Guest Антон Каро Добавено Юни 12, 2011 Доклад Share Добавено Юни 12, 2011 Днес чух една реплика - а именно - "ние работим за словото". И се зачудих - какво ли означава да работиш за словото? Как го разбирате вие? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юни 13, 2011 Доклад Share Добавено Юни 13, 2011 (edited) Мога да дам съвсем конкретен пример. Сътрудниците на нашите библиотеки и сайтове, които сега не биха искали спомена имената или никовете им, тихо и усърдно работят, за да може всеки, който е "доведен" до Словото, да го намери във вида, в който на него лично ще му е най-комфортно да го чете и разбира. За портала: Секцията с лекциите, която се попълва редовно (не сама) Уикибиблиотеката, която в момента се попълва и подрежда (също не сама)- Уикипедията очаква своя ред и сътрудници Секцията за теглене Книжарницата също не работят сами. Мислите за всеки ден във форума и ценните мисли на Портала се попълват също от нашите неуморни сътрудници. Благодарност на всички приятели, които дават своя принос към събирането на Мисли от Учителя по теми, Упражнения от Учителя Секциите с молитви, упражнения, музика... Благодарност и на сътрудниците от братските библиотеки, с които работим ръка за ръка. Новата библиотека Триъгълника многоезичният братството. нет сайтът на Издателство бяло братство и на Общество бяло братство Моля всички, които нямам време да напиша и да дам линк към тях да ми простят - бързам за работа - оставям това на вас, приятели! Благодаря ви на всички, че живеем и работим заедно тук! Дори и само усещането, че някой съвсем непознат е написал твоите собствени мисли и чувства, както ми писа една моя много близка приятелка наскоро, е доказателство, че Словото работи вътре в нас. А това означава, че и ние работим с Него. Редактирано Юни 13, 2011 от Донка Рассвет, Розалина и Дъгата 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Това е популярно мнение. Орлин Баев Добавено Юни 13, 2011 Това е популярно мнение. Доклад Share Добавено Юни 13, 2011 Интересно, че темата е в раздел човешки взаимоотношения, общуване. Горе Донка е дала наистина конкретни примери за работа със словото. За мен да работя със словото означава да съм настроен на честотата, на вибрацията на Словото. Тук Слово е метафора за онази свързаност с пулса на Живота, с АЗА, със Себе си. За мен това означава да провеждам тази вибрация на Любовта, Светлината и Силата в ежедневието си - в работата си, в пиенето на утринния чай, в общуването с партньорката ми, с приятелите ми. Общуване, при което малкото ми его да е достатъчно смирено, за да бъде просто инструмент на Словото. Слово в случая далеч не означава само думи или реч, а по-скоро безмълвния шепот на вечността отвътре! Всъщност, погледнато от една реална позиция, Аз съм Словото, Ти си Словото, Всички сме Словото. Словото, което провеждаме доколкото умеем през скафандрите на физическите си носители, през аватарите си. За мен да провеждам Словото практически означава там, където има тъга, да давам радост, където има тъмнина, да светя. Където има дразнене да давам мир, където има страх, да давам спокойна смелост. Контекстът на темата е за човешките взаимоотношения и общуването. Продължавам да се уча при общуване светлината и радостта ми да идват предимно от извора на Словото извътре, вместо да зависят от другия! Слънчева, Рассвет, Cveta5 и 4 others 7 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Антон Каро Добавено Юни 13, 2011 Доклад Share Добавено Юни 13, 2011 (edited) Отворих Библията в търсене на отговор: 17 Така говори Господ Изкупителят ти, Светий Израилев: Аз съм Господ Бог твой Който те уча за ползата ти, Който те водя в пътя в който трябва да ходиш. 18 Дано би послушал ти заповедите ми! Тогаз мирът ти щеше да е като река, И правдата ти като морските вълни; 19 И семето ти щеше да е като пясъка, И внуците на чревото ти като камичетата му: Името му не би се отсекло Нито би се изтребило от пред мене. 20 Излезте из Вавилон, бягайте от Халдеите, С възклицателен глас възвестете, Проповядайте това, Възгласете го до края на земята: Речете: Господ изкупи раба си Якова; 21 И не ожеднеха когато ги водеше през пустините: Направи да изтекат за тях води из канарата, И разцепи канарата, и потекоха водите. 22 Мир няма за нечестивите, говори Господ. Исая 48 глава, 622 стр от Библията на У. В резюме Да работиш за Словото означава Да изпълняваш волята божия Редактирано Юни 13, 2011 от Антон Каро Слънчева, Мария-София, ISTORIK и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts