Under`the`folding`branches Добавено Октомври 16, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 16, 2011 Здравейте. Извинявам се, че пускам тук тема, може би не й е мястото тук, ще е добре, ако някой я премести. Нямам опит в тези неща, нито нужните знания, но ме измъчва един въпрос...Има ли някакво значение денят и часът на смъртта, а също така случайни ли са съвпаденията, когато някой почине на рождения си ден или на рожден ден на свой близък? Питам, защото в семейството ми се случват странни съвпадения. Вуйчо ми почина на рождения си ден-ставаше на 30 години.... Дядо ми почина тази година след неочаквано открит тумор в белите дробове, сърцето му спря след операцията за премахване на тумора, 1 ден след самата операция, точно в деня на моя рожден ден...Винаги имаше навика да ми се обажда в този ден по телефона, за да ми го честити, беше правило за него...Тази година се е разболял, не бях в града, когато му правиха операцията. Правили са я преди рождения ми ден. 1 ден е бил стабилен, а в деня на рождения ми ден, когато пътувах с влак към него, точно в часа на моето раждане преди 22 години, той е починал. Ужасно звучи и това беше най-тъжният ми рожден ден. Имат ли някакво значение часовете и дните на смъртта? Чувствам се като проклета, че точно в моя ден изгубих скъп човек, сякаш имам някаква вина и Бог ме наказва...Ще се радвам да чуя мненията ви, дано не съм права. Кон Круз 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
hipathia Добавено Октомври 16, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 16, 2011 Нито датите, нито часовете имат някакво значение, защото смърт няма. Просто си е завършил сегашното проявление, човекът. Животът и ученето продължават. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Октомври 16, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 16, 2011 По-земному казано: "като си пукясал нещо има ли значение?!" Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Кон Круз Добавено Август 5, 2014 Доклад Share Добавено Август 5, 2014 Избира ли душата, кога да напусне този свят ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Август 5, 2014 Доклад Share Добавено Август 5, 2014 Избира ли душата, кога да напусне този свят ? Габриел Гарсиа Маркес е написал нещо уникално по този повод: Човек не умира, когато трябва, а когато може. АлександърТ.А. и Кон Круз 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Август 5, 2014 Доклад Share Добавено Август 5, 2014 Лично мое мнение е, че максималната продължителност на въплъщението е предопределена. Не от душата. Реално човек може да умре в следствие на хиляди непредвидими фактори. Кон Круз 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Август 5, 2014 Доклад Share Добавено Август 5, 2014 Избира ли душата, кога да напусне този свят ? Според мене душата е избрала кога и как да напусне този свят, още когато е решила да дойде тук в човешко тяло. Лъчезарна и Кон Круз 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts