Ники_ Добавено Април 26, 2011 Доклад Share Добавено Април 26, 2011 Чувала съм от много места,че най-духовни били хората със сини очи. Моите наблюдения опровергават това. Вие как мислите - има ли връзка цвета на очите с духовността на притежателя им? А при мен, като цвета на очите редовно се променя - ту са зелени, ту кафяви, ту синеят, ти са пъстри, у този случай, с туй мое положение, аз какво ли си мисля? Ша `зема да чакам кот момичето дет чакаше златната вода да дойде, барем се усвестим. Пламъче, Eлф и Мария-София 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Април 26, 2011 Доклад Share Добавено Април 26, 2011 Пил си многоликова отвара Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 27, 2011 Автор Доклад Share Добавено Април 27, 2011 Попаднах на статия,която според мен е интересна. Сините очи са резултат от генна мутация Всички хора, които имат сини очи, произлизат от един и същ прародител, при който промяната в цвета на очите, се дължи на генетична мутация, смятат датски учени. Те са сравнили генетични проби от хора със сини очи от различни краища на света – от скандинавските страни до Йордания и Турция. “В началото всички хора са били с кафяви очи” твърди проф. Ханс Айберг от Университета на Копенхаген пред Би Би Си, “но последвала мутация в един от гените е довела до това, при някои вече да е невъзможно да се запази този цвят на очите, защото силно е намаляла способността за производството на меланин в ириса. Именно това е довело до превръщането на кафявите очи в сини”. Учените обясняват днешното наличие на хора например със зелени или пъстри очи също с различното количество меланин, което тялото може да произвежда. Близостта в начина на промяната в гените кара авторите да смятат, че всички днешни хора, които имат сини очи, произхождат от един единствен прародител, също както напоследък в науката се затвърждава мнението, че всички хора произлизат от само един “Адам”. изт. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Май 1, 2011 Автор Доклад Share Добавено Май 1, 2011 Наскоро срещнах познато момиче, което е на около 23 годишна възраст. Бях неприятно изненадана от промяната във външния и вид - беше скрила големите си и изразителни черни очи зад цветни лещи! Резултатът - нежив поглед... Мога да разбера ползването на цветни лещи, когато професията го налага, но ежедневната им употреба не само не е наложителна, но и вредна. Очите красят човека (или го загрозяват) не с цвета си, а с изражението си. Vespertine и Светлина и Хармония 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts