Донка Добавено Юли 6, 2012 Автор Доклад Share Добавено Юли 6, 2012 Супер - с Розичка сме вече на изгрев и паневритмия който иска да се присъединява. музиката е от мен! Розалина 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Юли 6, 2012 Доклад Share Добавено Юли 6, 2012 .............. музиката е от мен! Май сме се обзавели с още едно китайче.Или ......... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юли 6, 2012 Доклад Share Добавено Юли 6, 2012 Аз имам нужда от релакс, ще се постарая да изключа всичко, и да слушам пиленца, да гледам в зеленото... Ще ми е интересно да рисувам, ако Ина покаже нещичко, изобщо оставям на вас да ме водите... където кажете... Илен, Розалина, Inatari и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юли 6, 2012 Доклад Share Добавено Юли 6, 2012 По този случай вземете си , моля, материали. Един картон, малко списания, лепило и ножица, за да направим малко цветни, енергийни колажи! Слънчева и Розалина 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Юли 6, 2012 Доклад Share Добавено Юли 6, 2012 Това звучи много интересно, с мен може би ще има и 1-2 творчески натури - художници. А аз да обърна внимание на хората, които ще решат да идват в гората, да си подготвят големи слънчеви очила за мушиците, които влизат в очите или мрежичка за шапката, за да не си махат с клонки постоянно. И ако има някаква чувствителност към насекоми - репеленти. Ще се събираме в разгара на размножаване на всички насекоми по време на горещниците. Странджа жужи от всякъде по това време на годината. Розалина 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юли 6, 2012 Доклад Share Добавено Юли 6, 2012 Художниците и те са поканени да се присъединят към нашия workshop,може да се окаже доста интересно и полезно и за тях. Доста неприятно с тези насекоми, но ще го преживеем.Имам едни стари големи очила , имам и една мрежичка, мога да си направя някакво мрежесто приспособление към шапката.Ще го измислим. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юли 7, 2012 Автор Доклад Share Добавено Юли 7, 2012 Това за шапката с мрежичка е много важно!!! Преди няколко години в Шкорпиловци ми се съсипа почивката от махане с клонки Ина, може да спретнем изложба за оригинална шапка с мрежичка Inatari и Слънчева 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Юли 7, 2012 Доклад Share Добавено Юли 7, 2012 Доста неприятно с тези насекоми,.. Мдааа, много неприятно! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юли 7, 2012 Доклад Share Добавено Юли 7, 2012 Каква трябва да бъде шапката, май такава с периферия, за да се закрепи мрежичката на периферията ? Аз имам една доста фина черна мрежичка, остана ми от едни неща и ще се пробвам, като се прибера в Ямбол. А пък иначе аз ще бъда много доволна, ако всеки направи по един колаж!Хаххахаха ще видите колко лесно, забавно и приятно е ! И винаги се получават много различни неща ! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Юли 7, 2012 Доклад Share Добавено Юли 7, 2012 Драги порталци, устремени към среща в най-юго източната част на България - Малко Търново. Благодаря на Диди и Ина, че ни въвеждат превантивно, в особеностите на това очаквано и интересно приключение ,към все по-загадъчната Странджа .Предлагам да не мислим много, много за насекомите, че каквото мислим това става. На нашата полянка за паневритмия също има много насекоми. Обаче ни нападат избирателно и само понякога.Миналата сутрин нещо ме ужили по крака сериозно .Имаше защо .Тая сутрин, един голям стършел, кръжеше като аероплан , но мисля му хареса спокойната и доста умиротворена атмосфера, която успяхме да постигнем днес ,та се отказа да ни жили .Хубав ден от мен! Пореден юлски горещник . Inatari и Слънчева 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юли 7, 2012 Автор Доклад Share Добавено Юли 7, 2012 O, Розичка, Странджа не е Кенана, макар че и ние понякога сме имали от тези дребните мушички. Ако човек не иска да се бори с тях (те не жилят, просто си хвърчат и ние хората им привличаме вниманието - не знам с какво), просто трябва да вземе някакви мерки предварително - мрежичка или да "ухае" на нещо, което не им привлича вниманието или ги отблъсква. В тази връзка някой знае ли естествени репеленти? Тези от аптеките ми миришат на бензин. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Юли 7, 2012 Доклад Share Добавено Юли 7, 2012 За съжаление репелентите не влияят на тези специфични за района мушици. Те не кръжат около тялото, а са концентрирани в очите. Затова казах по- горе и поверието, че Странджа ги изпраща в очите на туристите, за да не видят тайните и. това разбира се в кръга на шегата. Те не са опасни за нас , нито правят нещо болезнено, просто не може да се вижда от тях, защото правят облак пред очите на човека и около главата му. Който не е ходил там в този сезон, мисля че не знае за какво става въпрос, защото климата в другите планини е различен. В Странджа слизаме доста на юг и преминаваме към средиземноморски климат, растителност и животински свят - с особена сила важи за насекомите. В Рила, Пирин и Родопите няма такава особеност. Това го уточнявам заради личния комфорт на всеки. А пък току виж сме направили енергийна защитна стена за мушиците, знае ли човек На мен досега не ми се е случвало. Розалина, Креми (късметче) и Слънчева 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юли 9, 2012 Доклад Share Добавено Юли 9, 2012 Ще трябва да си купя шапка.От къде мога да намеря мрежичка?Дайте идеи от какво да си приспособя.Сега разбирам защо в Индия англичанките са ходели с шапки и омотана дантела пред лището..... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Криси Добавено Юли 9, 2012 Доклад Share Добавено Юли 9, 2012 (edited) Ще трябва да си купя шапка.От къде мога да намеря мрежичка?Дайте идеи от какво да си приспособя.Сега разбирам защо в Индия англичанките са ходели с шапки и омотана дантела пред лището..... А очила няма ли да са достатъчни, за предпазване на очите? Относно въпроса ти за мрежички, могат да се закупят от магазините за платове - шифон на мрежа, прилича на булченски воал... Пчеларско було http://www.bg.all.biz/g84317/ също ще свърши работа, тогава и хора и мушици ще стоят далеч от нас Редактирано Юли 9, 2012 от Криси Inatari 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юли 9, 2012 Доклад Share Добавено Юли 9, 2012 Купих си шапка. Донка, Розалина, Inseparabile и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Юли 9, 2012 Доклад Share Добавено Юли 9, 2012 Да ви кажа, групата се разраства. От Ямбол ще дойде още един съфорумец. А май и от Пловдив ще поканя една позната. Мария-София, Inatari и Донка 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Илен Добавено Юли 10, 2012 Доклад Share Добавено Юли 10, 2012 Да питам, по план за неделя ли е насрочено да се посети гробницата на Бастет? Защото и аз ако идвам, най-вероятно ще пътувам с приятел, та да знам какво да му кажа, как да направим нашата организация. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юли 10, 2012 Доклад Share Добавено Юли 10, 2012 Ами по принцип да.В събота Диляна ще ни води до Исипасха и неделята остава за Бастет. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Илен Добавено Юли 10, 2012 Доклад Share Добавено Юли 10, 2012 Благодаря Ина. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юли 17, 2012 Доклад Share Добавено Юли 17, 2012 (edited) Тъй като темата малко поизостана реших да я събудя. Имам питане: оставаме ли същите хора има ли промени и ако-да, то моля до 20. 07.-22.07. да сме наясно, за да преценя колко ще тръгваме от София. Ако хората, които прецениха, че ще са при мен в колата се отказват, то да се преориентираме, прегрупираме ... Редактирано Юли 17, 2012 от Слънчева Криси 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юли 17, 2012 Автор Доклад Share Добавено Юли 17, 2012 Ние сме същите от Хасково и се приготвяме - очакваме срещата с нетърпение! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Криси Добавено Юли 18, 2012 Доклад Share Добавено Юли 18, 2012 Тъй като темата малко поизостана реших да я събудя. Имам питане: оставаме ли същите хора има ли промени и ако-да, то моля до 20. 07.-22.07. да сме наясно, за да преценя колко ще тръгваме от София. Ако хората, които прецениха, че ще са при мен в колата се отказват, то да се преориентираме, прегрупираме ... Аз все още съм с твоята кола! Мария-София и Next2u трябва също да потвърдят.... Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юли 18, 2012 Доклад Share Добавено Юли 18, 2012 Аз сега се сетих, че е добре да публикувам телефоните си, за връзка с всеки един от форумците. 0899 198 457 0886 173 591 0882 891 010 Един вид всеки след като пристигне, да има възможност да се обади, за да мога да ви покажа пътя до базата или нещо друго. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юли 18, 2012 Доклад Share Добавено Юли 18, 2012 Потвърждавам и се надявам за неделя да се направи организация за гробницата на Бастет,че ще бъде нещо като да идеш до Рим и да не видиш папата. Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юли 18, 2012 Автор Доклад Share Добавено Юли 18, 2012 Инаааа купих сиии - сухи пастели и съответния картон радост голяма - сега нямам търпение! Обаче как се работи с това? Никога не съм държала в ръцете си такова... Можеш ли да ни просветиш поне начално как се рисува със сухи пастели, моляяя. Може би в отделна тема в другия форум? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts