Roemy Добавено Декември 23, 2006 Доклад Share Добавено Декември 23, 2006 Нито буквалното, нито символното значение на една книга, каквато и да е тя, би следвало да предопределя съдбата ни! В името на Библията много светци са вършели добродетелни чудеса, но още повече хора "в името на Библията" са измъчвали и умъртвявали себеподобните си, които често са били по-достойни от тях... Лесно е да се цитира и тълкува вън от контекста на произведението и епохата и предполагайки, че Писанието се е съхранило 1:1 спрямо изговореното от първоизточника... За да може от най-преследваното учение християнството да се превърне в официална религия, доста неща явно са били променени... Храненето е само един фрагмент от посланията, но например в някои неканонични евангелия ясно е прокламирано вегетарианството. Но и да не беше, след като така се чувства тялото ми по-чисто, умът ми по-бистър и духът ми - по-спокоен - ще продължавам да си бъда вегетарианец (но без да го налагам агресивно на другите - ако някой например ме попита как да се храни здравословно, без да изключва месото, и на него ще обясня, според въпроса му, какво да прави). Нали живеем в един и същи свят Благодаря Добромир! Много правилно , човек трябва да се ръководи от вътрешното си АЗ. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Синева Добавено Декември 24, 2006 Доклад Share Добавено Декември 24, 2006 ... но Библията е предназначена за нас простосмъртните и смятам ,че би трябвало да е написана на разбираем човешки език. Има множество недоброжелатели и ако нещо, така могъщо и способно да твори в материята, както силата на Словото в Библията и не само, попадне в ръцете им, в чиста и ясна форма, тогава... Въпросите са част от Пътя. Който пита му се отговаря и аз питах така и търсех отговори. До колко съм ги получил и дали са Истинни съм оставил живота да докаже на практика! Важна е вътрешната удовлетвореност. Винаги ще съществува съмнение, докато не се изживее преживяването, което дава отговорите на много от въпросите. Затова е казано, че тон теория е равен на грам практика! В Библията ясно е дадено, с какво и как да се храни Човека! Но... който има очи - вижда и който има уши - чува! Поздрави! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Декември 24, 2006 Доклад Share Добавено Декември 24, 2006 Не мога да разбера какво общо има Господ с това колко често да се яде месо или да не се яде, освен в чисто ритуален смисъл. Месоядството или вегетарианството е въпрос на духовност и на личен избор. Има десетки книги и послания, които ни учат или ни забраняват какво да ядем и кога да го ядем. Храната, особено от животни винаги е символ на жертвата в древността и естествено е да е обременена с религиозна символика и табута. Това, че не ям месо, си е мой личен избор, а не божествена заръка. От "богове",които се държат като сенилни старци или разгневени деца, поуки не взимам. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Синева Добавено Декември 24, 2006 Доклад Share Добавено Декември 24, 2006 Хората много криво разбират Бога. Жертвата може да бъде само лична. Това е Агнецът, който идва, когато си отнесъл на жертвеника най-скъпото, за себе си. В историята на Авраам: Битие 22:9 9. А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата. Исаак, представлява най-обичаната част от вътрешния свят на Авраам. Всички жертви и жертвоприношения в Библията символизират раздялата с любима част от вътрешния свят - очаквания, вери, любови... За да получиш - трябва да дадеш! И ако ти си Светилник с чаша върху него, как може да напълниш с вино чашата, ако тя е още пълна с вода? Или как ще намериш Светилника, ако домът ти е тъмен, за да го запалиш? С жертва. Трябва да жертваш време и усилия, ако искаш да ти е Светло. Радостта и Щастието се постигат тогава, когато си приложил Вяра, Мир, Дълготърпение, Кротост, Въздържание, Милосърдие, Благост и Любов. Във филма "Време разделно" (известен и под името "Време на насилие"), има един момент, в който се говори точно за това - какво би могъл да даде човека като жертва. Човек може да жертва само и единствено нещо, което притежава. Какво притежаваш? Нищо, освен малка част от Волята изразена под формата на Намерение. Волята е нещо, което не е наше и ако ни е дадено да имаме нещо, само би трябвало да бъдем щастливи от тази даденост, защото Намеренията се разминават доста често с действително предложените за изживяване дадености. И къде отива Волята "ни"? Волята ни не е наша, защото при обратите на съдбата ние губим Намерението си. Свободната Воля се печели - тя е даденост, която се заработва в света на хората. Свободната Воля позволява правенето на избор, т.е. контрол над ситуацията, над времето и материята. Свободната воля съществува само в Божествения Свят на Светлината - Човешкия Свят. "Ето Човекът" - Христос Бог е извън всякакво насилие и за целите си е създал Закон, с който Той Самият да остане не омърсен от Световете и Светуванията. Бог е началото и края. Всичкото и Нищото. Та, какво може да даде човек като жертва? Законът позволява да се даде само нещо, което притежаваш. Какво притежаваш? Какво не би могло да ти бъде отнето никога от Съдбата и Закона? Всички сме длъжници! Хубаво е човек да почне да издължава дълговете. Дълговете се погасяват с Жертва. Не може да се погаси дълг със заем и да излезеш чист от това. Не, оставаш си длъжник. За да се издължиш плащаш от джоба си! За да е пълен джоба ти, трябва да работиш и следователно да ти бъде заплатено. Как и какво се работи, за да се напълни джоба. Изработват се добрини с Любов - това е същината на работата, която ти дава да притежаваш неща, които на свой ред може да раздаваш и жертваш, за да добиваш други, по-висши. И ако само за миг пожелаеш нещо за егото - предстоят нови уроци на живота. Само когато чашата е изпразнена в нея може да се налее нова течност. "Младо вино в стари мехове не се държи." - Всичко е работа на Духа Божи! Поздрави, приятели! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Декември 24, 2006 Доклад Share Добавено Декември 24, 2006 Свободната Воля се печели - .. заработва в света на хората. Свободната Воля .. избор, ... контрол над ситуацията, над времето и материята. Свободната воля съществуваHurrah!! да е пълен джоба ти, трябва да работиш ... да ти бъде заплатено. Изработват се добрини с Любов - това е същината на работата, която ти дава [право]да притежаваш ... които на свой ред може да .. жертваш Най висшето за Мен е жертвоприношението Бхагаван Хари Кришна Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Декември 24, 2006 Доклад Share Добавено Декември 24, 2006 Жертвата може да бъде само лична. Това е Агнецът, който идва, когато си отнесъл на жертвеника най-скъпото, за себе си. В историята на Авраам: QUOTE Битие 22:9 9. А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата. Исаак, представлява най-обичаната част от вътрешния свят на Авраам. Всички жертви и жертвоприношения в Библията символизират раздялата с любима част от вътрешния свят - очаквания, вери, любови... За да получиш - трябва да дадеш! И ако ти си Светилник с чаша върху него, как може да напълниш с вино чашата, ако тя е още пълна с вода? Или как ще намериш Светилника, ако домът ти е тъмен, за да го запалиш? С жертва. Трябва да жертваш време и усилия, ако искаш да ти е Светло. Чудесно си го написал и много вярно, Николай. 42 поколения минаха от Авраам до Господ Исус Христос. Тогава Бог прие жертвата за наше спасение. Слава на Святия Дух Божи койдо прави слепите да прогледнат. Амин! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Синева Добавено Декември 24, 2006 Доклад Share Добавено Декември 24, 2006 (edited) Да, Вальо! Трябва да "заколиш" и принесеш в жертва агнето, което Бог си хареса, а то винаги е най-тлъстото (хубавото, вакло). Това е печеното агне, с което са хранили Христос по време на пасхата. Печеното агне е жертвата на Учениците, дадена в Името Божие! Безквасния хляб е Словото - правите думи и мисли. Всичкото общо символизира Чистотата. Чашата е изпразнена и подготвена за наливането на новата течност, която вече не е вода, а е вино! Виното е Кръвта Христова. Хлябът е Тялото Му. Любов и Слово Водата е Любов и Виното е Любов, ама Виното е Любов от Христовото измерение. Колкото дадеш - толкова и ще получиш. Нито повече, нито по-малко. Давайте и ще ви се даде; мярка добра, натъпкана, стърсена и препълнена. източник: Завета на Цветните Лъчи на Светлината Любов + Благодарност + Съгласие Редактирано Декември 24, 2006 от Синева Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Декември 24, 2006 Доклад Share Добавено Декември 24, 2006 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Синева Добавено Декември 24, 2006 Доклад Share Добавено Декември 24, 2006 (edited) А този гълъб е Словото - Духът Божи. Розата е Любовта. Когато Ангелът на Седмата Църква затръби - гълъб се спуща върху Него -(човека): "16. И като се кръсти, Иисус веднага излезе из водата, и ето, отвориха Му се небесата, и видя Духа Божий да слиза като гълъб и да се спуща върху Него." И глас се чува в Небесата (Съзнанието): "Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение." Синът носи със себе си и новата Любов. Тава е Чудото Божие - превръщането на Водата във Вино. Седмата Църква е известна на изток като Сахасрара чакра. В Завета на Цветните Лъчи на Светлината е Духът на Благодатта. Има различия на дарбите, но Духътъ е истийтъ. Всичко това го действува единийтъ и този истий Духъ, който на всекой человекъ особено разделява, както му е угодно. източник: Завета на Цветните Лъчи на СветлинатаНевежеството е най-големият враг на човечеството. П. Йогананда Редактирано Декември 24, 2006 от Синева Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Декември 24, 2006 Доклад Share Добавено Декември 24, 2006 Здравейте на всички Започнах отново да ям месо, защото ми се наложи да живея доста натоварен живот, с доста ангажименти, за които ми трябва много физическа и психическа енергия, а в един момент установих, че тя не ми стига... Предполагам, че не енергия от всякакъв вид, а агресивна енергия не ти е достигала! Много трудно виреят вегетарианците войници и боксьори, а бизнесмените-вегетарианци в днешното вълчо време нямат достатъчно хъс да се борят (с честни и особено - с нечестни средства) с конкуренцията. Месото осигурява тази агресивна нагласа и затова често пъти в материалния свят месоядците действително "успяват повече". (Ако, разбира се, имат и здрав организъм, така че да елиминират задоволително токсините). Но затова пък в духовната сфера (най-общо казано) нещата са преобърнати, поне в болшинството случаи. Месоядецът може и да твори, но ако погледнете историята, ще видите, че творбите (всякакъв род литература и изкуство) на вегетарианските майстори се отличават като цяло не толкова с хищнически патос, колкото с една префиненост и благородство, с по-голяма обхватност, защото те виждат повече взаимовръзката между нещата. Месоядецът може и да се стреми към духовното, но с редки изключения той не може да достигне това равнище на себеотдаване, което осигурява кардинално различна перспективна дори тук, "долу", на земята... Няма нито една храна и нито един фактор изобщо, който да прадлага само плюсове без минуси, но когато се стигне до конкретния човек, той си има глава на раменете и сърце в гръдния кош, така че си е отговорен сам да преценява как са при него тези съотношения... За мен съществуват много по-трудни стъпки към духовното, отколкото е отказването от месната храна - затова и се съмнявам, че който не желае да направи лесната стъпка ще реши да направи следващите! Но ако може и успее - моите уважения! Дори и към нещата, в които съм най-убеден аз не гледам да се фанатизирам, тъй като всичко, което допуснал Животът да стане факт, сигурно си има някакво предназначение. Мога само за себе си да твърдя, че още от дете не съм усещал за мен месото да играе каквато и да е незаменима роля, заради която да го консумирам! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Physalis Добавено Февруари 10, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 10, 2007 Здравей, и аз помня като малка, че месото ме отвращаваше. После се научих малко по малко. Но вече дойде етап, в който самото ми тяло го отхвърля. Но разни роднини , говорят разни смешни неща и аз първите пъти се помъчих да им обясня, но разбрах че няма да ме разберат. И вече не им обяснявам, а си действам. Човек би трябвало да пита организма си. Той най-добре ще каже. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Буболече Добавено Февруари 12, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 12, 2007 И аз не обяснявам на роднините и заобикалящите ме, защото знам, че дори да отделя цялото си време и енергия пак ще остана неразбрана и/или подиграна. Сега вече се съгласявам със всичко, което кажат и си правя и ям каквото аз желая. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bulgaro Добавено Април 13, 2007 Доклад Share Добавено Април 13, 2007 Месото е ужас... Без уговорки... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Април 13, 2007 Доклад Share Добавено Април 13, 2007 Месото не е ужас. Ужас са закланите животни. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
cheefer Добавено Април 14, 2007 Доклад Share Добавено Април 14, 2007 здравейте,според мен този които е в състояние собственоръчно да заколи животно тои го яде.Като го продават по магазините готово заклано хората си го взимат без да вкарат умисъл ,може би затова има толкова много защитници на месото.Но ако накараш някои от тях да заколи животно и да си оцапа ръцете с кръв и да слушат плача на животното ще си помислят.Аз също съм яла месо като малка не съм била от тези където са се дърпали, но сега съм на 28 и природата ми показа кое е правилното за мен.Истината е че човек трябва да озрее за това.Неможе на всеки да се казва какво да яде ,тои в един момент сам ще разбере ако му е писано. А по отношение на това , че вегетарианците са АНЕМИЧНИ е ПРОСТОТИЯ .Аз и докато ядях месо си бях анемична.А може би тези инфаркти са от тревата аааааааа а не от месото. Всеки ден слушам простотия по този въпрос ама само си чешаме езиците без да разсъждаваме но ..............то ще си покаже. Ох , мога да пиша денонощно и пак да не ме разберат,затова оставям избора на хората .Всеки си има глава да мисли. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Април 14, 2007 Доклад Share Добавено Април 14, 2007 Аз съм вегетарианка и то от мнооооооого години. Но. Който иска да яде месо, да яде и никой да не му вменява чувство за вина. Всеки е достатъчно свободен да избира начина си на живот. И това, което ще яде. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Буболече Добавено Април 19, 2007 Доклад Share Добавено Април 19, 2007 Мона права си, че който иска да яде месо да яде! Аз не се опитвам да вменявам вина на близките си затова, че се хранят с месо - просто съм загрижена за тяхното здравословно състояние. Често се опитвам да им обясня, че дори да не им е жал за животинките трябва да се замислят поне за вредите които месото нанася на телата и умовете им. Усилията ми обаче не дават резултат. Затова не трябва да караш някого насила да не яде месо, защото той още не е готов да разбере, защо не трябва да се храни по този начин. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Април 19, 2007 Доклад Share Добавено Април 19, 2007 (edited) Яденето на месо невинаги е нездравословно. Дългогодишните вегетарианци (не при всички, разбира се) имат и усложнения в биохимичния си статус. И това трябва да се знае. На този етап човешкият организъм е много болен и неяденето на месо е най-малкият му проблем. Дали някой не яде месо или яде, е морален и етичен въпрос. А крачката от вегетарианството до анорексията (особено в късния пубертет) е много малка. Редактирано Април 19, 2007 от Мона Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Буболече Добавено Април 19, 2007 Доклад Share Добавено Април 19, 2007 Аз познавам човек, който в живота си не е вкусвал нищо от животински произход и въпреки това е доста пълен. Мисля, че зависимостта между вегетарианството и анорексията идва от там, че някои хора дори и вегетарианци не се хранят рационално. Под рационално имам впредвид да приемат необходимото количество белтъчини под формата на растителен протеин, който се съдържа в соята, боба и още др. храни, също така достатъчно количество ядки, разнообразни плодове и зеленчуци, зърнени храни и т.н. В случая става въпрос за късния пубертет - в пубертета младежите нямат голям избор с какво да се хранят - 90% от храните, които се предлагат в училищата са пици, баници, кифли, вафли и други производни на тях, които не дават абсолютно нищо като стойност на организма. Именно затова трябва осъзнатост при избора на човек да се храни без месо, защото наистина месото е само част от множеството вредни храни. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кристиян Добавено Април 19, 2007 Доклад Share Добавено Април 19, 2007 Месоядството е необходимост за устроените да консумират месо, а това е доста голям брой хора навсякъде по света. Засега са неоспорими данните по отношението на връзката между кръвната група на човека, и храната, която е здравословна за него. За всеки представител на кр. група А например, не е подходяща месната храна, подходящи са предимно плодовете и зеленчуците, но например за представителите на кр. група О категорично е опасно за здравето консумирането на жито, и всичко свързано с житото, както и повечето зърнени храни, да не говорим за цитрусови плодове, и всичко което съдържа витамин Ц...Както вероятно ще се досетите, няма ескимос, който да не е от кр. група 0- ескимосите и индианците са представители на кр. гр. 0, без изключения. У нас хората са предимно от кр. гр. А, но това "предимно" заема около 60% от населението, останалите 40% са за кр. гр. 0, като от тях, само 10% или по-малко, се падат за двете кр. групи В и АВ., така че, вегетарианството е здравословно само за тези, които могат да си го позволят, и месоядството е полезно само за онези, които могат да си го позволят... Всъщност, реакциите на организма спрямо храната са на метаболитно и ензимно ниво, взаимодействието причинявма реакции, които могат да завършат с образуването на антитела, тежки им,нни реакции- пр итова, всяка храна, която попадне в организма, е подлагана от антигенната "комисия" на сдъответния мовек на проверка, и независимо дали е растителна, животинска ит.н., щом организмът разпознае антигени, с абсолютна безпристрастност образува антитела- независимо дали ще са към пилешката пържола, или към соевата пържола... Така че, храненето не е въпрос на харесване, съжаление, вина или нещо друго- храненето такова каквото е днес, е процес, който трлябва да поддържа живота и здравето, с всяко хранене човек трябва да може да си осигурява адекватна порция живот и здраве, и вероятно точно поради това, храненето като наука е най-малко развита, и включна от утопични и безпочвени разБирания, до самоубийствени и престъпни хипотези... Няма човек обаче, който да е устроен само месоядно или само вегетариански- всеки може да консумира всякаква храна, като определени вещества, витамвини и минерали може да си достая от едни храни, но ако опита от други източници да си ги достави- ще си изпати...всеки може да се "спретне" едиен доста здравословен хранителен режим, в който може да има изобилие от зеленчуци, но ако проучи себе си и установи, че природата му е месоядна, може да включи в менюто си и определени видове месо- аз не различавам рибата от месото, така че, да живее здравословно и без емоционални противоречия със самия себе си. Всъщност, интересно е да се проследи еволюцията на кръвните групи при хората, защото чрез четирите основни-А,В, АВ и 0 като добавим и Rh, получаваме точно 9 отделни типа, които имат специфична връзка и с нумерологичните, и астрологичните им принадлежности... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Буболече Добавено Април 19, 2007 Доклад Share Добавено Април 19, 2007 В този случай си задавам въпроса дали има връзка между еволюционното ниво на дадения индивид и кръвната му група? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Кристиян Добавено Април 19, 2007 Доклад Share Добавено Април 19, 2007 Винаги има такава връзка. Най-старата кръвна група е 0-вата, и тя до днес е основната, която не съдържа антитела спрямо А и В антигените, и по този начин е като "майка" за А,В и АВ кр. групи. Най-младата кр.група е АВ, съществува от около 900 години (дори няма и 1000 години), и представителите на тази кр. група са крайната инволюционна точка- абсолйтните консуматори, т.е. пределната точка на асимилация (егоизъм), до която човечеството може да стигне. Днес вече има и други кр.групи, неописани, неизследвани...защото техните представители най-често нямат никакъв "сблъсък" с лекари, изследвания и т.н... Днес вече някъде се раждат деца, които са устроени по съвсем друг модел, и всъщност, вместо да се поболеят от храните без стойност като всички фабрикати- бисквитки, чипс, всякакви пакетирани щуротии, шоколад, изобщо пример за храни без стойност за мен е всичко що е "Нестле"- ако човек отдели малко време и изследва продуктите, които са с това име, ще установи, че тази "марка" убива толкова ефикасно, колкото и колумбийските прахообразни пакетирани стоки...без "запазена марка"... Та, днес вече има деца, които се раждат приспосоени да се хранят с "боклуци", и да ги прералотват по невероятен начин...Точнот ези деца носят потенциалната Нобелова награда- имат имунитет против СПИН, което практичски означава, че ваксина има, при това съвсем жива... Но, като цяло, храненето днес е процес, от който вероятно съвсем малко хора имат реална полза, защото се ползват от храненето съзнателно. Имам двама познати, семейство са, и двамата са от кр.гр. 0, и от много време бяха вегетарианци, и според тях, се чувстваха добре, много болести били им изчезнали и т.н.,но не бързаха да се сдобият с дете. Преди няколко години и това се случи, но детето се роди с много ниско тегло, хипотрофично, с редица "недоимъци", които амбицираха родителите да го подложат на вегетарианство, естествено освен кърменето, коато обаче почти небеше възможно от страна на майката. Детето почина, и двамата понесоха това тежки, но майката психически не издържа...Не знам как точно е попаднала при някакъв човек, занимаващ се с изучаване на храненето, и всъщност чрез него е изследвала крвта си, кръвната група и антигенните свойства на кръвта си, за определяне на храните, които може/ не може да консумира...и с изненада установи, че трябва да се откаже от всякакви житни храни, да наблегне на червените меса (без свинското- свинското навсякъде по света и във всички кръвни групи се отхвърля категорично, или последствията са винаги доста тежки), рибата, на определени плодове и зеленчуци...Мъжът й прояви инат, започнаха да се карат, но жената си върна доброто здраве, мъжът и катастрофира с кола, и претърпя тежки операции- загуби голяма част от тънките си черва и част от дебелото си черво- буквално като по "поръчка"...с намалените размери на червата, почти всичко "вегетарианско" му създаваше невероятно тежки "дъмпинг-синдроми", разстройства, вегетативни състояния, често пъти е колабирал минути след като се нахрани...и по принуда смени храната...Днес и двамата са си живи и здрави, имат си две бебета- на година и половина и съвсем малко бебе, роди се през февруари тази година... Убеден съм, че не е случайно това, че имах възможността да наблюдавам отблизо тази "история", и въпреуки че нямах никаква "роля" в нея, има много неща, които успях да науча. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
wonderful Добавено Април 19, 2007 Доклад Share Добавено Април 19, 2007 (edited) С голямо уважение към теб и професията ти Кристиян. Защо ми се струва, че си противоречиш в мненията си относно храненето. В темата за храненето и кръвните групи казваш: "повечето писани неща за кръвните групи и храненето са пълни с неверни неща, за да може да се пробута определена диета, или да се обвърже човек с някой, който да му съставя дневното меню...а това е толкова болестотворно, колкото храненето без никакво знание знание за храненето... " А тук, в тази тема обясняваш как трябва да се доверим на предписанията, дадени за кръвната ни група и да ядем (специално за нулева) месо и да не консумираме жито. На кого тогава да се доверя аз{писах вече, че съм О(-)}, посягайки към покълналото жито, за което всички знаят, колко ценна храна е и да мисля, че по този начин ще си навредя. Или пък като ям овесени ядки, които толкова много обичам. А също фъстъци, портокали и маслини. Кой авторитет да послушам, на кого да повярвам. Или по-добре да постоя гладна, докато реша с какво да се нахраня. Редактирано Април 19, 2007 от wonderful Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Април 19, 2007 Доклад Share Добавено Април 19, 2007 ...да ядем (специално за нулева) месо и да не консумираме жито. На кого тогава да се доверя аз{писах вече, че съм О(-)}, посягайки към покълналото жито, за което всички знаят, колко ценна храна е и да мисля, че по този начин ще си навредя. Или пък като ям овесени ядки, които толкова много обичам. А също фъстъци, портокали и маслини. Към 0 кръвна група съм. Не ям месо вече повече от 22 години Ям жито и хляб и житният режим ми действа изключително благоприятно. Наистина нямам наблюдения или виждания как е за други. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Април 21, 2007 Доклад Share Добавено Април 21, 2007 Най-младата кр.група е АВ, съществува от около 900 години (дори няма и 1000 години), и представителите на тази кр. група са крайната инволюционна точка- абсолйтните консуматори, т.е. пределната точка на асимилация (егоизъм), до която човечеството може да стигне. Аз съм кръвна група АВ. Това от преди колко години съществува, откъде е известно? Преди 900 години кой е правил изследвания на кръвната група на хората? Трудно ми е да се възприема като абсолютния консуматор, но щом казваш... А иначе от малка не обичам месо, въпреки че родителите ми старателно ме тъпчеха с прилично количество, защото винаги съм била с леко под нормата тегло. После вече когато сама си определях менюто, ядях малко и рядко месо (предимно пиле и риба), след това - никак, но без да си го поставям като самоцел, така ми идва отвътре. Напоследък буквално усещам храната и напитките, които поемам как ми влияят. За съжаление моите усещания не ми казват нищо добро за повечето готови храни, включително такива ежедневни продукти като хляб, кисело мляко и др. Бих препоръчала пълнозърнестите хлябове на "Деметра"-Сливен, типовия хляб на "Ямбол хляб", донякъде кисело мляко "Родопея" и донякъде кашкавал "Пършевица". Домашно приготвената храна си остава май най-добра, но на работещите хора им е много трудно да се хранят с нея. Купувам пълнозърнесто пшенично, царевично и ръжено брашно и правя домашни питки, когато имам възможност, също правех домашно кисело мляко (познати ми носеха прясно мляко от домашна крава), но май не ми стига времето напоследък...Децата ми от малки предпочитат повече моето мляко и моя хляб пред готовите. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts