършено при чистота на мислите, чувствата и ...действията, а не зачатие без мъж. Непорочно зачатие от Уикипедия, свободната енциклопедия http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%BE_%D0%B7%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B5 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
radhika Добавено Юли 3, 2012 Доклад Share Добавено Юли 3, 2012 Това че, за обикновените хора непорочното зачатие звучи фантастично, не означава, че за по-напредналите духове е невъзможно да се въплътят по този начин, особено за такъв Великан на Духа като Христос, Който извършва с идването си на Земята кардинална промяна в посоката на развитие на човешката цивилизация. Има схващания, че земната Му майка - пресвета Богородица - е същество не от човешката раса, а от по-висшите Иерархии - ангелите и архангелите. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Юли 3, 2012 Доклад Share Добавено Юли 3, 2012 (edited) www.spiralata.net Памела Крибе "Христос говори" стр. 349 - само един примерен източник на яснота по въпроса. Свалих си въпросната книга от спиралата, но тя е само 198 стр. Книгата има над 800 страници, тъкмо я чета. Теглих я от тук: http://www.spiralata...ngID=0&Letter=� За любопитните да поясня, че не става въпрос за зачеване без мъжко начало. Има обаче доста добри пояснения за взаимоотношенията между мъже и жени в миналото и в настоящето. Също и някои полезни насоки за зачеване в хармония. Който не се справи с тегленето и иска да му я пратя по скайп, моля да ми пише на лични. Въпросите в по-ранния ми пост бяха именно за това - Божията искра е във всеки от нас, в мъжете също ( макар някои сами да не си вярват ). Кой има право да порицава хармонията и Божественото? Колко пъти се каза, че повечето свещени книги, ползвани от настоящите християнски религии, са умишлено осакатени и преработени за нечии цели. П.П. Смешно ми стана - църквата сама си противоречи - - хем мъжът бил по-висш, а жената - по-низша ( в определени векове се е спорило, дали тя изобщо има душа) - хем пък зачатието с помощта на мъж е порочно. Ами нали се прераждаме понякога като мъже, понякога като жени. Редактирано Юли 3, 2012 от късметче Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юли 3, 2012 Доклад Share Добавено Юли 3, 2012 Автор - Клер Хартсонг Име на книгата - АННА,БАБАТА НА ИСУС Ама какво е казала бабата или Клер не разбрах Който го интересува, сам ще прочете. vorfax 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Юли 3, 2012 Доклад Share Добавено Юли 3, 2012 Автор - Клер Хартсонг Име на книгата - АННА,БАБАТА НА ИСУС Ама какво е казала бабата или Клер не разбрах Който го интересува, сам ще прочете. Ама на мен ми е интересно и в същото време не ми се чете. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vorfax Добавено Юли 3, 2012 Доклад Share Добавено Юли 3, 2012 Това че, за обикновените хора непорочното зачатие звучи фантастично, не означава, че за по-напредналите духове е невъзможно да се въплътят по този начин, особено за такъв Великан на Духа като Христос... Ама Христос не е човек. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts