Розалина Добавено Февруари 27, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 27, 2012 (edited) Книгата ми стана интересна и ще я взема да се запозная с нея. Къде мога да видя тези беседи за всеки съответен ден? Пожелавам една хубава седмица на всички ви! Здравей Merileen.Ето тук ,всеки ден се публикува мисълта за деня .Тази мисъл се публикува и в другите братски сайтове ,не само в Портала ,а на книжка може да бъде поръчана в книжарницата .Тя е малък джобен формат и е удобна при пътувания.Полезния бонус на публикацията в сайта Портала е ,че се качват ежедневно с линкове за бръз достъп ,препоръчителните молитви за всеки ден.Тук искам да отворя една скоба и да кажа следното.тези молитви и песни съвсем не са догма и задължителни.Няма да обслужваме никаква форма.То ще бъде в разрез с Учението. Просто си помагаме в динамиката на времето ,в което живеем приятели. Освен примерен, ежедневен наряд ,заедно с мисълта се дава и линк към беседата ,от която е тази мисъл.Днешната например е от книгата на брат Боян Боев-"Акордиране на човешката душа" том.1 .Тази книга е много ценна . По другия проблем,който споделяш Merileen, убедена съм,че ще се справиш .Приложи Любовта.Щом ще бъдеш при брат си,мисля,че това ще повдигне духа му и заедно ще минете през това изпитание. Светла седмица на всички. Редактирано Февруари 27, 2012 от Розалина Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Илен Добавено Февруари 27, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 27, 2012 От 01.03. ли почва следвашия житен режим? Че аз все последна научавам................!!!!!! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Февруари 27, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 27, 2012 (edited) От 11-ти или 12-ти март,по избор Редактирано Февруари 27, 2012 от Мария-София Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Zenda Добавено Февруари 28, 2012 Автор Доклад Share Добавено Февруари 28, 2012 Здравейте, отново! И аз ще направя житния режим през март, тъй като бях извънредно заета на работа през февруари, и нямаше как. Разбрах, че някои хора ще го започнат на 10-ти март. Пълнолунието е на 8-ми, така че аз смятам да започна на 9-ти или на 10-ти. Ще споделям тук как върви Розалина 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Srodna dusha Добавено Февруари 28, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 28, 2012 Merileen, благодаря за подкрепата! А относно проблема на брат ти - в интернет попаднах на това http://www.1001recepti.com/article/?txt_id=510-suveta-za-burzo-zarastvane-na-kostite#axzz1niVyZ8pD, но за съжаление рецептите не са ми нито познати, нито опитвани. Надявам се да се възстанови по-бързо! В мислите си сме с вас! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Илен Добавено Февруари 28, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 28, 2012 Благодаря ти Мария-София, ето аз пак не бях разбрала правилно значи и от днес взех да си набавям нещата, но нищо, ще почакат до нужната дата. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Февруари 29, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 29, 2012 Илен,можеш да започнеш подготовка,ако ядеш месо и сирене,тоест да ги намаляваш и спреш до същинското започване.Аз започвам без подготовки,защото спирам само салатките по време на режима. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Srodna dusha Добавено Февруари 29, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 29, 2012 За съжаление преди малко не устоях на зеленчуковата супа, която сготвих за детенце.. Но макар да ми се искаше да завърша десетте дни, се успокоявам с това, че като за първи път и седем дни не е лошо. Честно да си кажа днес вече съвсем не ми се ядеше жито, даже пих само житената вода. Може би и затова ми се дояде друго. Но нищо, продължавам си с Великденските пости. Надявам се да успея да задържа това спокойствие и равновесие, което житото ми донесе. Успех и вътрешна хармония на всички, които продължават, а и на тези, които ще го започнат през март! Розалина 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Илен Добавено Март 1, 2012 Доклад Share Добавено Март 1, 2012 Мария.София и аз съм горе-долу така, спирам сиренето, кашкавала и яйцата, по.трудно ще е с киселото мляко, с което ям овесените. Колкото до месото, чното отдавна вече не го консумирам. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
val4e Добавено Март 3, 2012 Доклад Share Добавено Март 3, 2012 zdraveite.moga li da zapo4na jitniq rejim v ponedelnik na 12 ili trqbva da e v nedelq na 11 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Март 4, 2012 Доклад Share Добавено Март 4, 2012 Можеш да го започнеш, в който от двата дена искаш Мария-София и Розалина 2 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
borislavil Добавено Март 4, 2012 Доклад Share Добавено Март 4, 2012 (edited) Ще ви дам следния опит: онези от вас, които имат слаб стомах или слаби гърди, нека се подложат на житен режим за един, два или три месеца най-много. През това време не трябва да употребяват никаква друга храна, нито хляб, освен да дъвчат сурово жито, добре изчистено и измито, без никакъв прах. Този режим ще бъде като средство за лекуване. Ще наблюдавате през това време какви резултати ще произведе житото у вас. Този опит нека приложат само тези, които са нервни, неразположени и които искат да се лекуват. Нали и някои от съвременните лекари препоръчват на известни болни да ядат само овесена чорба? Вие ще се уплашите, ако ви се каже да се храните само със сурово жито месец, два, три, дори до шест месеца. Ако ви се вижда много време един месец, направете този опит за една седмица само, като употребявате всеки ден по сто грама жито. Ще накиснете от вечерта сто грама чисто жито в една чаша с вода и ще го дъвчете, като го разпределите на три пъти: сутрин, на обед и вечер. Ако ви се пие вода през деня, може да пиете, колкото искате. Ако бихте се поставили на този режим от по-рано, щяхте да имате по-здрави зъби, а нервната ви система щеше да бъде по-добре урегулирана. Онези от вас, които имат здрави зъби, нека направят опита със сурово жито, а тия, на които зъбите не са здрави, нека малко сварят житото. Нека поне двама-трима ученици направят опита тъй, както ви казах, да видя какви резултати ще имат. Ще дъвчете житото добре и ако почувствате нещо дисхармонично у вас, ще спрете опита. Този опит давам само на неколцина от вас, а на останалите ще дам друг опит, пак с жито. Всеки от вас ще вземе по половин килограм жито, ще го изчисти добре и през цялата седмица ще го прекарва един път през деня от едната в другата си ръка, до пет минути, като го разглежда внимателно. Като се свърши седмицата, ще сварите това жито и ще го изядете. Може да го сварите на един път, а може и на два или на три пъти, но ще го ядете бавно, като че се разговаряте с него. После ще ми разкажете какви резултати сте добили от този опит. Аз няма да ви кажа какви могат да бъдат резултатите от опита, но вие сами ще опитате и ще ми кажете. За да имате резултат, ще направите опита точно тъй, както ви казах. Които вземат първия опит, ще дъвчат житото дълго време. Тия, които имат слаби зъби, ще го сварят малко без сол, без захар и така ще го дъвчат. Онези от вас, които гледат на този опит като на играчка, да не се заемат с него. Ще гледате на опита сериозно и ще правите своите научни наблюдения. И при двата опита няма да ядете нищо друго, докато не изядете всичкото жито. Аз ви давам тия опити с житото, защото в него се крият най-мощните, най-благородните сили на живота. От това упражнение вие все ще научите едно малко добро или ще придобиете една малка мисъл. Като разглеждате житото и се занимавате с него, вие все ще възприемете нещо от него в ума и в сърцето си, тъй както се опушва всеки човек, който попада между пушачи. Из „Изпитите на ученика” – лекция пред МОК, държана от Учителя на 25 януари 1925 г. Редактирано Март 4, 2012 от Донка Лъчезарна, Розалина и Мария-София 3 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Katerina Stoycheva_14770 Добавено Март 4, 2012 Доклад Share Добавено Март 4, 2012 Искам да попитам през колко време се ядат и се пие водата,смисал през колко часа се яде житото след водата сутрин след колко време се яде ябълката след житото ,орехите и меда .Благодаря Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Март 4, 2012 Доклад Share Добавено Март 4, 2012 (edited) По принцип се разделят за закуска, обяд и вечеря.Ябълката се яде половин час преди житото на принципа на разделното хранене.Но можеш да си правиш и всичко накуп като салата.Прочети и останалите теми за житния режим.Там нещата са разисквани. http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showforum=63 Редактирано Март 4, 2012 от Мария-София Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Март 10, 2012 Доклад Share Добавено Март 10, 2012 Има ли правещи режима през март? Мария-София, Katerina Stoycheva_14770 и Розалина 3 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Katerina Stoycheva_14770 Добавено Март 11, 2012 Доклад Share Добавено Март 11, 2012 (edited) Да ,аз мисля да го правя от утре Редактирано Март 11, 2012 от Katerina Stoycheva_14770 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Март 11, 2012 Доклад Share Добавено Март 11, 2012 От утре ,12-ти. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Zenda Добавено Март 11, 2012 Автор Доклад Share Добавено Март 11, 2012 И аз от утре Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Srodna dusha Добавено Март 11, 2012 Доклад Share Добавено Март 11, 2012 Аз също ще се включа в мартенската група Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Март 12, 2012 Доклад Share Добавено Март 12, 2012 Добре звучи Пролетта наближава. Srodna dusha, ти за втори път ли ще го правиш тази година? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Zenda Добавено Март 12, 2012 Автор Доклад Share Добавено Март 12, 2012 Имам въпрос! Правя режима с лимец. Снощи го накиснах в топличка вода в термос, на сутринта водата беше добре, не миришеше гадно, така че го оставих вътре до обяд (по принцип вместо да закусвам пия гореща вода сутрин, след което ям плодове, затова реших да разделям лимеца на 2 порции - за обяд и вечеря). На обяд обаче като го отворих, от водата излязоха малко газове, а самият лимец миришеше малко гадничко Все пак го измих и обядвах с него и не беше лош на вкус, мекичък беше, даже заедно с орехи и мед беше вкусен. Въпросът ми е, дали като мирише, означава, че е започнал да се разваля (защото ако е така, то по-скоро изяждането му е вредно)? Имате ли опит с лимец? Може би просто времето за накисване му е било твърде дълго? Дали да го накисна от вечерта, а сутринта да го сложа веднага в хладилник, или да го накисна сутринта и до обяд ще е омекнал? Надявам се някой да сподели опит! Благодаря Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Katerina Stoycheva_14770 Добавено Март 12, 2012 Доклад Share Добавено Март 12, 2012 Може ли грамажът на житото да е по-малко ? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Март 12, 2012 Доклад Share Добавено Март 12, 2012 (edited) Имам въпрос! Правя режима с лимец. Снощи го накиснах в топличка вода в термос, на сутринта водата беше добре, не миришеше гадно, така че го оставих вътре до обяд (по принцип вместо да закусвам пия гореща вода сутрин, след което ям плодове, затова реших да разделям лимеца на 2 порции - за обяд и вечеря). На обяд обаче като го отворих, от водата излязоха малко газове, а самият лимец миришеше малко гадничко Все пак го измих и обядвах с него и не беше лош на вкус, мекичък беше, даже заедно с орехи и мед беше вкусен. Въпросът ми е, дали като мирише, означава, че е започнал да се разваля (защото ако е така, то по-скоро изяждането му е вредно)? Имате ли опит с лимец? Може би просто времето за накисване му е било твърде дълго? Дали да го накисна от вечерта, а сутринта да го сложа веднага в хладилник, или да го накисна сутринта и до обяд ще е омекнал? Надявам се някой да сподели опит! Благодаря Здравей Зенда.Аз правя и харесвам режима с лимец.Само веднъж ,преди година ,го накиснах по начина,който описваш и стана много мек .От този пръв опит ,смених технологията и сега го заливам със студена(не от хладилник,а от бутилката направо) ,изворна вода.Като го сложа към 22.00 час,на сутринта е готов.С водата ,аз поливам цветята (не я изхвърлям) ,а си затоплям друга вода за пиене сутрин.Лимецът ям на два пъти-на обяд и вечер.Обедният е малко по-твърдичък от вечерния,който държа в порцеланова купичка покрит и на стайна температура. Мисля,че ако поради някаква грешка в технологията на приготвяне, се е получил процес на гниене,наистина не е полезно да се яде .Случвало ми се е лятно време ,да прокисне ,например. Пробвай ако искаш и този вариант. Поздрави и успех. Редактирано Март 12, 2012 от Розалина Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Март 12, 2012 Доклад Share Добавено Март 12, 2012 Може ли грамажът на житото да е по-малко ? В последните години установих, че 100 г на ден ми е твърде много, повече отколкото ми е нужно. Ако 100 г на ден са ти много, и искаш да ползваш по-малко житни зрънца, защо не? Още по темата: Точните дневни пропорции за житния режим. Да ги спазвам ли? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Март 13, 2012 Доклад Share Добавено Март 13, 2012 Имам въпрос! Правя режима с лимец. Снощи го накиснах в топличка вода в термос, на сутринта водата беше добре, не миришеше гадно, така че го оставих вътре до обяд (по принцип вместо да закусвам пия гореща вода сутрин, след което ям плодове, затова реших да разделям лимеца на 2 порции - за обяд и вечеря). На обяд обаче като го отворих, от водата излязоха малко газове, а самият лимец миришеше малко гадничко Все пак го измих и обядвах с него и не беше лош на вкус, мекичък беше, даже заедно с орехи и мед беше вкусен. Въпросът ми е, дали като мирише, означава, че е започнал да се разваля (защото ако е така, то по-скоро изяждането му е вредно)? Имате ли опит с лимец? Може би просто времето за накисване му е било твърде дълго? Дали да го накисна от вечерта, а сутринта да го сложа веднага в хладилник, или да го накисна сутринта и до обяд ще е омекнал? Надявам се някой да сподели опит! Благодаря Няма му нищо,просто го изплакни в цедка.Не е развален,а ферментира.Ако го киснеш по този начин,сутрин изпивай водата. Аз го кисна във калено гюведже с изворна вода със стайна Т,на сутринта е мек,но не като от термос почти сварен.Лимеца покълва за 12часа. Розалина 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts