Светлата Добавено Декември 23, 2011 Доклад Share Добавено Декември 23, 2011 Не знам дали темата ми е правилно формулирана, но ме вълнува въпросът какво точно значи "хомеопатично лекарство с животински произход" (това го прочетох в една аптека) и какво да прави човек ако е вегетарианец и му предпишат такова? Иво 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Декември 24, 2011 Доклад Share Добавено Декември 24, 2011 (edited) Няма проблем,не се убива животното,ползва се нещо от него,например какпка отрова,или от млякото ,което отделя за кърмене....В процеса на създаване на лекарството,в него не остава материална субстанция,то е носител на информация и енергия на изходното вещество.Пример:При лекарството Eagle от oрел е използвано перо от птицата,на върха на което е имало капка кръв.Както знаем във всяка клетка на даден организъм се съдържа информация за цялото. Ако те интересува специално някое лекарство ще ти дам информация. Редактирано Декември 24, 2011 от Мария-София Светлата 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлата Добавено Декември 26, 2011 Автор Доклад Share Добавено Декември 26, 2011 Благодаря! Интересуваме Sepia officinalis. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Декември 27, 2011 Доклад Share Добавено Декември 27, 2011 При Сепия лекарството е направено от мастилото-цветно вещество,което сепията изпуска и създава облак във водата срещу противник.В миналото е било ползвано при производството на бои. Иво 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлата Добавено Декември 28, 2011 Автор Доклад Share Добавено Декември 28, 2011 Мария-София благодаря Мария-София и Иво 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
GerganaStr Добавено Юни 24, 2014 Доклад Share Добавено Юни 24, 2014 Здравейте. Виждам че темата е доста стара,но не намирам другаде информация по въпроса който ме интересува. Изписано ми е Folliculinum за лечение на поликистоза. В информацията за лекарството пише, че то е от животински произход. Тъй като аз съм строг вегетарианец, дали знаете точно от какво се извлича активното вещество в него? Ще съм Ви много благодарна ако можете да ми отговорите. Поздрави ! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Юни 24, 2014 Доклад Share Добавено Юни 24, 2014 Здравейте Гергана, Според мен може напълно спокойно да го използвате, тъй като Folliculinum е направен от Oestrone (синтетична форма на естроген). Източникът идва от Donald Foubister. За сведение, при потенция от 12СН нагоре, хомеопатичните лекарства не съдържат нито една молекула от началната субстанция. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts