HateMe1 Добавено Октомври 11, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 11, 2011 Добър ден! Писах тук преди известно време относно някои проблеми, по-конкретно с момичетата ( http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=11599 ). Е, сега съм променен и различен човек от описаният в темата. Особено през лятото промяната беше голяма, намерих си работа, която също ми помогна да преодолея проблема с нерешителността си и да почна да действам. Също така относно проблемът с момичетата, вече го няма и дори си имах приятелка за известно време, а след това започнах да забелязвам, че и други момичета проявяваха интерес към мен. Мислех си колко готино би било това, но всъщност, разбрах, че когато нямаш чувства към някого, няма смисъл да си с него. Тук идва един друг фактор, който забелязах наскоро. Като че ли съм започнал да правя разлика между реалния свят и този в съзнанието ми. Например, когато се сещам за момичето, описано в другата тема, имам много силни чувства към нея, но всъщност, когато си говорим на живо някакси вече я няма тази тръпка, която усещах. Това е само един от многото примери. Започнах да гледам някакси по-различно на всичко и живота започна да ми изглежда скучен, защото въпреки привлекателността на нещо на пръв поглед (освен примера с момичетата, мога да спомена и интересът ми към работата), то започва да ми омръзва много бързо. Понякога всичко ми изглежда толкова скучно че съм се питал дали има смисъл да живея, ако всичко е толкова скучно. Сякаш няма смисъл в нищо, което правя. Уча за изпити, просто защото съм останал с нагласата, че трябва, а не защото го искам. Един вид съм създал стена между съзнанието си и реалността, заради нуждата да изолирам лошите емоции, защото в началото на лятото стана нещо изключително тежко за мен - баща ми почина... Докато беше лято си бях щастлив, но явно напоследък не мога да задържам всички тези емоции свързани с въпросната трагедия и някои други неща, свързани с мои приятел. След всички тези неща, понякога се чувствам сякаш ще експлодирам и ще откача, а не искам да е така. Искам всичко да си е както беше през лятото, да съм весел и усмихнат, изпълнен със самочувстви и да имам чувството, че мога да направя всичко. Та да конкретизирам въпросът си, как да се освободя от всичкото това напрежение, за да мога отново да съм щастлив и да се радвам на живота? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Анжелина Ненова Добавено Октомври 12, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 12, 2011 Здрасти HateMe1 !! Нещо много сериозно се е случило с теб. Загубил си баща си. Как очакваш да прескочиш цял един етап на траур. Та ти тепърва навлизаш в него. Това е нормален етап при всяка загуба. Тежък , непоносим с различни фази - от отричане, през гняв до приемане. Няма да можем сега да говорим за радост от Живота. Иначе все ще си стоим в ....отричането. Не се притеснявай. Всичко, което започва - свършва. В Живота няма нищо константно. Пак ще бъдеш щастлив. Когато приемеш, че през целия си Живот живеем в режим на загуба. Искам да ти кажа да не се боиш от скръбта и трауренето. И да те питам - нима баща ти не заслужава това? Искрени съболезнования. Знай, че не си сам в този момент. Поклон пред паметта на татко ти. Анжелина Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
HateMe1 Добавено Октомври 13, 2011 Автор Доклад Share Добавено Октомври 13, 2011 Ами проблемът е точно, че това стана в началото на лятото и тогава някакси просто блокирах всички емоции явно. Обградих се с приятели и се разсейвах с различни неща, но това не значи, че се боя от скръбта. Направих го, защото знам, че сега трябва да съм силен и да помагам на майка ми. Та този период, в които си бях щастлив и т.н. беше именно през лятото. Мисля, че чак сега като дойде новата учебната година започна точно това да имам различно отношение към нещата, когато си ги представям в главата си и когато се случват. Затова и писах тук, защото не искам да е така. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts