Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Симптоми много ,но без диагноза

joreto

Recommended Posts

Симптоми много ,но без диагноза ?

"Избегнете стреса като се преместите на Марс - образно казано терапия от специалист лекар".

Здравейте

Бих иска да споделя за проблем на жена,която виждам че е в изключително сложна ситуация благодарение

на некомпететността от страна на лекуващите до този момент специалисти -

кардилог,ендокринолог,гинеколог,личен лекар в Бургас... омагьосан кръг от прегледи,изследвания и в

крайна сметка по изследвания резултати добри ,а имаме на лице терапии против добро състояние.

Живее всеки ден с мисълта че и остават малко дни до края на живота.

Отчаяна е,че няма възможност да се случи нещо което да и върне усмивката,радостта от живота да се

радва на хората около себе сидори и на детето си което обича много.Вместо това е раздразнителна

,затваря се все повече в себе си не желае да комуникира,да излиза,не се радва.

Тя самата се чувства че е подложена всекидневно на емоционално напрежение.

Не мога да определя от къде трябва да се стартира за да може жената да се упокои и уравноси за да

започне борбата срещу проблемите,които мисля не са малко.

От всичко ,което чета по форуми и статии някои от симптоматиките доближават нейните проблемите и,но

вече и аз се обърквам

Надявам се че някой ще може да даде съвет как да се справим и да определи в каква посока да търсим

специалист или специализирана болница в София.

Една от основните според мен причини се крие в това че тя е исключително емоционална преживявя дадени

ситуации много силно неспокойно.Подложена е на силен стрес в ежедневието като цяло.Хората около нея

създават негативизам ,свидетел съм на това как един ден тя просто се срина и вече 3 седмица няма

промяна.Изпълнена с апатия към живота дори и най близките си хора.И най лошото е че една млада 34

годишна жена се е отписала от живота... опитвам се да я подкрепям ,но вече виждам че и в мое лице не

вижда нищо за съжаление....не искам да гледам как се мъчи, искам да и помогна дори с информация към

специалист който работи всеотдайно..

Незнам дали е правилна насоката ми но крайното мнение за састоянието и доближава симптоми описващи

тахикардия или хипертония, или панически синдром

на кратко описание на проблемите съпътстващи ежедневието и наблюдавани от мен:

Има проблеми с кръвното,силно сърцебиене.

постоянно главоболие

липса на апетит ,слабо се храни,не пие вода достатачно,пълнее.

нарушение в съня.

изнервеност,раздразнителност

липса на мотивация

разтройва се лесно

изморява се и много други

моля за съвети как да се справи ?

Линк към коментар

В крайна сметка, какво и казаха лекарите? Всичко наред ли е с щитовидната жлеза например? А всичко останало? Ако да, жената просто е високо тревожна, а тревожността, когато не е решавана, води до депресия, т.н. тревожна депресия. В Бургас има чудесни психотерапевти!

Линк към коментар

Знам,че мястото ми не е тук,но от наблюдения /многократни /съм забелязала ,че когато се успокои психиката/душата, когато намалят изискванията на болния към заобикалящите го , атмосферата около него се избистря и всичко си идва на мястото и без лекар...Тялото боледува, когато душата е неспокойна...Има много начини за релакс и покой на ума...Много често,когато оплакванията са разностранни,а не концентрирани и конкретизирани , проблема се оправя по този начин,бавно и постепенно.../ а лекарите изписват Deanxit !,основно :) и със същата цел/ Класическия лекар не гледа индивида холистично, той се хваща за оплаквания,резултати от изследвания, с физическата страна на проблема.../за това винаги съм харесвала аюрведа-всеобхващаща индивида е / ...Дано откриете верния път към тази жена ! Успех в лечението:thumbsup:

Редактирано от марсин
Линк към коментар

Може да е заболяване на житовидната жлеза или вегетативна дистония.Но е несериозно да се поставя диагноза без задълбочени изследвания и разговори с пациента.

Направете цялостни изследвания ,защото симптомите са доста общи и може да се окаже и друго заболяване.Ако няма физически прпоблем ,потързете помощта на психотерапевт.Можете да съчетаете и лечението на тялото с това на психиката,защото понякога те са много тясно свързани.

Има и вариант да е начало на едно много сериозно ''модерно''психическо заболяване ,което в САЩ вече са му дали име./аз не го знам/То води до цялостен физически и психически срив и е резултат от огромен стрес и пренатоварване.Затова вчемете мерки ,докато е време.

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар

• Добави...