Lifetime Добавено Март 22, 2011 Доклад Share Добавено Март 22, 2011 Отварям една тема, тясно свързана с Таро и бременността, здравето и сексуалните дисфункции, но въпреки това заслужаваща своето автономно място. Защо? Има съвсем конкретни индикации за типично женски проблеми, които е добре да се откриват навреме, като при някои е възможно да бъдат предотвратени множество по-късни усложнения. Давам примери за карти, показващи наличие на проблем при такива въпроси: Кралица меча, Рицар меча, 8 меча, множество чаши, Отшелник със Слънце и Слънце с Отшелник (при проблеми със зачатието), поява на Отшелника при липса на цикъл, в комбинации с Кралица меча, Императрица, Кралица жезли и други. Наистина една от важните теми, които заслужават особено внимание. Много ще се радвам да споделите личен опит в тази насока и да дадете своите примери. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лора Витанова Добавено Март 23, 2011 Доклад Share Добавено Март 23, 2011 Lifetime, поздравления за темата. Какви са причините за силните болки в главата и корема по време на цикъл на една жена? 8 чаши, 7 меча, Страшен съд обърнат. Според мен е на хормонална основа, но последните две карти малко ме стряскат. Как мислите Вие? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Lifetime Добавено Март 28, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 28, 2011 Искам да ви предложа една комбинация, на въпрос: на какво се дължат проблемите с месечния цикъл? Картите са 6 пентакли, 3 меча, Кулата обърната. Ако искате дайте предположения, аз после ще кажа в какво се състои проблемът и ще ги обсъдим Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лора Витанова Добавено Март 29, 2011 Доклад Share Добавено Март 29, 2011 Искам да ви предложа една комбинация, на въпрос: на какво се дължат проблемите с месечния цикъл? Картите са 6 пентакли, 3 меча, Кулата обърната. Ако искате дайте предположения, аз после ще кажа в какво се състои проблемът и ще ги обсъдим Аз мисля, че не е голям проблема на тази жена. Нередовен ли е цикъла и? Имала ли е някаква малка оперативна намеса примерно? Има ли силно кръвотечение тази жена по време на цикъл? Само това ми хрумна, тая област ми е супер непозната. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Март 29, 2011 Доклад Share Добавено Март 29, 2011 Картите са 6 пентакли, 3 меча, Кулата обърната. Ако искате дайте предположения, аз после ще кажа в какво се състои проблемът и ще ги обсъдим Киста? Това ми хрумна! Искам да попитам дали тя е била лекувана преди? Защото ми се струва, че не е лекувана както трябва! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
novichka Добавено Март 29, 2011 Доклад Share Добавено Март 29, 2011 (edited) Според мен Шестица пенткали говори за неправилно разпределение на нещо , дали хоромони , или нещо друго .....3 мечове също говори за раделяне или липса ...а кулата за мен е задръжка тук. Нещо не може да се формира ....... Редактирано Март 29, 2011 от novichka Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Lifetime Добавено Март 29, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 29, 2011 (edited) Проблемът конкретният е такъв, винаги е имала много силно кръвотечение, по-начесто от нормално, но това за нея си Е нормалното. Изведнъж закъснява и при идването се оказва много оскъдно, почти веднага спира, пак започва и такива разправии, никакви. Няма стар проблем, няма и изследвания, така че не мога да кажа на 100% това е така и така, моето мнение за тези карти е, че проблема е емоционален и изисква време да се стабилизира, за да й се нормализира и цикълът. Но е здрава. Тук има напрежение в следствие на стрес и оттам - лекичка емоционална катастрофа с такива последствия. Така мисля аз Редактирано Март 29, 2011 от Lifetime Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
novichka Добавено Март 30, 2011 Доклад Share Добавено Март 30, 2011 Изведнъж закъснява и при идването се оказва много оскъдно, почти веднага спира, пак започва и такива разправии, никакви. само да споделя , че когато се спазват диети дълго време и по точно не се консумират хлебни изделия се получава прескачане на цикъла. да и моето предположение беше че нещо липсва или задържане се е получило. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Lifetime Добавено Март 30, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 30, 2011 Изведнъж закъснява и при идването се оказва много оскъдно, почти веднага спира, пак започва и такива разправии, никакви. само да споделя , че когато се спазват диети дълго време и по точно не се консумират хлебни изделия се получава прескачане на цикъла. да и моето предположение беше че нещо липсва или задържане се е получило. Да, но не от 6 пентакли! Тук няма и диети, или нещо подобно, проблемът е съвсем емоционален. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
novichka Добавено Март 31, 2011 Доклад Share Добавено Март 31, 2011 Да, но не от 6 пентакли! Тук няма и диети, или нещо подобно, проблемът е съвсем емоционален. не това е от 3мечове и кулата го видях........... а за проблема с диетите не говоря по карти а по принцип. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лора Витанова Добавено Ноември 4, 2011 Доклад Share Добавено Ноември 4, 2011 Една жена има проблем и попитах - има ли тя това, в което се съмнява лекаря - 5 чаши, Звездата, 7 чаши. Първо си помислих, че е грешна диагноза заради 7 чаши или, че се мислят заболявания, които не са такива. Попитах и има ли изобщо гинекологичен проблем - 7 жезли, 10 меча, Смъртта. Мисля, че действително има, и ще е нужна операция това по 10 меча и Смъртта, нещо ще бъде унищожено, изтръгнато. Как мислите Вие? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Ивета Добавено Юли 30, 2012 Доклад Share Добавено Юли 30, 2012 (edited) Какво мислите за Кралица пентакли със Страшния съд и Паж меча с Ас пентакли в последваща комбинация за развитие на болката. Говорим за предполагаема болест на гърдата - от мастопатия до сериозно онкологично заболяване. Как виждате нещата? Редактирано Юли 30, 2012 от Ивета Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Sha Angreal Добавено Юли 31, 2012 Доклад Share Добавено Юли 31, 2012 Кралица Пентакли и Страшният съд ми говорят за реални проблеми - най-вече защото ги свързвам с германската нова медицина, където се говори за конфликти - когато преживееш конфликт, в случая с ролята на майка, родител се получава реакция в тялото, при разрешаването му - Страшният съд - се получава и реакцията - болестта. Но тъй като Кралица Пентакли не ми е точно майчински настроена, си мисля, че няма да се иде чак до `сериозно онкологично заболяване`. Паж Меч и Асо Пентакли - бързо развитие на болестта...поява на `материя` ...чудя се все пак - новини за здраве или болест е това... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Юли 31, 2012 Доклад Share Добавено Юли 31, 2012 (edited) Кралица Пентакли и Страшен съд веднага ми напомниха за Крал Пентакли и Страшен съд като изход от някаква болест. Асото го свързвам със същото значение. Мисля си и още неща, но после. Ивета, тази жена има ли семейство? Искам да те попитам и какво точно питаш? Какви са конкретните ти въпроси? Редактирано Юли 31, 2012 от Деяна Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Ивета Добавено Юли 31, 2012 Доклад Share Добавено Юли 31, 2012 (edited) Ивета, тази жена има ли семейство? Искам да те попитам и какво точно питаш? Какви са конкретните ти въпроси? Много добър въпрос - няма семейство. Реално няма проблеми, но предстои изследване. Така, като видях картите, първоначално се замислих, но после откроих някои идеи - няма реално заболяване, а болката е вследствие на някои изменения вследствие на стрес, които водят до хормонални промени, но и те са временни. Пажът с Ас пентакли намирам за ясен изход от ситуацията и то положителен - този път ще й се размине В смисъл притесненията и слуховете около това заболяване, ще изчезнат поради несъстоятелност. Конкретният въпрос беше - защо изпитва характерна болка, напрежение и дискомфорт в лявата си гърда, която продължава до подмишницата. Това беше въпросът. Редактирано Юли 31, 2012 от Ивета Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Юли 31, 2012 Доклад Share Добавено Юли 31, 2012 Бих тълкувала картите по същия начин при така зададен въпрос. Асото наистина показва благоприятен изход на този етап и в тази позиция. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Lifetime Добавено Май 15, 2013 Автор Доклад Share Добавено Май 15, 2013 Зададох два въпроса, които касаят хапчета и как те ще повлияят на лечението. Лекарството е на хормонална основа, затова моето мнение е, че е по-добре да се внимава. Дали ще бъде положителен ефектът - Паж пентакли, Луната, Асо пентакли. Ще бъде ли удовлетворена жената - 10 жезли, 2 меча, 6 пентакли. Картите не са трудни, но са един повод да обсъдим нещо малко по-различно Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Май 15, 2013 Доклад Share Добавено Май 15, 2013 Зададох два въпроса, които касаят хапчета и как те ще повлияят на лечението. Лекарството е на хормонална основа, затова моето мнение е, че е по-добре да се внимава. Дали ще бъде положителен ефектът - Паж пентакли, Луната, Асо пентакли. Ще бъде ли удовлетворена жената - 10 жезли, 2 меча, 6 пентакли. Картите не са трудни, но са един повод да обсъдим нещо малко по-различно Имам леки подозрения, че нещата не са никак гладки, въпреки Ас пентакли и 6 пентакли на трета позиция. Напрежението идва от Луната и 2 меча, които някак се явяват уравниловка на ситуацията. Въпреки, че всички убеждават в правилността на лечението, то аз не виждам никаква правилност в нищо. За мен проблемът е друг, различен е. Паж пентакли, 10 жезли е проблемът, за който нито един пентакъл не може да бъде решение. Особено пентакли на благодарността (каквито са Ас пентакли и 6 пентакли), метафорично казано. Твърде лесно, за да е истина. Аз не виждам решение в този проблем, не и чрез медикаменти, чрез нищо, което е материален носител. Всичко е в нагласата, от друга страна един стрес може да отключи хормонални проблеми, но това никак не е причината за това забавяне на нещото. Вместо фразата - Шерше ла фам, би трябвало да се каже - Шерше представата за нея. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Lifetime Добавено Май 16, 2013 Автор Доклад Share Добавено Май 16, 2013 Зададох два въпроса, които касаят хапчета и как те ще повлияят на лечението. Лекарството е на хормонална основа, затова моето мнение е, че е по-добре да се внимава. Дали ще бъде положителен ефектът - Паж пентакли, Луната, Асо пентакли. Ще бъде ли удовлетворена жената - 10 жезли, 2 меча, 6 пентакли. Картите не са трудни, но са един повод да обсъдим нещо малко по-различно Имам леки подозрения, че нещата не са никак гладки, въпреки Ас пентакли и 6 пентакли на трета позиция. Напрежението идва от Луната и 2 меча, които някак се явяват уравниловка на ситуацията. Въпреки, че всички убеждават в правилността на лечението, то аз не виждам никаква правилност в нищо. За мен проблемът е друг, различен е. Паж пентакли, 10 жезли е проблемът, за който нито един пентакъл не може да бъде решение. Особено пентакли на благодарността (каквито са Ас пентакли и 6 пентакли), метафорично казано. Твърде лесно, за да е истина. Аз не виждам решение в този проблем, не и чрез медикаменти, чрез нищо, което е материален носител. Всичко е в нагласата, от друга страна един стрес може да отключи хормонални проблеми, но това никак не е причината за това забавяне на нещото. Вместо фразата - Шерше ла фам, би трябвало да се каже - Шерше представата за нея. Аз може би трябваше да уточня, че физиологичен проблем наистина няма, освен болка. И покрай "лечението", което не е и точно такова, по-скоро някакъв опит да се регулират нещата - напрежение и стрес, заради хапчетата, които са с ниско ниво на хормони, но все пак са хормони. Аз Паж пентакли с Луната бях склонна да ги отнеса към менструалния цикъл и неговото състояние, а Асо пентакли - в ролята на регулатор, докато другите карти намирам доста емоционални. Шерше отговори! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Sha Angreal Добавено Май 16, 2013 Доклад Share Добавено Май 16, 2013 Дали ще бъде положителен ефектът - Паж пентакли, Луната, Асо пентакли. Не, че има, какво да се каже след мнение на Лиула, но аз по Луна и Асо Пентакъл виждам по-скоро задълбочаване на проблема. Ще бъде ли удовлетворена жената - 10 жезли, 2 меча, 6 пентакли Никак, но след време си мисля, че по 6 пентакъла, някой ще й помогне (да се ориентира по-добре) Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Lifetime Добавено Май 16, 2013 Автор Доклад Share Добавено Май 16, 2013 Дали ще бъде положителен ефектът - Паж пентакли, Луната, Асо пентакли. Не, че има, какво да се каже след мнение на Лиула, но аз по Луна и Асо Пентакъл виждам по-скоро задълбочаване на проблема. Ще бъде ли удовлетворена жената - 10 жезли, 2 меча, 6 пентакли Никак, но след време си мисля, че по 6 пентакъла, някой ще й помогне (да се ориентира по-добре) Какво те кара да мислиш така? Защо проблемът би се задълбочил по Луната и Асо пентакли, според теб? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Sha Angreal Добавено Май 17, 2013 Доклад Share Добавено Май 17, 2013 Защото говорим за женски проблеми - Луна - доста вероятно с основа психични или емоционални проблеми, които бавно, но сигурно се развиват по преминаване на Паж Пентакъл в Асо Пентакъл. Това Асо засилва реализирането на Луната във физичния свят.... Освен ако жената всъщност не извади страховете си навън и ги осъзнае по Асото - тогава Луната може да олекне и проблемите ще започнат да се топят. Но едва ли ще стане с хапчета. Тук стигам до друг проблем при Таро - как разиграването на ситуацията зависи от нивото на осъзнаване при човек - също като при астрологията и изживяването на планетите. Би ли коментирала разсъжденията ми Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Октомври 26, 2013 Доклад Share Добавено Октомври 26, 2013 Защото говорим за женски проблеми - Луна - доста вероятно с основа психични или емоционални проблеми, които бавно, но сигурно се развиват по преминаване на Паж Пентакъл в Асо Пентакъл. Това Асо засилва реализирането на Луната във физичния свят.... Освен ако жената всъщност не извади страховете си навън и ги осъзнае по Асото - тогава Луната може да олекне и проблемите ще започнат да се топят. Но едва ли ще стане с хапчета. Тук стигам до друг проблем при Таро - как разиграването на ситуацията зависи от нивото на осъзнаване при човек - също като при астрологията и изживяването на планетите. Би ли коментирала разсъжденията ми Луната е голяма промяна, ново битие, нова бременност. И връщане назад към първобитността на всеки порив. Коментирам ги сега, когато всичко вече ти е ясно, но не на рационално ниво, а именно сега - в последна четвърт преди Новолуние. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Декември 11, 2013 Доклад Share Добавено Декември 11, 2013 Луната е голяма промяна, ново битие, нова бременност. И връщане назад към първобитността на всеки порив. Обърната Луна обаче е индикатор за сериозни нарушения във функционирането на женските полови органи; в комбинация с обърната Умереността, обърната Кралица жезли + Кралица пентакли или обърната 8 меча, обърната 2 пентакли със Слънцето (или права 2 пентакли с обърната Луната), е все дисфункция, която засяга изначало физическото здраве на жените. Обърната Луна с Императрица (във вариации), е емоционален израз на увреден анимус, не трябва да се разглежда от гледна точка на физическата симптоматика. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts