valka76 Добавено Юни 28, 2012 Доклад Share Добавено Юни 28, 2012 (edited) Здравейте , от февруари месец усетих странен шум в ухото .Ходих на УНГ ,правиха ми аудиограма , тимпанометрия и се установи ,че нямам проблем с ушите . След това на невролог ,правиха ми ЕЕГ и ми поставиха диагноза тинитус лявостранно, от тогава пия лекарства , но шума си го има .Знам ,че е много трудно лечимо от това , което съм чела из нета , невролога каза , че следваващата стъпка е психиатър ако не се повлияе от тези лекарства , но аз четох , че тинитуса се повлиява от хипноза до известна степен [ при всекиму различно], та искам да попитам към какъв лекар е по - добре да се обърна психиатър или психотерапевт .И може ли само чрез тези изледвания да се постави тази диагноза? Благодаря. Редактирано Юни 28, 2012 от д-р Тодор Първанов Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Юни 28, 2012 Доклад Share Добавено Юни 28, 2012 Здравейте, Валка! Това, което може да се направи с хипноза, е да се приеме съществуването на тинитуса. При свикването с него, сякаш е неотделима част от вас и приемането, че може да бъде част от вас безкрайно дълго, при някои хора той изчезва. А ако не, става просто неутрален фон, лична особеност като всяка друга. Сигурно звучи странно, но точно в това е ключът - парадоксалното възнамеряване. Тук могат да се намесят психоаналитични хипотези. В смисъл, че тинитусът се явява нежелание за чуване на нещо, някой/и, на факти и случвания от живота, един вид защита на психиката и оттам на нервната система, преграда между нея и света... Евентуално анализът и осъзнаването на това, което не е желано и промяната на отношението към него, както и приемането на самия тинитус, води до изчезването му. Но, опитът ми с хора с това преживяване говори, че е доста упорит синдром! Накратко, запитайте се - какво ме дразни и ми е писнало от него? Eлф и valka76 2 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts