Shy Mary Добавено Октомври 2, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 2, 2011 Здравейте!Аз съм момиче на 23г. и реших да се обърна към вас,защото вече не зная,какво да правя. Още от дете съм изключително срамежлива,но с годините стана по-зле.Много ми е трудно,да контактувам с хората,като изключим най-близките.Винаги се притеснявам,от това което казвам или правя,какво впечатление ще създам и заради това още повече ограничавам контактите си.Постоянно си мисля,че хората ме гледат и обсъждат.Често се чувствам неконфортно от физическия контакт било то дори и лека прегръдка от страна на приятели,не мога да гледам никой дълго в очите,дори и по телефона да говоря с някой пак се чувствам зле. На скоро останах без работа,прекарвам времето си почти винаги сама вкъщи,нямам желание за нищо,нито да се виждам и говоря с никого,което не мисля че е нормално за човек на моите години...Дори и отказвам работа,в която ще трябва да работя с клиенти,защото мисълта за контактите с много хора направо ме плаши и разтреперва...Чувствам се,като безполезен и ненужен човек,не мога да спя от мислите си.Моля ви,кажете има ли ми нещо или още ме държи пубертета дайте ми съвет,как да се преборя със себе си... P.S. Сестра ми има Паническо разстройство,възможно ли е този мой проблем да е проява на ПР при мен? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Октомври 2, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 2, 2011 Просто си по-тревожна социално, при общуване. Разбирам те твърде добре. Аз самия съм бил в такива преживявания, доста време и с много силни външни реални фактори, които да захранват ставащото. Искам да ти кажа, че изход има! Спокойствието и смелостта идват, когато провокираш страховете си! Когато започнеш да ги посрещаш всеки ден и все по-често и за по-дълго, като през това време практикуваш известна работа с ума си, с мисленето си! Страхът ти се намира между мислите ти от една страна и между тялото и поведението ти от друга! Когато започнеш да го посрещаш нарочно в реални ситуации и промениш мислите си за него и телесната си реакция, той започва да се топи и променя в смелост! Сама отнема доста време! С психотерапевт и активно посещение на групи, в които се общува, промяната се случва далеч по-бързо! Креми (късметче) 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Shy Mary Добавено Октомври 2, 2011 Автор Доклад Share Добавено Октомври 2, 2011 Благодаря за отговора!Мислила съм за посещения при специалист,но не знаех дали е необходимо.Искам да попитам,къде мога да посещавам такива групи,защото наистина ми се иска да се преборя с този проблем,който много ми пречи!Благодаря отново! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Октомври 2, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 2, 2011 Ще ти пиша на л.с. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Shy Mary Добавено Октомври 2, 2011 Автор Доклад Share Добавено Октомври 2, 2011 Благодаря Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts