Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Това депресия ли е или си въобразявам ?

just me

Recommended Posts

Здравейте,

Регистрирах се в този форум, защото от известно време търся място в интернет, където мога да се консултирам със специалисти и да потърся помощ ако е необходимо. Аз съм момиче на 15 години и 3 месеца . Никой от моето семейство не знае, че търся психотерапевт . Попринцип на мен ми е трудно да говоря със семейството ми за чувствата си, може би защото родителите ми никога не са говорили с мен за техните чувства, но ми се струва , че те са разочаровани от мен.Мисля, че смятат че не ги обичам, което не е така .. просто ме е срам да им го кажа. Но както и да е .. Въпросът ми е дали депресията означава да се страхуваш от това, че никога няма да срещнеш подходящия човек .. или да се срамуваш от тялото си. Страх ме е , че няма да срещна подходящото момче и може би никога няма да се оженя . Всички около мен имат приятели и дори да не са им интимни полвинки .. аз винаги съм искала да имам приятел момче, което да ме разбира и да ме изслушва. Не съм сигурна дали това е точното чувство, но мисля че се чувствам самотна. Просто празна отвътре.. Затова прекарвам часове наред пред екрана на компютъра, ровейки се във фейсбук, търсейки някого на когото да пиша. Но никога нямам смелостта да го направя и просто продължавам да търся . Какво трябва да правя? Как да постъпя ?

Линк към коментар

Здравей!

Против принципите ми е да давам съвети във форума на непълнолетни.По тази причина ще бъда лаконичен.Това което описваш не е депресия. Съветвам те когато започне учебната година да се обърнеш към училищният психолог, щом не може да го споделиш с родителите си.Това е в неговата компетенция.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар

• Добави...