pam21 Добавено Април 20, 2012 Доклад Share Добавено Април 20, 2012 Здравейте, момиче съм на 21 години. От години страдам от паническо разстройство,което не се проявяваше особено често. На 18 години пих антидепресанти,които ми влияеха много лошо и ги спрях. Започнах лечение с хомеопатия.След 3 месеца се бях пооправила и до скоро много рядко се случваше да имам паническа атака. Но от 3 месеца насам положението се влоши,атаките започнаха всеки ден и то по няколко пъти. Реших отново да потърся специалист хомеопат за да ми изпише хапченцата,които навремето помогнаха,та записах си час и той е някъде след 5 дни. Има друго нещо,което ме притеснява.Последните 2 дни по цял ден съм в нещо като дереализация-кошмарно е. За минута не ми е минало.През целия ден всичко около мен ми се струва нереално и като насън и това поражда един страх,че съм затворена в капан и изход няма. Не знам дали ще успея да издържа това състояние още няколко дни,докато се консултирам с хомеопата и честно казано никога не съм била толкова зле и не вярвам много,че хомепяатията ще премахне това ми състояние-паник атаките може би да,но тази дереализация е много страшна,дори в момента,когато го пиша това мис е струва нереално и плашещо,имам чувството,че ще остана завинаги заклещена като между две измерения. Не знам какво да правя, има ли някакво успокоително коеот да взема поне за час-два да се почувствам отново човек? Нямам желание за нищо,не ми се яде,а като ям не усещам вкус,като във сън съм.Отделно постоянно мисля за това ми състояние и се паникьосвам още повече,нямам контрол над нищо,вече 2 пълни дни като в постоянна паник атака-която не спира.Попринцип знам, че продължават няколко минути,а не с дни. Какво бихте ме посъветвали да направя,не се издържа. Предварително благодаря. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Април 20, 2012 Доклад Share Добавено Април 20, 2012 Здравейте, Дереализацията е състояние, към което здравите хора имат двуяко отношение. Една част от тях я търсят медитирайки или използвайки психоактивни в-ва, като за тях тя е състояние на върховна наслада. За хората, които са по-страхливи и хипохондрично настроени, същата тази дереализация е състояние, от което те гледат всячески да избягат. Феноменът се дължи на леко нарушение в оросяването на част от моз. кора, която отговаря за пространствената ориентация на тялото и както сама виждате, то настъпва при две коренно различни състояния на психиката: с-ие на пълен релакс и спокойствие и състояние на прекалена психична възбуда. Докато чакате, едно от нещата, които практически можете да направите, е да разградите част от адреналина, който прави напрежението с каквито и да е физически упражнения. От опита ми знам, че в такива състояния хората ги е страх да тичат, за да не паднат, въпреки че това е невъзможно. Затова подчертавам каквито и да е, но да стигнете до изразена умора. С 5-6 клякания или коремни преси няма да го постигнете. Искам да обърна внимание, че хомеопатията е временно решение, както сама разбирате. Тя ще успокои тялото, оттам и мисленето, но при нова стресова реакция вие отново ще пуснете същия модел на мислене и ще се вкарте в паниката. Затова моят съвет е освен хомеопатията да започнете и психотерапия, която да ви помогне повече да не се връщате в това състояние. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Април 20, 2012 Доклад Share Добавено Април 20, 2012 (edited) Само внушението е универсален метод.Ако нямате възможност да се изтощите физически...Докато чакате доктора може да отстраните страха ,поне.От начало наблюдавайте дишането си.Ако не сте се занимавали с йога,дишайте бавно и спокойно.Постарайте се времетраенето на вдишването и издишването да са еднакви.Като свикнете с ритъма забавете дишането постепенно.При бавно забавяне на ритъма,когато се появи лек недостиг на въздух,задръжте.Ритъма е добър ,ако можете да дишате поне 15 мин.без големи усилия...Самото дишане успокоява мозъчната възбуда.А самовнушението е добро при положение че се познавате до някъде.От това зависи подхода,формулирането чрез образ и думи,на идеята.На която трябва да се задържи вниманието.По дълго ,по добре.Но без насилване.Само думи също вършат работа.Напр.:Аз съм добре и с всяка една минута ставам все по-добре. Редактирано Април 20, 2012 от д-р Тодор Първанов Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts