Guest Системен Добавено Март 28, 2012 Доклад Share Добавено Март 28, 2012 Здравейте, Тези дни дълго мислех върху себе си и непреставам да се търся. Една моя близка ясновидка ми каза че понякога самочувствието ми е толкова ниско че направо ми се плаче. Това разбира се направо ме ужаси и унизи пред самия мен. Почувствах се гадно. От друга страна един познат ми каза че имам бая голяма самочувствие защото понякога си позволявам да командвам хората. Не зная на кого да вярвам. Eдна от основните причини за тревожните разстройства е ниското самочувствие. Самочувствието е начинът, по който чувствате и мислите за себе си и начинът по който се справяте с мнението на другите за вас. Самочувствието е пътят, по който вие преценявате себе си и своите възможности. За жалост много хора не успяват да разберат своята значимост и качествата, които притежават. С две думи казано - тревожността и страхът дърпат назад всеки с ниско самочувствие, до моментът , до който започне да оценява себе си. Зададох си редица въпросчета и се оказва че имам някакво самочувствие, не много високо, но за нормален човек е нормално. Аз съм човек които постоянно търси себе си и това е гадно. Сякаш пред изминалите 8 години не съм бил себе си и съм си причинил гадни неща, влязох в шизофрения, после параноя , след това шизоидно разстройство на личността и сега съм пак аз. Но все нещо ми липсва. Сега осъзнавам че това което ми липсва е подходяща половинка която да ми помага и на която да имам доверие в този живота. Това би могло да ми вдигне самочувствието още малко. И все пак има ли някакъв добър метод да видя с какво самочувствие съм. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Март 29, 2012 Доклад Share Добавено Март 29, 2012 А какво смяташ, че ти е необходимо, за да имаш добро самочувствие? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Системен Добавено Март 29, 2012 Доклад Share Добавено Март 29, 2012 Да изградя себе си като личност, да сбъдна мечтите си в този свят и да живея щастливо. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shining_star Добавено Март 29, 2012 Доклад Share Добавено Март 29, 2012 Забелязах как в няколко теми търсиш някой друг да ти каже нещо за самия тебе, да оцени степента на духовното ти развитие?!, да ти каже дали и доколко имаш самочувствие. Не питай другите. Ако ти сам не знаеш нещата за себе си, как би могъл някой, който дори не те познава, да знае нещо за тебе? Търсиш момиче, което да ти помага и да ти вдига самочувствието, за мен това също е грешка: искаш да прехвърлиш проблемите си върху някой друг. Ако си закъсал с ниска самооценка, няма да срещнеш такова момиче, каквото описваш, такова момиче няма да дойде при тебе да те вади от дупката, ще отиде при някой като нея. При теб би дошло момиче като теб, подобното привлича подобно. Не разчитай на други, разчитай на себе си. Разбирам, че имаш нужда от помощ, но помогни си сам, за да ти помогне и Господ. д-р Тодор Първанов 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Системен Добавено Март 29, 2012 Доклад Share Добавено Март 29, 2012 Разбирам, че имаш нужда от помощ, но помогни си сам, за да ти помогне и Господ. Проблема е че аз живея в пъзел. При мен първо трябва да ми помогне Господ, а той липсва сега. Мисля да чета започна да чета Луиз Хей Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
lullaby Добавено Март 29, 2012 Доклад Share Добавено Март 29, 2012 "Да изградя себе си като личност, да сбъдна мечтите си в този свят и да живея щастливо" - Точно това са нещата (особено първото), които ще ти дадат самочувствие в процеса на случването им. Казвам в процеса, не при евентуалното им постигане. Не са те следствие на самочувствието, а то се надгражда според пътя, който изминаваме в този живот - вътрешен и външен. Затова търсиш оценка отстрани, понеже ти имаш изначалното, но не си го затвърдил още и доказал в реалността, затова при теб то стои като една хипотеза, която чака потвърждение. Но то не може да е външно. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shining_star Добавено Март 30, 2012 Доклад Share Добавено Март 30, 2012 Луиз Хей е добър избор . Но ти казвам от опит, че няма да дойде Господ да ти помогне докато разчиташ на някой или нещо отвън. Нали знаеш приказката за неволята? Първо трябва да дойде Господ - не, обратното: първо ти трябва да поемеш отговорност за себе си, за собствения си живот и какво се случва в него. Мърдай, движи се, работи си по нещата, Бог дава но в кошара не вкарва. Колкото по-скоро го разбереш и се вземеш в ръце, по-добре, ще си спестиш много мъка. Ще си спестиш мъката да викаш неволята и да я чакаш да дойде да ти оправи колата, а тя не идва, няма я... Защо си се предал? Move on, never give up. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Март 30, 2012 Доклад Share Добавено Март 30, 2012 Да изградя себе си като личност, да сбъдна мечтите си в този свят и да живея щастливо. A как ще убедиш себе си, че си се изградил като личност, че си сбъднал мечтите, че живееш щастливо след като не може да убедиш себе си, че имаш нужното самочувствие, за което самочувствие не ти е нужно ама абсолютно нищичко?! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Системен Добавено Март 30, 2012 Доклад Share Добавено Март 30, 2012 Луиз Хей е добър избор . Но ти казвам от опит, че няма да дойде Господ да ти помогне докато разчиташ на някой или нещо отвън. Нали знаеш приказката за неволята? Първо трябва да дойде Господ - не, обратното: първо ти трябва да поемеш отговорност за себе си, за собствения си живот и какво се случва в него. Мърдай, движи се, работи си по нещата, Бог дава но в кошара не вкарва. Колкото по-скоро го разбереш и се вземеш в ръце, по-добре, ще си спестиш много мъка. Ще си спестиш мъката да викаш неволята и да я чакаш да дойде да ти оправи колата, а тя не идва, няма я... Защо си се предал? Move on, never give up. Ами аз вече разбрих как стоят нещата в живота благодарение на руския филм - Загадките на нашето АЗ Животът е само един сън. А ние сме деца на бога! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts