Това е популярно мнение. Raphail Добавено Март 27, 2011 Това е популярно мнение. Доклад Share Добавено Март 27, 2011 Винаги ми е приятно да слушам или чета историята на Паневритмията, затова я помествам тук. ЧУДОТО С ПОЯВЯВАНЕТО НА НЕБЕСНАТА ПАНЕВРИТМИЯ Петър А. Вангелов Невероятното събитие се случва може би за пръв път в историята на човечеството. По Всевишно разрешение то става над територията на България, защото по това време в нея работи Всемировият Учител. Било е възможно да се наблюдава само от едно място от най-високата точка на България и Балканския полуостров – връх Мусала. Струва ни се, че е можело да бъде видяно само от един човек. Видял го е представител на българския народ – Методи Шивачев. Чудото е било определено да се случи точно в средата на двадесетте години на ХХ век от новата ера. Но ние знаем,че още един човек го е видял, 50 години по-рано. А за масово наблюдение на загадъчното явление е нямало подходяща енергийно чиста полева среда. Огромната роля на необикновеното явление е била да покаже на българите и света, че земната Паневритмия, дадена от Учителя Петър Дънов има НЕБЕСЕН ПРОИЗХОД. Горя от нетърпение да ви предоставя незабравимата случка. Отказвам се да я разказвам сам. Когато говорят автентичните свидетели на това чудо на чудесата – показване на Небесната Паневритмия на представител на човешкия род, ние мълчим. Затаяваме дъх и с благоговение следим необикновения разказ на една от най- напредналите ученички на Учителя – Мария Тодорова/1898-1976/. Тя се е сетила да запише с подробности случката, така както я е разказал самия Методи пред учениците и Учителя: “...През нощта Методи усеща, че някой го буди. Оглежда се – няма никой. Поглежда часовника си – вече е два и нещо. ... Какво ще се облича – та той е спал така с дрехите си. Решава да вземе фенер, но не знае къде са го сложили.А сега е тъмница, къде ще го търси – всички спят. Решава да тръгне без фенер, нали има пътека, по нея, по нея – та горе. Така решава и пак не знае защо така решава, и тръгва. Постепенно свиква с тъмнината. Намира пътеката. И когато стъпва на пътеката, изведнъж се появява един СНОП СВЕТЛИНА. Да, сноп светлина, като че ли някой върви пред него и над него, и със светлината на джобно фенерче му осветява пътя на 1-2 метра разстояние пред него. Обръща се назад, гледа – няма никой. И пред него няма никой. Поглежда нагоре над главата си, нищо не вижда, няма никой. Но светлината идва от два метра височина над земята и една педя над главата му и е насочена косо като сноп надолу, един- два метра пред него и му осветява пътя. Преодолява страха и изненадата..., той разбира, че това е работа на Учителя. Благодари му мислено и тръгва все по-уверено, и без да се бави. Където трябва светлината спира да се движи и това значи, че трябва да направи почивка. Когато тръгне светлината, тръгва и той. Мислено преживява онези събития в Библията, когато Духът Господен във вид на огнено кълбо нощем и огнен стълб денем е водил евреите през пустинята... След 2-3 часа той е горе, на връх Мусала. Снопът от светлина го води и спира на едно точно определено място. ... Светлината, която го е завела изведнъж угасва. Тишина. И тъмнина. Изведнъж чува във висините над главата си ПЕСНОПЕНИЯ И МУЗИКА. ... Методи, вдига главата си на 60 градуса нагоре към небето ... и какво да види! Горе, във висините на небето, под формата на ГОЛЯМА ЕЛИПСА се откроява една СВЕТЛИНА. Вторачва се в светлата елипса.Разглежда я и вижда как, в светлини, С БЕЛИ ОДЕЖДИ И С ЧОВЕШКИ ФИГУРИ танцуват същества наредени по двойки и в КРЪГ. Танцуват, правят някакви движения с ръце и крака, и се движат в кръг, съпровождани от необикновена музика и песнопение. А над тях и около тях – НЕЗЕМНА СВЕТЛИНА! Чува се песнопението и музиката… Фигурите на двойките излъчват бяла светлина, която с нищо не може да се сравни. ТЯ Е ЖИВА, трепти, и тази светлина се движи в кръг. Всичко се движи в кръг – и елипсата, и светлината в нея, и фигурите в светлини, а песнопението и музиката ги съпровождат. Методи Шивачев е унесен и прехласнат, и само наблюдава. Минават минути, почти час. По едно време горе кръгът от светлина придобива по-силен блясък. Танцът е свършил, светлите същества се събират, поздравяват се, събират се вкупом в центъра и после като едно огнено кълбо се отдалечават в пространството. Светлината горе над главата му изчезва. Настъпва отново тъмнина. Звуците от песните и музиката още звучат в ушите му. След малко се развиделява. Методи наблюдава величествения изгрев на Слънцето.” “...Към обяд пристига в бивака на хижата. .. Методи Шивачев приближава до Учителя и му целува ръка. Методи е мълчалив и смутен, но едновременно и радостен, и затворен в себе си. Учителят го поглежда и пита: “Е, Методи, какво видя горе?” Методи започва да разказва, а ние слушаме. Разказва всичко подробно. Когато свършва разказа си за светещия танц на онзи кръг в небето над Мусала, където Ангелите небесни са пеели и играели, Учителят се изправи на крака, вдигна дясната си ръка за поздрав и най-тържествено каза: “Всичко това, което ти си видял горе, в небето на Мусала, ние ще го свалим долу, тук на земята! Ще го свалим, за да бъде “както горе на Небесата, така и долу на земята.” Чест прави на Мария Тодорова, че е записала спомените си, и на Вергилий Кръстев, че ги е събрал, съхранил и представил в печатан вид, за да могат бъдещите поколения да знаят за тези необикновени явления. Жалко, че Методи Шивачев не е бил художник, за да предаде видението си в картина. Но чудото е, че видението не е останало не запечатано. Човечеството разполага с уникална Небесна картина на Божествената Паневритмия! Как е станало ли? – Половин век по-рано е живял и творил френският художник – гравьор Густав Доре. Той е успял да наблюдава същото чудо. Не се знае дали е било в планините на Шотландия или в Алпите; за нас остава загадка как и кога се е добрал до видението на Небесната тайнствена Паневритмия. Но факт е, че има такава картина, на която по необясним начин, гениалният Доре е нарисувал този танц. За нас е важно, че можем да я покажем, макар и в несъвършен технически вид. Вече знаем едното чудо: Небесна Паневритмия има! Другото чудо ще бъде да я видим в земния й трансформиран вариант, в три концентрични кръга, с над 1000 участници в бели дрехи, с хор и оркестър в центъра, когато се играе най-тържествено в Рила, до петото от Седемте рилски езера, на 19 август. Друг по-тържествен аналог на планетата Земя – няма! Третото и най-важно чудо е лично да я научим и да влезем в “живия кръг” за да я изиграем. Тогава всеки ще усети силата на небесните токове и благословение, които потичат през него. И той ще се новороди! Амин! Петър А.Вангелов Донка, Пламъче, Орлин Баев и 9 others 12 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Това е популярно мнение. Галатея Добавено Март 27, 2011 Това е популярно мнение. Доклад Share Добавено Март 27, 2011 Мисля, че беше преди 3 години-играехме Паневритмия само двама човека в малък провинциален град, от всички страни имаше противодействие за да се откажем,тогава погледнах нагоре и видях Небесен кръг,мисля, че беше само от жени,те играеха точно над нас,облечени с ефирни дрехи и дълги, сплетени на плитки коси. Тогава аз категорично продължих да играя Паневритмия и до днес продължавам. Мария-София, Розалина, Латина и 9 others 12 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Март 27, 2011 Доклад Share Добавено Март 27, 2011 Когато нещо е от Бога Той винаги го потвърждава . Картината е великолепна, много силно ми въздейства :3d_015: . Поздрави! Raphail, Розалина, Латина и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Галатея Добавено Март 27, 2011 Доклад Share Добавено Март 27, 2011 Привет Елф, направо ме обзе невиждано щастие, много благодаря! Не бих си позволила да излъжа, защото знам ,че Учителя Беинса Дуно ме вижда. Ще отговарям пред него. А колкото до клипа, това е любимата ми българска песен, още веднъж благодаря! Eлф, Raphail и Розалина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Март 27, 2011 Доклад Share Добавено Март 27, 2011 Прекрасно, благодаря Raphail! Благодаря на всички, имала съм подобни преживявания и пожелавам на всички да усетят, че не сме сами. Raphail и Eлф 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлина и Хармония Добавено Март 27, 2011 Доклад Share Добавено Март 27, 2011 (edited) Според мен тази картина представлява Изворът-Бог, от него изтича могъщата всеподдържаща енергия. Това е служение,съединение, поклонение. Би могло да се нарече небесна паневритмия, но е повече. Това е самия контакт с Бога. Човешките души преди да слезнат на Земята застават Пред Великия Извор за да приемат поредната си мисия в предстоящото прераждане.....Христовия дух - лицето на Бога Сътворител. Земната Паневритмия е нещо велико, свято. Контакт с Великата Ангелска Йерархия. Изисква пълна коцентрация, и вглъбяване. Съвършен ритъм, движение на красотата, предназначена е да създаде новата раса на ангело-човеците. Редактирано Март 27, 2011 от Светлина и Хармония helen, Мария-София, Слънчева и 3 others 6 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Sha Angreal Добавено Март 27, 2011 Доклад Share Добавено Март 27, 2011 Беше чудесно да прочета този разказ! напомни ми, че скоро имах важен за мен въпрос, свързан с енергиите и се чудех кой може да ми отговори и тъй като отскоро задълбавам в инфото за Учителя, по време медитация, реших да го питам него. Той ми отговори много ясно, а изживяването беше много жизнено, слънчево, със синьо небе - бях много щастлива и той ми показа танцуващи хора в кръг, сред зелени поляни и слънчева светлина и ме прати натам Много силно изживяване, още е живо в съзнанието ми. Мария-София и Eлф 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлина и Хармония Добавено Март 27, 2011 Доклад Share Добавено Март 27, 2011 Паневритмията е врата към висши измерения. Октавите на битието. Но е тайна. Мария-София, Eлф и Розалина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts