shining_star Добавено Юни 15, 2011 Доклад Share Добавено Юни 15, 2011 Някъде бях чела от Учителя да не се влиза в църква за да искаш нещо, защото ще има обратен ефект. А да влизаш само с положителна нагласа и да благодариш. Спомням си като тинейджър, имах една приятелка, все ходеше с една верижка със св. Богородица на нея, и ми казваше, че като и се помоли за нещо, и помага. А мразех да уча и не учех...и веднъж като имах изпит, тя ми каза: помоли се на св. Богородица да ти помогне да изкараш изпита, и ако изкараш, ще пуснеш 50 ст. за църквата. Аз и викам: как да се моля, никога не съм го правила. Тя: много е лесно, само кажи "света божия майко, направи да изкарам изпита". Така направих и всичките матури по всичко ги изкарах на магия ... Но сега като се върна назад във времето, наистина когато съм влизала в църква да искам нещо, и нещата после не се оправяха, а напротив...а когато влязох и помолих да ми се даде насока какво да правя оттук нататък, оттогава започна да се оправя. Inseparabile и Мария-София 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Borovin Добавено Юли 25, 2011 Доклад Share Добавено Юли 25, 2011 Още когато стана земетресението в Япония си помислих, че има връзка със събитията в България и по-точно с написването на тази книга. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Христо Добавено Декември 21, 2011 Доклад Share Добавено Декември 21, 2011 (edited) А защо земетресението не е в България, ами в Япония ? Като стана дума за попове се сетих за едно стихче, което съм чувал преди години. Разрових се в нета и го намерих в такъв вариант : Горе на Балкана бие барабанът. Долу във полето се пече кюфтето! Ей, дядо попе, кажи на детето да не яде кюфтето, че ще му се пукне шкембето! В чутия от мен вариант се казва на попа да не яде кюфтето на детето, за да не му се пръсне шкембето ( и този вариант ми се струва по - логичен, но може и двата варианта да съществуват сред народа). Bethedi каза :Радиацията е най-малкия проблем.Тепърва ще се говори за Япония и нейната роля в един бъдещ световен конфликт. http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=11315&view=findpost&p=139644 Какво имаш предвид Бедеди ? Редактирано Декември 21, 2011 от Христо Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Viva Caselli Добавено Декември 22, 2011 Доклад Share Добавено Декември 22, 2011 Нека си пази църквата каноните, нека отлъчва, нека анатемосва. Няма лошо в това. Щом йеромонах Висарион е избрал да защитава православните християни нека го прави. Ако е искрен и няма подмолни мотиви за мен е прав. Но не е на прав път гонейки Ванга! Да заклеймиш Ванга е гавра с паметта й. Защото йеромонах Висарион признава, че Ванга не е шарлатанка, че има поглед в бъдещето, но същевременно с признанието той я заклеймява като антихрист. И пояснява защо. Че Ванга е помогнала е изцерила много хора е факт неоспорим, но йеромонах Висарион има едно меко казано нелепо обяснение за чудодейните и способности. Според него тъмните сили се замаскират като добри, за да покажат на хората, че Ванга е пророк. И след това Ванга ще повлече след себе си хиляди хора, които са й повярвали. Злото ще се превърне в зло и хората ще бъдат измамени! Привежда и пример, в който разобличава Ванга в служител на дявола. Преди да издъхне Ванга вика при нея поп, с който да поговори. Но когато попа влиза в нейната стая Ванга му казва, по памет: " Хвърли веднага на земята това, което носиш и се махни от тук ". Неговото обяснение е, че сляпата Ванга е видяла кръстта в ръката на попа и е поискала да хвърли кръстта на земята ". Следователно Ванга е служител на злото. Според йеромонах Висарион. Аз обаче искам да го срещна и да му кажа. Не че ще ме разбере, щото клетва е давал. Но да му кажа, че моето мнение за това, което е направила Ванга е, че тя не е искала да поругае кръстта, а напротив - тя е усетила, че попа, който идва при нея е лицемер, престъпник, който не заслужава Божията обич. Това е усетила тя. Попа е бил злото, а кръстта в ръцете му оръжие за масово заблуждаване, а не светлина и обич! Ванга дори на предсмъртния одър е защитила човешкото в човека! Умирайки е отлъчила попа измамник! Твърдо съм против анатемосването на Ванга и Дънов. Защото не това са хората, които трябва да бъдат подгонени от църквата. Дънов е проповядвал любов. Проповядвал е хубаво и чисто слово. Църквата трябва да започне от друго място. Започне ли от там с нея съм! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Христо Добавено Февруари 8, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 8, 2012 Мъни, мъни http://buditeli.blog.bg/drugi/2011/03/23/voinata-sreshtu-vanga-i-dynov-e-zaradi-1-mlrd-evro-v-imoti.714514 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts