Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Провеждате ли терапия онлайн?


Recommended Posts

Здравейте господа,

Аз съм и Stareternity от форума evropea (който желае, може да научи повече за мене от постовете ми там).

Въпросът ми е дали и как провеждате терапия on line (за тези, които не са от столицата). Аз опитах нещо подобно, но още в началото на първия сеанс се срина интернет връзката, а и програмата, която използвахме.

Не съм уверен дали при една подобна опосредствена терапия не се "губи" някакво важно свойство на непосредсрвения контакт. Нямам предвид някакви духовни енергии или нещо подобно (в такива неща не вярвам; това, което все още ме "крепи", е логиката на емпиричната наука. Така например, от "визитката" на д-р Първанов установих, че той използва хипноза. Работи ли подобен механизъм on line? Още повече, ако добавя и нелепия? факт, че наскоро си закупих книгата на П. Маккена "Промени живота си за 7 дни"; изслушах с предварителни опасения (вероятно дължащи се на негативни стереотипи) приложения диск с хипноза, като в интерес на истината през цялото време се стараех да си предам вид на "хипнотизиран", а реално се чешех по носа и протягах ръце.

Чувствам, че е нужно да премина през "терапия на душата"; усещането ми е, че ще се "пръсна"; в мене бушуват две стихии - на краен, неестествен? алтруизъм, и парадоксално? - на сляпото отрицание на един оформящ се чудовищен мизантроп. Почти съм пред решението на поета, при когото също "...кръвта се ядно в жили вълнува..."; само че поради липсата на подобни събитийни предпоставки може да замина в някоя точка на конфликт в света, където без значение на кауза да постъпя като воин, с меч в ръка (последното, естествено, метафорично).

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

" Въпросът ми е дали и как провеждате терапия on line (за тези, които не са от столицата)".

Мога да отговоря само от свое име. По принцип отказвам да започна работа on line с човек от България . Смятам че страната е достатъчно малка, за да може всеки да пропътува което и да е разстояние. Изключение съм правил само за хора с агорафобия, затворили се от месеци или години в домовете си или такива със страх от пътуване. С две думи, държа първата среща да е реална/ става дума за хора от страната, когато човек е в чужбина това не винаги е изпълнимо/, после може да продължим по скайп.

- "Не съм уверен дали при една подобна опосредствена терапия не се "губи" някакво важно свойство на непосредсрвения контакт."

Разбира, че се губи и то много. Точно за това я искам тази реална среща. Без нея нещата стават доста по-трудно и бавно.

" -Така например, от "визитката" на д-р Първанов установих, че той използва хипноза. Работи ли подобен механизъм on line?"

Хипнозата е начин на комуникация и е възможна по всичките начини, по които общуват хората - по телефон, по видеовръзка , в реална среща и т.н.

"Още повече, ако добавя и нелепия? факт, че наскоро си закупих книгата на П. Маккена "Промени живота си за 7 дни"; изслушах с предварителни опасения (вероятно дължащи се на негативни стереотипи) приложения диск с хипноза, като в интерес на истината през цялото време се стараех да си предам вид на "хипнотизиран", а реално се чешех по носа и протягах ръце."

Повторението е майка на знанието.

Не вярвам в инструкцията да пише, че всичко ще стане с едно слушане.

Предполагам и чесането по носа не е описано в нея.

"Чувствам, че е нужно да премина през "терапия на душата"; усещането ми е, че ще се "пръсна"; в мене бушуват две стихии - на краен, неестествен? алтруизъм, и парадоксално? - на сляпото отрицание на един оформящ се чудовищен мизантроп. Почти съм пред решението на поета, при когото също "...кръвта се ядно в жили вълнува..."; само че поради липсата на подобни събитийни предпоставки може да замина в някоя точка на конфликт в света, където без значение на кауза да постъпя като воин, с меч в ръка (последното, естествено, метафорично)."

Напълно сте прав, нужна вие е терапия. Смятам, че най-удачно за Вас е да свържете с психоаналитично ориентиран психотерапевт.

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...