joreto Добавено Април 2, 2011 Доклад Share Добавено Април 2, 2011 Симптоми много ,но без диагноза ? "Избегнете стреса като се преместите на Марс - образно казано терапия от специалист лекар". Здравейте Бих иска да споделя за проблем на жена,която виждам че е в изключително сложна ситуация благодарение на некомпететността от страна на лекуващите до този момент специалисти - кардилог,ендокринолог,гинеколог,личен лекар в Бургас... омагьосан кръг от прегледи,изследвания и в крайна сметка по изследвания резултати добри ,а имаме на лице терапии против добро състояние. Живее всеки ден с мисълта че и остават малко дни до края на живота. Отчаяна е,че няма възможност да се случи нещо което да и върне усмивката,радостта от живота да се радва на хората около себе сидори и на детето си което обича много.Вместо това е раздразнителна ,затваря се все повече в себе си не желае да комуникира,да излиза,не се радва. Тя самата се чувства че е подложена всекидневно на емоционално напрежение. Не мога да определя от къде трябва да се стартира за да може жената да се упокои и уравноси за да започне борбата срещу проблемите,които мисля не са малко. От всичко ,което чета по форуми и статии някои от симптоматиките доближават нейните проблемите и,но вече и аз се обърквам Надявам се че някой ще може да даде съвет как да се справим и да определи в каква посока да търсим специалист или специализирана болница в София. Една от основните според мен причини се крие в това че тя е исключително емоционална преживявя дадени ситуации много силно неспокойно.Подложена е на силен стрес в ежедневието като цяло.Хората около нея създават негативизам ,свидетел съм на това как един ден тя просто се срина и вече 3 седмица няма промяна.Изпълнена с апатия към живота дори и най близките си хора.И най лошото е че една млада 34 годишна жена се е отписала от живота... опитвам се да я подкрепям ,но вече виждам че и в мое лице не вижда нищо за съжаление....не искам да гледам как се мъчи, искам да и помогна дори с информация към специалист който работи всеотдайно.. Незнам дали е правилна насоката ми но крайното мнение за састоянието и доближава симптоми описващи тахикардия или хипертония, или панически синдром на кратко описание на проблемите съпътстващи ежедневието и наблюдавани от мен: Има проблеми с кръвното,силно сърцебиене. постоянно главоболие липса на апетит ,слабо се храни,не пие вода достатачно,пълнее. нарушение в съня. изнервеност,раздразнителност липса на мотивация разтройва се лесно изморява се и много други моля за съвети как да се справи ? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Април 3, 2011 Доклад Share Добавено Април 3, 2011 В крайна сметка, какво и казаха лекарите? Всичко наред ли е с щитовидната жлеза например? А всичко останало? Ако да, жената просто е високо тревожна, а тревожността, когато не е решавана, води до депресия, т.н. тревожна депресия. В Бургас има чудесни психотерапевти! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
марсин Добавено Април 3, 2011 Доклад Share Добавено Април 3, 2011 (edited) Знам,че мястото ми не е тук,но от наблюдения /многократни /съм забелязала ,че когато се успокои психиката/душата, когато намалят изискванията на болния към заобикалящите го , атмосферата около него се избистря и всичко си идва на мястото и без лекар...Тялото боледува, когато душата е неспокойна...Има много начини за релакс и покой на ума...Много често,когато оплакванията са разностранни,а не концентрирани и конкретизирани , проблема се оправя по този начин,бавно и постепенно.../ а лекарите изписват Deanxit !,основно и със същата цел/ Класическия лекар не гледа индивида холистично, той се хваща за оплаквания,резултати от изследвания, с физическата страна на проблема.../за това винаги съм харесвала аюрведа-всеобхващаща индивида е / ...Дано откриете верния път към тази жена ! Успех в лечението Редактирано Април 3, 2011 от марсин Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
solej Добавено Април 3, 2011 Доклад Share Добавено Април 3, 2011 (edited) Може да е заболяване на житовидната жлеза или вегетативна дистония.Но е несериозно да се поставя диагноза без задълбочени изследвания и разговори с пациента. Направете цялостни изследвания ,защото симптомите са доста общи и може да се окаже и друго заболяване.Ако няма физически прпоблем ,потързете помощта на психотерапевт.Можете да съчетаете и лечението на тялото с това на психиката,защото понякога те са много тясно свързани. Има и вариант да е начало на едно много сериозно ''модерно''психическо заболяване ,което в САЩ вече са му дали име./аз не го знам/То води до цялостен физически и психически срив и е резултат от огромен стрес и пренатоварване.Затова вчемете мерки ,докато е време. Редактирано Април 3, 2011 от Орлин Баев Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts