Донка Добавено Юни 24, 2012 Доклад Share Добавено Юни 24, 2012 (edited) Това беше лято 2011, на Трещеник - който беше там, никога няма да го забрави! Благодаря на всички за нощта край огъня, за разговорите по рилските пътечки и сред клековете, за смеха и усещането, че съм с много, много близки хора! Едно пиленце ми пропя, че има супер интересни идеи за 2012! Сега вече усещам как малкото порталче в мен нетърпеливо потропва с краче и вече сънува планината. Споделяйте идеите си, приятели! Място? Дата? Програма? Редактирано Юни 24, 2012 от Донка mecholari, Мария-София, Креми (късметче) и 2 others 5 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юни 24, 2012 Доклад Share Добавено Юни 24, 2012 Идеята е повече от страхотна .Аз ви предлагам да си направим пленер по рисуване, обещавам, че много ще помагам и ще се забавляваме с цветовете под ръка , на хладина !Хахаххаха! Единственото място , което ми хрумва и където гората ми е позната е Малко Търново , знам всички гори и боровата и дъбовата гора, знам как се стига пеша и с кола. А освен това аз имам и баба там и може да се уреди въпросът със спането много лесно при уникални условия, къщите са великолепни , хората от Малко Търново също. Уникална е Странджа през лятото. Нах- дъхавата лятна планина с повече от 200 вида гъби , цветя и зеленика. Аз вече се увлякох, но просто предлагам един много уханен вариант.Поздрави на всички порталци! Мария-София, Слънчева и Донка 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Юни 24, 2012 Доклад Share Добавено Юни 24, 2012 Ех Ина как ми уцели района любимо. Тази събота и неделя съм с група от 10 човека там до М.Търново в Граматиково, ще ходим по подземни манастири и енергийни места. Но винаги имам време и за още. )) Inatari, Донка и Мария-София 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юни 24, 2012 Доклад Share Добавено Юни 24, 2012 Енергийните места не ги знам, само гората и града , но толкова ще се радвам да сме заедно, Диляна , супер, давайте ! Донка 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юни 24, 2012 Автор Доклад Share Добавено Юни 24, 2012 Никога не съм била там - кой тръгва за Малко Търново??? Има ли място за палатки, което да е близо до някаква хижа или място за преспиване? Нещо повече за транспорт до Малко Търново за тези, които не са с кола? Розалина 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юни 24, 2012 Доклад Share Добавено Юни 24, 2012 За хората без кола , могат да хванат влак или автобус до Бургас и оттам има маршрутки до Малко Търново .Познавам доста хора, които биха приели гости в къщите си, които са уникални срещу скромно заплащане.За предвижването в планината могат да се правят преходи пеша по различни маршрути, а могат и с кола има път за шофиране. Розалина, Слънчева и Донка 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юни 24, 2012 Доклад Share Добавено Юни 24, 2012 Супер, ако е края на юли ще дойда и аз. Много ми липсват срещите... Розалина, Донка и Латина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юни 24, 2012 Автор Доклад Share Добавено Юни 24, 2012 Ние с Емо идваме когато кажете - на палатка сме, така че сте ни на гости край огъня! Розалина и Inatari 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Юни 24, 2012 Доклад Share Добавено Юни 24, 2012 И аз не съм ходила в Малко Търново, а имам желание. Ако е събота/неделя, сигурно ще дойдем, може би дори целокупно-семейно Дата не предлагам, аз съм наблизо, които са по-далеч, са с предимство - казвайте! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юни 25, 2012 Автор Доклад Share Добавено Юни 25, 2012 Илиянче, какво значи края на юли в дати? От предишни срещи имаме опита, че са нужни поне 3 седмици толеранс до датата на срещата, за да могат всички желаещи да съобразят личните си планове без да се налага да отменят друг ангажимент. Това означава най-рано 13-15 юли, после 20-23 и края - 27-29 юли. ISTORIK 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юни 25, 2012 Доклад Share Добавено Юни 25, 2012 За мен е важно да е след 16-17 юли. Най-добрия вариант ми е 27-29, но и 20-23 става. Все пак нека всички кажат и да намерим нещо средно, което да е добро за всички. Донка 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Криси Добавено Юни 25, 2012 Доклад Share Добавено Юни 25, 2012 и 20-23 става. Все пак нека всички кажат и да намерим нещо средно, което да е добро за всички. Донка и Розалина 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Юни 25, 2012 Доклад Share Добавено Юни 25, 2012 (edited) При мен днес има нова информация - юли май се очертава натоварен, ще мога едва в края на месеца, т. е 28/29, което устройва и Илиянчето. Редактирано Юни 25, 2012 от Диана Илиева Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 Привет, Не съм обсъдила със семейството, но 28 - 29. юли изглеждат добри и за мен. Колко ще е хубаво пак да си поприказваме и да сме заедно!!! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ISTORIK Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 Колко ще е хубаво пак да си поприказваме и да сме заедно!!! A във форума не сте ли пак заедно, макар - и във виртуална среда - и не разговаряте ли? Криси 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Криси Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 (edited) [A във форума не сте ли пак заедно, макар - и във виртуална среда - и не разговаряте ли? Не толкова пълноценно колкото на живо.. Друго си е да усетиш душата..... Някои форумни заядливци са всъщност много приятни и чувствителни хора...., което никога не бих разбрала само ако им четех постовете.. Редактирано Юни 26, 2012 от Криси ivail, Донка, veselinvalchev1981 и 3 others 6 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 Аз за сега съм свободна на 21-22 или на 27-28, ако не ми се отмени ангажимента за 29.07. Донче, относно палатката, Странджа не е подходяща планина за палатка , поне за района за който си говорим. Аз знам само едно място на което ходим на палатки местността Качул \между М.Търново и Граматиково\ , и то долу до самата река на плажа в събота и неделя, когато има и други хора. Планината е дива, няма обособени еко пътеки и е добре да се движи човек само с човек, който я познава, има доста змии на определени места, които се избягват. Има доста особености. Краят на юли и целият август по принцип не се препоръчват, заради специфичните мушици, които влизат в очите на цели рояци. Легендата казва, че Странджа крие много тайни и затова пуска мушици на летните пътници, за да не могат да видят голяма част от тях )))). Но се преживява. Затова и в този сезон се стои главно край реката, което е приказно, между другото. Предложението на Ина за къща е добро. Аз лично ще съм до М.Търново в Граматиково, но ще се присъединя. Слънчева и Донка 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 Всичко, което Диляна казва е така.Местността Качул също е близо до Малко Търново.Като малки сме ходили и пеша.Хах За палатките, Странджа е камениста по откритите места, единствено вътре в гората, където е много прохладно има дебели сенки, ми хрумва също , че може да се разпъне палатка, но пак би било много усойно. Засега варианта с преспиване в къщи май е най- добър. Иначе много ще се пръснем. Диляна в Граматиково, Донка на палатка в Качул, някакси трябва да се посъберем. Разчитам и на Диляна да сътвори маршрути, защото аз отдавна не съм ходила по гората, просто защото е нямало с кой.Да не говорим за гъби, което аз обожавам.Хахах. Ще стане, просто трябва добре да се помисли.Уникално преживяване ще бъде. Донка и Слънчева 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 (edited) Я колко сме готини....Идеята много ми харесва,датите са добри,но два дни са малко,пък пътуването до там е доста.Има ли някой с кола от София,да се организираме?Чакам отговор от Орлин,че с него пътувахме чудесно миналата година.Добре еда сме на едно място,защото времето заедно никога не достига. Редактирано Юни 26, 2012 от Мария-София Донка 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 (edited) Пътувам от София с кола, ако сме с две преспивания ще е супер, все пак наистина е доста път. Разбира се може да се разберем и да сме няколко човека в кола. Редактирано Юни 26, 2012 от Слънчева Мария-София 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 (edited) Готова съм.Нека отидем до Градище,да навестим Бастет!Това ми е мечтаааа.. Редактирано Юни 26, 2012 от Мария-София Inatari 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 Разгледайте и този сайт.http://www.malkotarnovo.yes.bg/bg/ В него има доста информация, включително и за цялата местност, близките села и т.н. Освен това има и телефони на туристическия център, който смятам, че може да ни е полезен. Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE_%D0%A2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE Малко информация от www.wickipedia.org Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 Това е един хотелски комплекс, който е в центъра, представлява комплекс от къщи за гости, супер луксозни, с басейн, шезлонги и т.н, не съм влизала вътре, но всички казват , че били супер, който иска може да отседне и там с всички удобства. http://house.bildnix.com/index.php?pid=1 Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
next2u Добавено Юни 26, 2012 Доклад Share Добавено Юни 26, 2012 Пътувам от София с коля, ако сме две преспивания ще е супер, все пак наистина е доста път. Разбира се може да се разберем и да сме няколко човека в кола. От скоро във форума, но ми се иска да дойда. Имате ли нещо против и ако има организация на хора от София с коли да се включа и аз? Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts