Eлф Добавено Февруари 21, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2012 Magic FM Bulgaria Компромисите в любовните връзки, това е темата, която Ел избра днес в "Бунтът на една мисъл". Плюс или минус за отношенията ни с половинката са компромисите? Често ли ви се случва да правите компромиси вие? А за какво никога не бихте си позволили компромис? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Февруари 21, 2012 Автор Доклад Share Добавено Февруари 21, 2012 (edited) Много хубава идея за размисъл според мен. Ето и моят отговор: Неизбежни са никой не е съвършен, но трябва да има граница. Това което не търпи компромис е боят, дори и 1 шамар. Аз така смятам, а вие как мислите? Редактирано Февруари 21, 2012 от Eлф veselinvalchev1981 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Февруари 21, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2012 То не става въпрос за комромиси, а да се осъзнае какво пречи да се приеме поведението на партньора и какво пречи да се реагира по-гъвкаво. Иначе компромисите само нагнетяват напрежение. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
@ЮлЯ@ Добавено Февруари 21, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2012 Много интересно се подменят понятията. Не правиш компромис, а приемаш поведение. Траеш си, което значи, че ще ти дадат орден за гъвкавост. Из афоризмите на Уинстън Чърчил, които могат да се отнесат и за всеки вид любовна връзка (като вид война на стремежа за власт) Войната - в по-голямата си част е каталог от груби грешки. Силният, мълчалив мъж много често е мълчалив, защото няма какво да каже. Периодически хората се спъват в истината и падат, но в по-голямата си част след това стават и бързат за по-нататък, все едно нищо не се е случило. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Илен Добавено Февруари 21, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2012 Нещата и тук са много субективни, всеки преценява според своя критерий, според своето чувство, ценностна система, мироглед и дори своя темперамент. Без компромиси в една връзка не може, важно е да се правят обаче и от двете страни, не върви само единия да прави винаги компромиси. А що се касае до самия компромис, какъв да бъде - може да бъде от всякакъв характер, но опрат ли нещата да се наложи да правя компромис с достойнството си, по-добре да си кажем ЧАО, цената на компромиса според мен е важна. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Февруари 21, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2012 Сигурно всички си казват без компромиси не може и така нататък. Но според мен може, започне ли човек да прави компромис със себе си, цялата връзка започва да се превръща в един компромис. Може би не точно компромиси трябва да се правят/ на мен тази дума не ми харесва/, а някакъв вид настройване един към друг. Животът на единия към живота на другия.Ако това е компромис, ОК, но не бих го нарекла така. Аз мисля,че не трябва да се правят компромиси, защото самите отношения ще се превърнат в компромисни, в някакво подобие на това от което имаме нужда, а никой не иска това да се случва нали ? Според мен много е важно още първоначалното привличане, първия контакт, за по- нататъшните отношения.За изграждането на здрава връзка е нужно по- скоро взаимна настройка, но не и компромиси, взаимно приемане на качествата на другия, взаимопроникване или нещо от сорта, но хора не правете компромиси със себе си и половинката си . Мисля,че компромисите убиват чувствата превръщат ги в някакво подобие на компромисно приятелство, което не почива на здрави убеждения и устои , превръща ги в отношение по договорка, която всички спазват заради взаимния компромис, а не заради истински чувства. Според мен започнат ли да се правят такъв тип компромиси, връзката е към своя край, тя е изчерпана, зад нея не стоят горещи чувства, а само договорката, компромиса, който и двамата са направили.Вече всичко е мъртво.Въпрос на време е тези двама души да се разделят. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Февруари 22, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 22, 2012 Компромисите са навсякъде. Компромисите в любовните отношения са само едно перо от нашето "живеене" Компромисът е взаимно споразумение. Т.е. "нещо което на теб не ти харесва или не можеш да го правиш" и "на мен не ми харесва и не мога да се съглася ти да не го правиш", стигаме до трети вариант, в който "ти ще го правиш и аз ще се съглася, ако...." - компромиса. Този тип споразумения ги има както в любовните ни връзки, така и в приятелските, и в работните, и в обществените. Този процес на компромиси е неизбежен, защото всеки човек е отделна индивидуалност и всичко да се случва точно така както на него му се иска е невъзможно. Погледнато от друга страна дори би било скучно. Компромисите в интимните отношения започват от съвсем дребни неща, като например: " Ще си миеш зъбите всяка вечер, преди да легнеш до мен" - " не мога да си мия зъбите всяка вечер, защото съм твърде уморен, много ми се спи и т.н." и ето компромис, няма да се разделите с приятеля си, който толкова много обичате, с когото толкова много си пасвате, само защото не всяка вечер си мие зъбите. И се стига, често, до големите компромиси, като : " Той ми изневери, но аз го обичам и знам, че това няма да се повтори" Вътрешната чувствителност на всеки човек е много индивидуална и границата на допустимия компромис е много подвижна. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Христо Добавено Май 18, 2012 Доклад Share Добавено Май 18, 2012 Кари от "Сексът и градът" към гаджето и Ейдън : "Целуни ме за добро утро." Гаджето и :"Първо си измий зъбите." Стоянка-таня 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts