Eлф Добавено Март 6, 2011 Доклад Share Добавено Март 6, 2011 (edited) http://www.youtube.com/watch?v=r_-AJr7ntVk *** Голямото откриване на "Малкото голямо четене" Аз веднага се сетих, за Пипи и за Фют естествено . Поздрави! П.П. Като гледам списъка ми се иска да гласувам почти за всичките книги. Трудна работа... Редактирано Март 6, 2011 от Eлф Орлин Баев, Хармония, Пламъче и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Март 6, 2011 Доклад Share Добавено Март 6, 2011 Като гледам списъка,и на мен почти всичко ми е любимо и ми е трудно да кажа коя книга или герой са ми най-любими от любимите. Може би Малкият принц... Хармония, Розалина и Eлф 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Март 6, 2011 Доклад Share Добавено Март 6, 2011 (edited) Може би първото, което съм чел, е "Баба Цоцолана" хе хе хе След това се сещам за "Вълшебникът от ОЗ". Тъй като сме духовен сайт, можем да обсъдим и езотеричното значение на тази книга Редактирано Март 6, 2011 от БожидарЗим Пламъче, Розалина и Eлф 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
smehy Добавено Март 6, 2011 Доклад Share Добавено Март 6, 2011 От предложените в списъка отдавам предпочитанията си на "Патиланско царство" от Ран Босилек; Приказките от Братя Грим; приказките от Ханс Кристиян Андерсен и Ян Бибиян. Но изпратих и мое предложение за Приказки по телефона от Джани Родари и Приключенията на Незнайко от Н. Носов. Орлин Баев, Розалина и Eлф 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Bugi Добавено Март 6, 2011 Доклад Share Добавено Март 6, 2011 Не видях "Приказки от цял свят" на Николай Райнов, който е работил практически с духовни практики. Пламъче, Розалина и Eлф 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Март 6, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 6, 2011 (edited) След това се сещам за "Вълшебникът от ОЗ". Тъй като сме духовен сайт, можем да обсъдим и езотеричното значение на тази книга Знаеш ли колко съм прочела, но и колко много не са стигнали до мен, пък и още колко са останали забравени... Например тази книга не съм я чела, но като малки ни водиха от училище на оперета и така съм се докоснала до "Магьосникът от Оз" иначе самата книжка никога не ми е попадала в ръцете. Знаеш, че през онези години хората трудно се добираха до хубавите книги и то само с връзки, но пък тогава липсата им провокираше народа да ги търси и чете. После ни заля всичко изведнъж и човек не може да смогне да прочете това което е пропуснал. За това си позволих да пусна тази тема, заради спомнянето и споделянето . От оперетата изгледана като дете ми е останала тази песен с която искам да ви поздравя: http://www.vbox7.com/play:37f96de3 П.П. А иначе от "Патиланско царство" си спомням това (по памет) - "Гущер бабо, гущер лази из тревата, бързо на скалата " Редактирано Март 6, 2011 от Eлф Розалина и Пламъче 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Март 6, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 6, 2011 (edited) А спомняте ли си седмицата на детската книга която винаги свършваше с карнавал? Аз съм печелила награда преправяйки се на Карлсон . Някой има ли опит с това? На какъв герой сте се преправяли ? http://www.vbox7.com/play:a0bb54d5 Редактирано Март 6, 2011 от Eлф Пламъче и Орлин Баев 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Март 6, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 6, 2011 Пламъче искам да те поздравя с това: " "Малкият принц отиде да види пак розите. - Вие въобще не приличате на моята роза и още не сте нищо - каза им той. - Никой не ви е опитомил и вие не сте опитомили никого. Сега сте такива, каквато бе моята лисица. Беше само лисица, подобна на сто хиляди други. Но я направих моя приятелка и сега е единствена на света. И розите много се смутиха." От всичко любимо това като че ли най- дълбоко ме е докоснало Пламъче, Розалина, Надеждна и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Март 6, 2011 Доклад Share Добавено Март 6, 2011 Благодаря ти, Елфче! Това е един от любимите ми цитати от "Малкият принц". Надеждна и Eлф 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Март 6, 2011 Доклад Share Добавено Март 6, 2011 Любими книги са ми "Мили ,мой Мио" на Астрид Линдгрен ,както и "Двамата братя с лъвски сърца ",отново на Астрид Линдгрен. Донка, Eлф, Пламъче и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Март 6, 2011 Доклад Share Добавено Март 6, 2011 Мечо Пух Розалина, Пламъче, Eлф и 2 others 5 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Март 6, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 6, 2011 (edited) Аз се сетих за една не много известна книжка, нали като малки си ги подарявахме, за рождените дни изт ~~~ Аааа и за тази )) Снежната баба - Лилия Рачева. 1982 Редактирано Март 6, 2011 от Eлф Пламъче и Орлин Баев 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Март 6, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 6, 2011 (edited) "Малкият Мук" http://vbox7.com/play:aa9bf195 Редактирано Март 6, 2011 от Eлф Слънчева, Пламъче и Орлин Баев 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Март 6, 2011 Доклад Share Добавено Март 6, 2011 Помните ли Двойната Лотхен,Макс и Мориц?Приказките на Шехерезада ги знаех наизуст. Сега любимата ми детска книга е Хари Потър.Първите 3 книги ги четох на екс,и исках никога да не свършват, а после чаках с нетърпение всяка следваща да излезе... Розалина, Eлф и Пламъче 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Март 6, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 6, 2011 (edited) Аз съм Макс, а ти си Мориц, ти си Мориц, аз пък Макс Дали не я обърках Редактирано Март 6, 2011 от Eлф Пламъче и Мария-София 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Март 6, 2011 Доклад Share Добавено Март 6, 2011 Стана ми много приятно да видя номинирани почти всичките си любими книги.Спомени,спомени.......... Божидар,идеята ти е интересна.Имаш ли версия за "Вълшебникът от Оз",която да ни споделиш.Тъкмо днес си мислех,че ми е интересно как порасналите деца гледат днес на любимите си приказни сюжети от детството и вие сте го споделили тук.Елфче за клиповете. Eлф и Пламъче 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Март 7, 2011 Доклад Share Добавено Март 7, 2011 Не ме е срам да си призная,че и сега понякога посягам към приказките на братя Грим и Шехерезада. Розалина, Eлф и Ани 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Март 7, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 7, 2011 Не ме е срам да си призная,че и сега понякога посягам към приказките на братя Грим и Шехерезада. Както казва Клайв Стейпълс Луис - "Но един ден ти ще бъдеш достатъчно голяма, за да почнеш отново да четеш вълшебни приказки..." Розалина, Ани, Пламъче и 2 others 5 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Дриада Добавено Март 7, 2011 Доклад Share Добавено Март 7, 2011 Хубава инициатива, която ме връща назад в годините.Любимите ми заглавия бяха Пипи Дългото чорапче, Емил от Льонеберя от Астрид Линдгрен, Тошко Африкански и Ането с всички приказки на Ангел Каралийчев, Патиланско царство от Ран Босилек, разказите на Георги Райчев, приказките на Светослав Минков,Ханс Кристиян Андерсен, и още много други. Eлф, Ани и Розалина 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ани Добавено Март 7, 2011 Доклад Share Добавено Март 7, 2011 Не ме е срам да си призная,че и сега понякога посягам към приказките на братя Грим и Шехерезада. Аз също! Харесвам и Ерих Кестнер: , , , Eлф, Пламъче, Хармония и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Eлф Добавено Март 7, 2011 Автор Доклад Share Добавено Март 7, 2011 (edited) Аз пък се сетих как натупах комшийското дете в книжарницата заради последната книжка с приказките на Пушкин. После баща ми пак беше на пангара заради мен защото малката беше дъщеря на милиционер и аз за това малко никак не я харесвах понеже винаги се сдобиваха с хубави книжки и други неща и вечно се фуклявеше. Мда, като малка бях голяма разбойничка, все от беля на беля прелитах . Редактирано Март 7, 2011 от Eлф Розалина и Пламъче 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Март 8, 2011 Доклад Share Добавено Март 8, 2011 Моите детски книжки непрекъснато изчезваха,после изчезваха книгите ми за възрастни... Може би причината е в това,че много държа на тях? Не обичам да изхвърлям книги или някой да ги къса или цапа. Когато давах на някого книга за прочит и ми я връщаше в окаяно състояние преставах да му давам.Намразваха ме. Някои хора въобще не ми връщаха книгите.Още помня.Сигурно съм злопаметна? Е,всеки с особеностите си! Книгите са голямата ми любов! Eлф, smehy и Хармония 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Хармония Добавено Март 10, 2011 Доклад Share Добавено Март 10, 2011 Моите любими детски книжки: "Стас и Нели" , Хенрик Сенкевич; "Без дом", Хектор Мало; "Дейвид Копърфийлд" , Чарлз Дикенс и "Задната къща" , Ане Франк Розалина, Eлф и Пламъче 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
не... Добавено Март 24, 2011 Доклад Share Добавено Март 24, 2011 neoscanner, Eлф, Пламъче и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Vespertine Добавено Март 24, 2011 Доклад Share Добавено Март 24, 2011 (edited) и една книжка, която се казваше и поредица от книжки за джуджета в гора, които си правеха близалки от смола.. с много красиви рисунки!! Редактирано Март 24, 2011 от Vespertine neoscanner, Eлф и Пламъче 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts