pam21 Добавено Април 20, 2012 Доклад Share Добавено Април 20, 2012 Здравейте, момиче на 21 години съм. Искам да ви попитам хомеопатията лекува ли Паническо разстройство в по-тежките му форми. Преди години лекувах ПР с хомеопатия и имаше ефект след 3 месеца. Почти 2 години нямах оплаквания. Не си спомням добре имената на хомеопатичните лекарства,спомням си Игнация,Желсемиум,но другите не. Последните месеци,обаче, ПР се разсрастна,освен паник атаките по цял ден се чувствам като насън,всичко ми е нереално и така без дорти минута промяна,няма и минута спокойствие да се почувствам сякаш съм нормален човек,едно неясно ми е и объркано всичко около мен,придружено с паника. Паник атаките знам,че се лекуват,но това състояние на дереализация би ли могло да се премахне с хомеопатия?Ужасът е голям и на това се надявам,защото преди години опитах и с антидепресанти,но състоянието само се влошаваше. Благодаря предварително. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Април 20, 2012 Доклад Share Добавено Април 20, 2012 Да, лекува го, особено ако няма фамилна обремененост, а е вследствие на някакъв стрес, някаква случка. Антидепресантите могат да потиснат, да облекчат остро състояние, но при спирането им се изпада в "дупка". Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
pam21 Добавено Април 20, 2012 Автор Доклад Share Добавено Април 20, 2012 Няма фамилна обремененост,никой досега от семейството не е имал подобни симптоми,но и няма някаква стресираща случка. Дори не знам дали е точно ПР. През цялото време се чувствам като в капан и се паникьосвам,не са само епизоди за по 15-20 минути,а през цялото време.. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Април 21, 2012 Доклад Share Добавено Април 21, 2012 За хомеопатията етиологията на заболяването е разбираема в почти всички случаи, дори и във Вашия и това може да бъде видяно и обяснено след двучасово първоначално хомеопатично интервю. Едва след това, след задълбочен анализ се предписва хо л-вото с най-близко подобие на т.н. хомеопатична картина. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Атина 35 Добавено Май 23, 2012 Доклад Share Добавено Май 23, 2012 Здравейте!Аз също съм с паническо разтройство и се лекувам с хомеопатия и ми действа добре това лечение.Защо " Да, лекува го, особено ако няма фамилна обремененост, а е вследствие на някакъв стрес, някаква случка" Искате да кажете, че ако някой от семейството има ПР няма лечение , така ли? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Май 23, 2012 Доклад Share Добавено Май 23, 2012 Не. Това което казвам е, че е по-трудно лечимо, а ако има пряк роднина с шизофрения или друго тежко психическо разстройство, нещата стават още по-трудни. А защо сте по-добре, това само лекуващият Ви хомеопат може да обясни. Но по-важното е, че Ви действа добре. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Атина 35 Добавено Май 23, 2012 Доклад Share Добавено Май 23, 2012 нещата стават още по-трудни но са лечими, нали така? Притесних се , защото баба ми е била с тежко психическо разтройство. Аз се лекувам от 3год и след ужасите които преживах сега имам само мравучкане в стъпалата, усещане на топка в гърлото се надявам и тези симптоми да изчезнат. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Май 23, 2012 Доклад Share Добавено Май 23, 2012 Да, лечими са и благодарете на хомеопатията и на хомеопата си. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Атина 35 Добавено Май 23, 2012 Доклад Share Добавено Май 23, 2012 Цялото ми семейство се доверяваме на хомеопатията и на личния ни хомеопат.Бблагодаря и на вас за разяснението! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Silvi2410 Добавено Август 15, 2013 Доклад Share Добавено Август 15, 2013 Здравейте ! Много се радвам ,че открих този форум, т.к. съм употребявала хомеопатия при настинки ,но сега искам конкретно да разбера за своето състояние дали мога да си помогна с някакви хо средсва ,които да са безвредни за мен. Случаят ми е следният : Преди 2 години страдах от стрес и депресия с епизоди на паническа атака ,след лечение с антидепресанти се почуствах добре и след едногодишно лечение прекратих хапчетата.След това забременях и в третия месец от бременноста ме блъсна кола и като че ли отпуши отново всички страхове.Започнах отново да получавам ПА ,силен страх ,но заради бременноста не можех да пия лекарства и вземах само Седатив ,който обаче не ми помагаше особенно .Веднага след раждането всичко се повтори със стократна сила - паника ,страх ,плач,несигорност,главоболие, гадене и отново с антидепресанти .Пия ги вече месец и знам ,че е още рано за да има ефект ,но все още остава страхът ,че ако след време ги спра пак ще е повтори и вечно ще трябва да съм на хапчета .Все още получавам ПА и ви моля да ми препоръчате ако може нещо с което да мога да преодолявам страховете си . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Август 27, 2013 Доклад Share Добавено Август 27, 2013 (edited) Здравейте, Задачата на антидепресантите е да измамят химически мозъка и това се нарича потискане на симптоми. Целта на хомеопатията е да открие причината, а не да се опитва да лекува последствията. Но постигането на тази цел е дълъг и сложен процес за установяването и, анализ и предписване на хомеопатично л-во с най-близко подобие и проследяване на случая. Това изисква часове в т.н. хомеопатично интервю с болния. Ето и случай на излекувано тежко ПР представено от smehy: http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=4157&page=2 Редактирано Август 27, 2013 от Alexander Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Silvi2410 Добавено Септември 30, 2013 Доклад Share Добавено Септември 30, 2013 Благодаря за отговора ,разбирам че трябва да се срещна с хомеопат ,но аз съм от Благоевград и не мисля или поне не съм чула за добър такъв в града.Т.е. ще трябва да дойда до София ,но как да намеря координатите Ви Александър ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Септември 30, 2013 Доклад Share Добавено Септември 30, 2013 Координати и телефони - само на Лични. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
daneva Добавено Март 28, 2016 Доклад Share Добавено Март 28, 2016 Здравейте,и аз има същите проблеми и имам нужда да се консултирам с хомеопат,но не съм от София Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Румии Добавено Август 12, 2016 Доклад Share Добавено Август 12, 2016 (edited) Здравейте Александър, как мога да се свържа с вас и да запиша час. Става дума за ПР, което лекувам доста време , години.....с антидепресанти, но симптпмите ту идват, ту си отиват' което е ужасно. Ще се радвам на отговор Редактирано Август 12, 2016 от Румии Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Танчето-2016 Добавено Август 16, 2016 Доклад Share Добавено Август 16, 2016 Аз също бих искала да се свържа с Вас Александър. Имам генерализирана тревожност и от там букет с различни разстройства. Пия лекарства, но желая да ги спра. А дали правите онлайн консултации? Благодаря предварително! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts