sandji Добавено Декември 26, 2011 Доклад Share Добавено Декември 26, 2011 Първо искам да кажа,че съм безработна и нямам възможност да посещавам лекари.Останах без работа преди 3месеца.Първия месец се чувствах добре.Но след поредния неуспех за намиране на работа започнаха проблемите.Изгубих всякакъв апетит.Нищо не ми е вкусно,нито ароматно,нито привлекателно.Храня се насила и то в много малки количества,защото изведнъж усещам как все едно съм преяла.Нямам желание за никаква домакинска работа.Все едно са ми вързани ръцете и краката.Нищо не ми се прави.В гърдите и в стомаха си усещам постоянно едно вътрешно напрежение.Изпитвам голям страх от всичко-от смърта,от това да остана сама,от болести,от това да не ми прилошее като изляза някаде.Постоянно имам някакви лоши мисли в главата си.Като беше малко по топло поне се разхождах някаде.А сега даже не мога и да изляза от нас,защото е студено.Като споделям с познати никой не ме разбира.Казват че си внушавам.Единственото нещо когато се чувствам спокойна е когато си легна.Съня ми е спокоен и нормален. Стоянка-таня 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Декември 31, 2011 Доклад Share Добавено Декември 31, 2011 (edited) Здравей, Сан джи ! Очевидно реагирате прекомерно остро на нормалните външни трудности. Задействали са вече присъстващи във вас когнитивни вярвания в дългосрочната памет за провал, отхвърляне, нараняване и т.н. По няколкото реда от писмото ви не мога да съдя за характера ви, но именно той е върху който е нужно да поработите, за да можете гъвкаво и адаптивно да преминавате през житейските тегоби и радости! Може би се стараете да давате вид на силна, подредена, справяща се, докато отвътре живее доста голяма чувствителност, ранимост и уязвимост. Би било добра идея да заздравите тази дълбинна част от себе си, да я превърнете в по-спокойна, вярваща в Себе си, в Живота, В Бога, в доброто и Мъдростта на този кратък живот, в неговия дълбинен смисъл и цел! За съжаление в България психотерапията не се поема от здравната каса. Бихте могла да намериш много смисъл и Вяра в четенето на лекциите на българския мъдрец Петър Дънов - много от тях са в интернет, включително в този сайт. Можете да общувате с подходяща компания от светли хора, комуникирането с които повдига и носи радост! Писането във форум като този, в който сега общуваме, също може да ви помогне много - защото атмосферата е на толерантност, приемане на различията и братска обич! Относно работата: направете си оригинално и уникално св - нека е вашето, не в евро формат. Да грабне HR-ите веднага щом го видят! Вложете в него творчество и талант - сложете добра снимка, желателно професионално правена! Сега, какво значи творчество и оригиналност, е широка тема... Мотивационните писма - нека бъдат лично направени за всяка фирма, на която ги пращате! Недълги, но силни и точни! изтъквайте предимствата си, дори слабостите си представете като нормална човечност и опит - защото са такива и никой не е нещо повече от вас. Или по-малко. Пратете много, буквално стотици св-та до стотици фирми. Ходете на по десет интервюта седмично - не само за работа, която желаете, но и други - като тренинг по свободно и силно общуване по време на интервю. Както се казва, хлопайте и ще ви се отвори! Вашата работа е да хлопате! От много хора съм чувал: "Да, кандидатствах за работа но ме отхвърлиха и сега съм безработен..." - казва човекът. "На колко места кандидатства, на колко интервюта беше извикан от 1500-тте ти изпратени св-та и мотивационни писма?" - питам аз. "Ами аз съм пратил 30-на св-та и циркулярни мотивационни писма към тях... Викнаха ме на три интервюта, имаше много желаещи и не бях одобрен... Сега съм отчаян...". ... Бъдете активна! Пратете наистина хиляди св-та и персонализирани към съответната фирма и политиката и мотивационни писма! Във всяко изтъкнете с какво можете със силните си качества да допринесете за развитието на фирмата! Ще бъдете викана на много интервюта! Тогава от минати сто интервюта, ще бъдете одобрена на 5-10 позиции! От тях ВИЕ ще изберете коя желаете! ВИЕ, не някой си друг! Защото ВИЕ бихте искала да работите точно там и точно това и с удоволствието от работата си бихте допринесла и за прогреса на фирмата! Желая ти щастие и спокойна центрираност през 2012-та година! Орлин Баев Редактирано Декември 31, 2011 от Орлин Баев Розалина 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
sandji Добавено Януари 1, 2012 Автор Доклад Share Добавено Януари 1, 2012 До колкото разбирам аз нямам нужда от лекари,а промяна в характера.А аз мисля че страдам от страхова невроза.Получавах доста такива атаки,които изживявах разхождайки се в стаята напред назад нервно,подскачайки и размахвайки ръце.И имах желанието да се махна от тази стая,да съм сред хора,да си говоря с някой.Тези 3месеца без работа ме накараха да се чувствам ненужна и непотрвбна. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 1, 2012 Доклад Share Добавено Януари 1, 2012 (edited) Дали страдате или се учите, определяте вие! Ако приемете, че страдате, автоматично се поставяте в положението на жертва, с което бягате от това, на което ставащото иде да ви научи - известно себевглеждане и промяна! Всичко е в ръцете ви и точно случващото се е най-подходящото конкретно за вас в точно този период от живота ви! Как ще го приемете и дали ще си научите урока, решавате вие! Успехи в следването на житейския ви път! Редактирано Януари 1, 2012 от Орлин Баев Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts