Severen Добавено Ноември 26, 2011 Доклад Share Добавено Ноември 26, 2011 (edited) Няколко цитата,които много ми допадат: За все повече хора психотерапията става подходящо помощно средство, чрез което съзнанието им трупа опит и те свикват по-добре да опознават себе си. Би трябвало, от една страна, да не се прекалява с очакванията от психотерапията и, от друга, да стане ясно, че засега това е един от най-добрите методи, насочващ човека в стремежа му да бъде по-съзнателен и по-честен. Целта на терапията е да замести учебния процес, предвиден с болестта.Лекуването е винаги жречески акт, който се извършва отвъд материалността. Затова лекуването може да се изучи само в много ограничена степен. Истинският лечител трябва да е иницииран, посветен. На болния винаги му липсва нещо и то се отнася до съзнанието му - ако нищо не му липсваше, той щеше да бъде здрав, т. е. съвършен. Болестта прави човека податлив на лечение. Тя е онази повратна точка, в която нездравето се превръща в здраве. За да стане това, човек трябва да прекрати борбата си и да се научи да чува и вижда какво има да му казва болестта. Пациентът трябва да се вслушва в себе си и да води разговор със своите симптоми, ако иска да узнае тяхното послание. Той трябва да бъде готов безкомпромисно да подложи на съмнение собствените си възгледи и представи за себе си и да се опита съзнателно да интегрира това, което симптомът се мъчи да му внуши чрез тялото. Следователно той трябва да направи симптома излишен, като допусне в съзнанието си онова, което му липсва. Изцелението винаги е свързано с едно разгръщане и узряване на съзнанието. Болест означава нарушаването на една хармония, т. е. поставянето под съмнение на един дотогава балансиран ред. Но нарушаването на хармонията се извършва в съзнанието на равнището на информацията и се проявява изключително само в тялото. Ако в съзнанието на даден човек се възцари неравновесие, то става видимо и осезаемо в тялото му като симптом. Затова е подвеждащо да се твърди, че тялото е болно, болен може да бъде единствено и винаги само човекът, а това болестно състояние се проявява в тялото като симптом. Из: "БОЛЕСТТА КАТО ПЪТ" Торвалд Детлефсен, Д-р Рюдигер Далке, Редактирано Ноември 27, 2011 от Донка Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Severen Добавено Ноември 26, 2011 Автор Доклад Share Добавено Ноември 26, 2011 (edited) Днес ми е ден за цитати: Успехите на медицината и хирургията в отстраняване на усложненията и в общата лечебна практика са неоспорими. Разбира се, прилаганите методи (както при дисекцията на животни) могат да предизвикват и страдания, но независимо от това човечеството храни голяма благодарност към медицинската професия, защото услугите, които тя е направила на човешкия род, решително превишават сторените злини. Вярно е, че медиците не знаят всичко, също както с истина и това, че има малък процент лекари и хирурзи (по-малък отколкото в другите професии), които мислят само за себе си и на които не трябва да се доверяваме. Медиците все пак знаят достатъчно, за да признаят с готовност още колко много остава непознато. Тази голяма, добра и самопожертвователна група хора е част от човешкото семейство. Да не забравяме това! Езотерично лечение – том 1 От Тибетеца чрез Алис Бейли Редактирано Ноември 27, 2011 от Донка Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Ноември 26, 2011 Доклад Share Добавено Ноември 26, 2011 (edited) Днес ми е ден за цитати: Успехите на медицината и хирургията в отстраняване на усложненията и в общата лечебна практика са неоспорими. Разбира се, прилаганите методи (както при дисекцията на животни) могат да предизвикват и страдания, но независимо от това човечеството храни голяма благодарност към медицинската професия, защото услугите, които тя е направила на човешкия род, решително превишават сторените злини. Вярно е, че медиците не знаят всичко, също както с истина и това, че има малък процент лекари и хирурзи (по-малък отколкото в другите професии), които мислят само за себе си и на които не трябва да се доверяваме. Медиците все пак знаят достатъчно, за да признаят с готовност още колко много остава непознато. Тази голяма, добра и самопожертвователна група хора е част от човешкото семейство. Да не забравяме това! Аз пък захванах да чета "Сънят на вещицата" на Флоринда Донер и тъкмо днес си извадих бележка която се чудех дали да я споделя или не и тъкмо се бях отказала когато Вие отново ненадейно се преплетохте с пътя ми. Знаех за какво говори. С напътствията на Флоринда бях се срещала и работила със спиритисти, магьосници, вещици и знахари в Северно Мексико и сред испански говорещото население в Южна Калифорния. Още в самото начало Флоринда ги класифицира. Спиритистите са лечители, които се обръщат към духовете на светци или демони с молба да се застъпят за пациентите им пред по-висшестоящите. Тяхната функция е да влизат в контакт с духове и да тълкуват съветите им. Тези съвети се получават на събирания, на които се викат духове. Магьосниците и вещиците са лечители, които въздействат пряко на пациентите си. С познанията си в областта на окултните науки те извикват непознати и непредсказуеми елементи, които влияят на двете групи посетители: пациенти, дошли да търсят помощ, и клиенти, дошли заради чародейските им услуги. Знахарите са лечители, които се борят преди всичко за възстановяване на здравето и доброто физическо състояние. Флоринда прибави към класификацията си и комбинацията от трите. С шеговит тон, но напълно сериозно тя обясни, че що се отнася до възстановяването на здравето, аз съм предубедена и вярвам, че незападните лечителски практики са по-холистични от западната медицина. Увери ме, че греша, защото лечението зависи от лечителя, а не от вида познание. Заяви, че няма такова нещо като незападни лечителски практики, тъй като за разлика от медицината лечителството не е стандартна дисциплина. Често се шегуваше, че аз по свой начин съм не по-малко предубедена от онези, които смятат, че ако един пациент се е излекувал с билки, масажи и заклинания, или болестта е била психосоматична, или успешното лечение е плод на щастлива случайност — нещо, което лечителят не може да проумее. Флоринда бе убедена, че човек, който успешно е възстановил нечие здраве, бил той лекар или народен лечител, може да променя основните чувства на тялото към себе си и връзката му със света — тоест да предлага на тялото, а също и на ума нови възможности, така че обичайният модел, към който тялото и умът са свикнали да се приспособяват, систематично да се разруши. Тогава пациентът получава достъп до други измерения на съзнанието и когато новите телесни значения изкристализират, обичайните предвиждания за болест и здраве могат да се променят[*]Това само от гледна точка на познанието. Сега да не тръгне някой да подклажда кладата. . Писателката е антрополог. Редактирано Ноември 26, 2011 от Eлф Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Severen Добавено Ноември 26, 2011 Автор Доклад Share Добавено Ноември 26, 2011 Много добра идея да се напомни и за тези,за които си спомняме почти в края,точно преди Господ,защото обикновено Той е последната ни надежда. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts