Това е популярно мнение. Светлата Добавено Март 6, 2011 Това е популярно мнение. Доклад Share Добавено Март 6, 2011 (edited) Детска школа „Бялото кокиче” ще отвори вратите си за малките приятели на новолунието в Овен, 4-ти Април в новият братски дом, София, на ул. ”Ген. Щерю Атанасов” №2. Всички родители на деца от 2 до 7-годишна възраст, които желаят да ги запишат и да разберат повече за програмата на школата,са добре дошли на 25 март, петък от 18.30 часа в братския център. Идеята на школата е да се приложат на практика слънчевите методи на Учителя за възпитание и образование на децата. Първоначално заниманията ще бъдат от 8 до 14 ч.Предвидени са следните 7 модула, за които са ни неохбодими и съответните материали. 1.МОДУЛ „РОДЕН И ЧУЖД ЕЗИК” Български езикЧужди езици Необходими материали: Картинна азбукаДървени кубчета с буквиДруги занимателни игри и пособия 2.МОДУЛ „ЧИСЛА И ФИГУРИ” Необходими материали: Природни материали за изброяванеКошнички за съхранениеДървени обемни геометрични фигуриЗабавни математически игри за възрасттаБяла дъска и маркери 3.МОДУЛ „ЖИВАТА ПРИРОДА” Животни и растенияГрадинарствоИзлети и екскурзииДетски лагери,училища сред природата Необходими материали: Фигурки на животни и растенияКнижки с илюстрации за възрасттаЗабавни игри по темитеЕнциклопедииГлобусСемена от цветя за засяванеСаксииМалки градински инструментиДетски лейкиОбразци минералиПлюшени играчки 4.МОДУЛ „ИЗКУСТВА” МузикаТанцово изкуствоИзобразително изкуствоПриложни изкустваТеатър Необходими материали: Детски играчки - музикални инструментиДетски музикални инструментиГлина и други материали за моделиранеКонциБоиМоливиХартия за рисуванеНожичкиБлокчета за апликацияЛинийки с формиДетски станчетаПлатове за апликацияНожчета и дъски за моделиранеКнижки за оцветяванеСеменаЧерупки от морски организмиДекоративни камъчетаБуркани за съхранениеПодложки за масите за моделиранеПараванКукли за театър 5.МОДУЛ „ЗДРАВЕ И ЧИСТОТА” ПаневритмияГимнастически упражненияДихателни упражненияЗдравословно хранене Необходими материали: Малки метли и лопаткиПрестилчици за децатаХавлийкиКухненски рула и салфеткиЕтажерки от плат за принадлежностиНайлонови пликчета за отпадъциЧинийки и прибори за храненеТопкиОбръчиВъженцаПостелки за упражнения 6.МОДУЛ „АКТИВНИ ИГРИ” Необходими материали: Дървени и други креативни игри тип „конструктор”Детски светофар и знаци за движение по пътищата 7.МОДУЛ „АСТРОНОМИЯ И АСТРОЛОГИЯ ЗА ДЕЦА” Други необходими неща: ПожарогасителиЕвакуационна схема и знациКилимиСтолчетаМасичкиМалки индивидуални закачалки Ще се радваме на всеки който желае да помогне. Слав СлавовДиректор на Детска школа "Бялото кокиче" телефон: 0896669767e-mail: slav_svet@mail.bg Редактирано Март 7, 2011 от Светлата Слънчева, Хармония, Аделаида и 11 others 14 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Март 7, 2011 Доклад Share Добавено Март 7, 2011 Много се зарадвах на тази тема! Тази сутрин сънувах, че държа букет кокичета и минзухарчета. Когато ме събуди телефонът, тъкмо броях и продавах тетрадки, блокчета за рисуване...знам и по колко броя да взема. Успех!!! Креми (късметче), Розалина и Светлата 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Март 7, 2011 Доклад Share Добавено Март 7, 2011 Много се зарадвах на тази тема! Тази сутрин сънувах, че държа букет кокичета и минзухарчета. Когато ме събуди телефонът, тъкмо броях и продавах тетрадки, блокчета за рисуване...знам и по колко броя да взема. Успех!!! Куки,много точно си го казала.Точно израза е -зарадвах се много,че ще има опит да се занимават децата по методи оставени от Учителя. И от мене попътен вятър у успех на школата. Предполагам,че ако човек има желание и възможност да се включи с помощ,трябва да се обади директно на дадените координати.Доста неща са нужни,но капка по капка -вир и от много сърца за едно сърце-това на новата школа за деца "Бялото кокиче",ще се получи. Поздрави Светлата, Слънчева, Креми (късметче) и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
solej Добавено Март 7, 2011 Доклад Share Добавено Март 7, 2011 Поздравления и от мен! Школата е необходима.А и Слав има опит от работа с деца,Вярвам ,че заедно с екипа си,ще запалят духовната искрица в сърцата на дечицата. Да му мислят бащите и майките.За да се изпълни тази програма, трябва да набавят доста материали. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Март 10, 2011 Доклад Share Добавено Март 10, 2011 За набавяне на нужните вещи и материали може да се включат не само бащите и майките, но и всеки друг, който има желание. Повечето хора си отварят сърцата с радост, щом е за деца. Дъщеря ми е събрала много черупки от миди и реши да даде поне половината. От излети сред природата може да се съберат интересни камъчета, клонки, листа... Ако не държите всичко да е абсолютно ново, ще получите много интересни и уникални неща. Такъв подход е и екологичен, защото за повечето нови неща се изразходват допълнителни ресурси. Дори една саксия с цвете е голям подарък. Светлина и Хармония 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Март 11, 2011 Доклад Share Добавено Март 11, 2011 Поздравления за инициативата! Четвърти април е през ваканцията, има време и порасналите деца да погледнат с какво могат да са полезни - игри, помагала, модели от работата по трудово обучение в училище. Красиво, пъстро и творческо начало на новата школа! Нека там все да бъде пролет! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлата Добавено Март 11, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 11, 2011 (edited) Благодарим на всички приятели за подкрепата! Поради големия интерес към Детска школа "Бялото кокиче" от страна на родители, предлагаме възможността да се провеждат и целодневни занимания. Модулите са част от ежедневните занятия, а не са разделени по часове. Школата предлага занимания за децата и за определени часове от деня по желание на родителите. Сформиран е професионален екип от педагози, които с радост ще се грижат за малките приятели. На срещата на 25 март - Благовещение, каним заинтересованите родители и на по-големи деца, с които можем да обсъдим бъдещите дейности на школата през уикендите и ваканциите. Духовно общество Бяло братство се радва на възможността, заедно с родителите, да намери най-правилната форма за слънчевото възпитание на нашите деца. Детска школа Бялото кокиче има вече свой e-mail: bialoto.kokiche@gmail.com и блог: www.bialotokokiche.blogspot.com, където може да ни пишете. Разбира се приемаме и идеи, и материали и много Любов. А за всички, които имат желание да помогнат финансово, ето и сметките на Общество Бяло Братство: лева: BG43UNCR96601060704509 Уникредит Булбанк София 1000 пл. „Света Неделя” № 7 евро: BG70UNCR76301209342600 Уникредит Булбанк София 1000 пл. „Света Неделя” № 7 Редактирано Март 11, 2011 от Светлата Розалина, Иво и Латина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Zornica Добавено Март 11, 2011 Доклад Share Добавено Март 11, 2011 Сърдечни поздрави за Бялото кокиче! Толкова много се зарадвах, когато прочетох, че започвате и че има голям интерес. Хрумна ми нещо относно материалите, които ще са необходими, и реших да го споделя. Не знам, доколко е приложимо, но мисля, че някои от нещата могат да бъдат изработени от нас. Например: Кошнички за съхранение, Фигурки на животни и растения, Буркани за съхранение, Параван, Кукли за театър, Престилчици за децата, Етажерки от плат за принадлежности. Може би така с по-малко средства ще успеем да направим хубави неща. Аз не съм от най-сръчните, но пък имам голямо желание Доста сме, все нещо може да измайсторим заедно, как мислите? Розалина, Светлата, Латина и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Slav Добавено Март 11, 2011 Доклад Share Добавено Март 11, 2011 Поздрави и благодарности на всички,които ни зарадваха с подкрепата! Приемаме идеи и всякаква помощ.Много важна за нас е обратната връзка,която получаваме,както и намерението да изработим заедно някои от материалите. Готови сме да се уточним конкретно време и място.Това ще е един чудесен повод за среща. Иво, Розалина и Латина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
лавандула Добавено Март 11, 2011 Доклад Share Добавено Март 11, 2011 (edited) Поздрави за чудесната идея и за нейното осъществяване! Предполагам, че на срещата ще има възможност за повече въпроси и обсъждания, но все пак ще попитам нещо, което много ме вълнува. Дано не възразявате. Родителите/особено на малките деца/ ще могат ли да участват в заниманията и да прекарват известно време с малчовците поне в периода на адаптацията им? Иначе, отдавна съм ви приготвила едно сандъче здравец Благодаря за усилията и ентусиазма! Редактирано Март 11, 2011 от лавандула Латина, Розалина, Дъгата и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлата Добавено Март 11, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 11, 2011 Сърдечни поздрави за Бялото кокиче! Толкова много се зарадвах, когато прочетох, че започвате и че има голям интерес. Хрумна ми нещо относно материалите, които ще са необходими, и реших да го споделя. Не знам, доколко е приложимо, но мисля, че някои от нещата могат да бъдат изработени от нас. Например: Кошнички за съхранение, Фигурки на животни и растения, Буркани за съхранение, Параван, Кукли за театър, Престилчици за децата, Етажерки от плат за принадлежности. Може би така с по-малко средства ще успеем да направим хубави неща. Аз не съм от най-сръчните, но пък имам голямо желание Доста сме, все нещо може да измайсторим заедно, как мислите? Страхотна идея!!! Аз мога да нарисувам весели буркани Родителите/особено на малките деца/ ще могат ли да участват в заниманията и да прекарват известно време с малчовците поне в периода на адаптацията им? Разбира се Дъгата, Иво и Розалина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Slav Добавено Март 11, 2011 Доклад Share Добавено Март 11, 2011 Скъпи приятели и родители, вашата подкрепа ни мотивира още повече Вярваме,че общата ни работа сега започва.Очакваме родителите не само на малките деца,но и на по-големите,които желаят де се включат в нашите дейности през седмицата или в уикендите и ваканциите.Споделяйте своите вдъхновения,ние нашите и заедно ще ги преживеем.Присъствието на родителите в периода на адаптация ,а и след това,ще ни помогне да създадем една близка до семейството среда,в която децата да се чувстват "като вкъщи". С благодарност ! Иво, Дъгата и Розалина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Март 12, 2011 Доклад Share Добавено Март 12, 2011 Успех и попътен вятър! Имам някои идеи и ще намина скоро до школата Розалина 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Дриада Добавено Март 12, 2011 Доклад Share Добавено Март 12, 2011 Интересна идея и пожелавам попътен вятър на подобни училища!Те са ориентирани към бъдещето, да се множат в цяла България и по Света!Може ли повече инфо за работата, материалите и за всичко по пътя! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Slav Добавено Март 12, 2011 Доклад Share Добавено Март 12, 2011 Още не сме пораснали до училище Подробности за работата са дадени малко по-нагоре,а още повече детайли - на 25 март в петък - Благовещение.Ще се радваме да се срещнем! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
kashmir Добавено Март 13, 2011 Доклад Share Добавено Март 13, 2011 Поздрави за начинението! Работата ми е свързана с деца на възраст от 1 до 3 години. Ще съм ви благодарна ако ми посочите подходящи материали и форми за работа с децата. За съжаление сме твърде отдалечени от София и не мога да ви посетя на място. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Slav Добавено Март 15, 2011 Доклад Share Добавено Март 15, 2011 Относно последния въпрос - за формите и работата с децата : материалите са свързани с формата,а формата с идеята :-) С други думи,ако си сред природата - начинът е един,ако с в стая - друг.Препоръчваме книгата на Боян Боев - "Учителя за образованието",като начално четиво в областта на новите идеи и методи.Има и разбира се и много други книги от съвременни и други автори,които е необходимо да се прочетат и най-важното - положителното от тях да се прилага.Да се обърне внимание на периодизацията и темпераментите на децата,на наследствения фактор,който в началните години е съществен и др.До 7 години е много важно обкръжението и средата на детето,които после се интегрират като съставни части от психиката и вътрешната организация на човека. Успех и във Вашите занимания Креми (късметче), Слънчева и Розалина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Март 15, 2011 Доклад Share Добавено Март 15, 2011 Толкова е хубаво, че е вече има такава школа! Прекрасно е! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
kashmir Добавено Март 15, 2011 Доклад Share Добавено Март 15, 2011 Относно последния въпрос - за формите и работата с децата : материалите са свързани с формата,а формата с идеята :-) С други думи,ако си сред природата - начинът е един,ако с в стая - друг.Препоръчваме книгата на Боян Боев - "Учителя за образованието",като начално четиво в областта на новите идеи и методи.Има и разбира се и много други книги от съвременни и други автори,които е необходимо да се прочетат и най-важното - положителното от тях да се прилага.Да се обърне внимание на периодизацията и темпераментите на децата,на наследствения фактор,който в началните години е съществен и др.До 7 години е много важно обкръжението и средата на детето,които после се интегрират като съставни части от психиката и вътрешната организация на човека. Успех и във Вашите занимания Благодаря за Вашия отговор! Да видим как ще стане с прилагането на практика на нови нагласи в среда, в която трудно виреят нови идеи. Дъгата и Слънчева 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлата Добавено Март 23, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 23, 2011 Приятели, на срещата на родителите и екипа на школата на 25-ти март ще бъде представена и новата книга "Слънчева педагогика". Повече за книгата може да видите ТУК и ТУК Дъгата и Слънчева 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Това е популярно мнение. Светлата Добавено Март 27, 2011 Автор Това е популярно мнение. Доклад Share Добавено Март 27, 2011 Малко снимчици от срещата в петък Повече може да видите в блога на Бялото кокиче http://bialotokokiche.blogspot.com/ veselinvalchev1981, Слънчева, Розалина и 5 others 8 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Slav Добавено Март 28, 2011 Доклад Share Добавено Март 28, 2011 Екипът на детската школа благодари от сърце на всички,които ни дариха с покрепата си за организирането на първата среща с родителите! Броим търпеливо дните до първата стъпка - 4 април.Оставаме на ваше разположение и с най-добри намерения. Слънчева, Розалина и Дъгата 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Април 15, 2011 Доклад Share Добавено Април 15, 2011 Скъпи приятели и родители, вашата подкрепа ни мотивира още повече Вярваме,че общата ни работа сега започва.Очакваме родителите не само на малките деца,но и на по-големите,които желаят де се включат в нашите дейности през седмицата или в уикендите и ваканциите. А искате ли да се организират тематични екскурзии през уикендите за деца, които ходят на градина или на училище? Например да се пуснат списъци и да се наберат желаещи за: *екскурзия до Карлово за празника на розите * нестинарски празници в Странджа през лятото * древни тракийски гробници * екскурзия до водопади и еко пътеки... * запознаване с билки, наблюдение с бинокли на птици, разчистване на изворчета. * пролет и есен - залесяване... Ескурзиите могат да са еднодневни или двудневни ( с преспиване на хижа или палатка) - според желаещите. Би било прекрасно, ако има някой музикален педагог с добро сърце, които да придружава групата, за да се развиват певческите умения.... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
една Българка Добавено Май 2, 2011 Доклад Share Добавено Май 2, 2011 Поздравления! Пожелавам инициативата да се умножи по броя на детските градини и училищата в нашата мила Родина. Явно е,че до като ние сами не започнем промяната от съответните министерства нищичко няма да направят. Скоро бях на една среща по повод децата-индиго и там учителите,които организираха тази среща споменаха,че има над 3500 предложения за промяна в образователната с-ма от страна на учителите и нула отговори от страна на съответните инстанции. Ето и друга подобна инициатива,която радва сърцата: Новото училище "Боянъ Мага"отвори врати на 17.март.2011г в Лондон,Обединено Кралство (за повече информация последвай линка) Поздрав към всички българи по дух Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eshavt Добавено Май 2, 2011 Доклад Share Добавено Май 2, 2011 Препоръчах Бялото кокиче на моя близка. Детенцето и посещава кокичето и тя ми е безкрайно благодарна. Само хубави отзиви ) Браво ! Розалина 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts