einkorn Добавено Юли 8, 2011 Доклад Share Добавено Юли 8, 2011 В същност вече много е писано по този въпрос,но се оказва,че доста хора търсят да закупят лимец било за консумация или за сеене,а няма.Този,който продават по био магазините е вносен в повечето случай и с доста съмнения дали е истински лимец.По скоро това е някой от събратята на лимеца.Тук е много важно да подчертая,че в случая говорим за Triticum monococcum L.,а не за някой от другите видове.От разговори с хора по тази тема стигнах до извода,че вносния лимес е с много ниска кълняемост.Аз сам си прозивеждам лимец.Семената са с български произход.Тази година вече имам добра реколта,която ми позволява да продам известно количество.Ако има желаещи могат да се свържат с мен чрез имела ми : einkornbg@gmail.com Донка и prana_plovdiv 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
prana_plovdiv Добавено Септември 27, 2011 Доклад Share Добавено Септември 27, 2011 Браво за добрата реколта! Имаш ли идея как може да се олющи без да се поврежда? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts