rikar Добавено Март 18, 2011 Доклад Share Добавено Март 18, 2011 Здравейте,дъщеря ми е на осем години и от известно време има следните оплаквания:На моменти получава пристъпи на задух(казва,че трудно диша и все едно има нещо на гърлото,което и спира въздуха),ръцете и краката изведнъж и стават леденостудени,оплаква се ,че я заболява коремчето и получава едни втрисания.По време на пристъпите е контактна и е в съзнание,но от цялата ситуация изпитва неописуем страх и започва да плаче.Притеснява се,че може да и спре въздуха напълно.Преди време и откриха алергия към акари в домашния прах,но няма астма.По принцип е доста чувствително дете и понякога се разплаква без причина или за нещо незначително.Казва ми,че просто така и е дошло да заплаче.Ходихме на кардиолог,невролог,гастроентеролог,правихме ЕЕГказват,че всичко е нормално,и няма повод за притеснение,но тези пристъпи продължават.За алергията и давам Ериус,но незнам дали нее някакво психическо разтройство.Една лекарка ни изписа едни хомеопатични хапченца-pulsatilla и gelsemium sempervirens,които и давам от скоро,но все още без ефект.Моля дайте съвет какво да направя. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Marusya Добавено Март 18, 2011 Доклад Share Добавено Март 18, 2011 Здравейте, Добре е да се подбере точното хомеопатично лекарство , което има симптомите които описвате. За момента може да й помагате със спешните капки на д-р Бах 4 пъти по 4 капки на ден , като по време на пристъп й давате на 5 минути 3-4 пъти. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
rikar Добавено Март 18, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 18, 2011 Ще опитам и с тези капки,дано да има ефект.Благодаря Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Март 18, 2011 Доклад Share Добавено Март 18, 2011 Според скромното ми мнение, няколко сесии при психотерапевт, добър в работата с деца, ще повлияят добре на дъщеря ви! Комбинация от хипнотерапия с арт методи: игри и рисуване! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Март 18, 2011 Доклад Share Добавено Март 18, 2011 В случая най-добре е да се помогне на майката да разбере случващото се Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Март 18, 2011 Доклад Share Добавено Март 18, 2011 (edited) В случая най-добре е да се помогне на майката да разбере случващото се Най-добре е детето бързо да бъде излекувано, а майката като се увери че е здраво, ще се успокои. И това най-бързо може да стане с подходящото индивидуално хомеопатично лекарство, а тези които досега са и са давани, щом не работят значи не са подходящите. Мисля че в случая детето е приоритета. Редактирано Март 18, 2011 от Alexander Дъгата 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Март 18, 2011 Доклад Share Добавено Март 18, 2011 (edited) Лелеее, много баби.... детето..... Хайде да сумираме: бахови капки с хомеопатични средства плюс психотерапия, на която осъзнатата майка е завела детето си! Това донякъде в кръга на шегата, разбира се, защото ако и Късметче се включи с прана лечението и още някой с още нещо и .... Затова може би, по-добрият вариант е да се изчака малко за ефекта от капките и/или хомеопатията и ако не е достатъчен, да се прибегне към психотерапия! Просто скромно мнение! Редактирано Март 18, 2011 от Орлин Баев Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Март 18, 2011 Доклад Share Добавено Март 18, 2011 В случая най-добре е да се помогне на майката да разбере случващото се Най-добре е детето бързо да бъде излекувано, а майката като се увери че е здраво, ще се успокои. И това най-бързо може да стане с подходящото индивидуално хомеопатично лекарство, а тези които досега са и са давани, щом не работят значи не са подходящите. Мисля че в случая детето е приоритета. Може, може. Аз съм съвсем съгласен, но пък си мислех за варианта като се излекува майката, моментално да е излекувано и детето, но си прав, че не бих се наел препоръки да давам. Мисля, че е полезно да ти се доверят Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Март 19, 2011 Доклад Share Добавено Март 19, 2011 Лелеее, много баби.... детето..... Хайде да сумираме: бахови капки с хомеопатични средства плюс психотерапия, на която осъзнатата майка е завела детето си! Това донякъде в кръга на шегата, разбира се, защото ако и Късметче се включи с прана лечението и още някой с още нещо и .... Затова може би, по-добрият вариант е да се изчака малко за ефекта от капките и/или хомеопатията и ако не е достатъчен, да се прибегне към психотерапия! Просто скромно мнение! Орлине, Маруся мисля има основание за спешните капки на Бах. Те са точно за подобни пристъпи, вкл. и при загуба на съзнание. Тогава могат да се накапят на устните или с тях да се разтрият слепоочията. Това е моментното овладяване, а пък хомеопатията може да повлияе коренно проблема. Не знам доколко психотерапията може достатъчно бързо да помогне, тъй като, както гледам, се касае за коренно отношение въобще към живота и хората. Поради това казах, че и на майката трябва да се помогне като при нея изглежда психотерапията е най-добрия вариант. Майка и дъщеря, особено като е малка, са скачени съдове. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
magito023 Добавено Май 2, 2011 Доклад Share Добавено Май 2, 2011 (edited) Надявам се детето се е оправило, тъй като наистина явно е изпитвало голям дискомфорт. Редактирано Май 2, 2011 от magito023 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts