Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Помощ за шизоидно разстройство

Recommended Posts

Здравейте,

в себе си откривам много от чертите на това личностово разстройство, да не кажа всичките. До скоро просто усещах, че съм различна изобщо си нямах на представа за такова разстройство на личността, мислех си за социална фобия. Това нещо е при мен от години, нямям мотивация за почти нищо, в депресия съм. Прочетох темата на гост_3, повечето неща, които казва откривам и в мен. Търся съвети за справяне с това разстройство, изобщо как и доколко може човек сам да си помогне.

Линк към коментар

Здравей ,

най-лошото , е че подобен вид "разтройства " са изразени от дълго време , но в момента когато разбирам , че имам проблем , то не знам къде да търся корените и даже си мисля , че е късно за всякакви промени в личността . На 21години , човек е вече изграден като личност и с всяка изминала година , възможността да му се помогне намалява . Човек може да осъзнае това , на 20 , 30 , 40 или повече години или никога да не разбере , но факт е , че сме много различни и лично за себе си бих казала "неадаптивна " . Това желание за дистанция е толкова силно , че буквално си живея като затворник , с тази разлика , че не съм извършила престъпление . Кошмарът ми започва , когато трябва да влеза в работна среда , за да изкарам средства за оцеляване . Още нямам ясни идеи как да продължа живота си .

Линк към коментар

Здравейте Гост-3 и Гост_4! Мои близко хора имат такива проблеми .Много често подобни разстройства тръгват от дисбаланс на жлезите с вътрешна секреция по различни причини.Най-често срещаните са в храненето - ако не е съобразен с кръвната група. За всички кръвни групи не е за предпочитане следната храна : прясно мляко, сметана и сладолед; жълтъци от яйце и пресен чесън.

Линк към коментар

За мен храната винаги е била най-голямото зло , за което мога да изпадна в зависимост от хората .

Не зная коя кръвна група съм , но прясно мляко и особено чесън ненавиждам , яйца много рядко ми се случва да консумира.

Линк към коментар

Моля за извинение, исках да пусна темата в "Психотерапия онлайн", объркала съм форума. Благодаря за отговорите.За себе си мога да кажа, че съм родила две здрави деца и не знам дали при това положение мога да имам проблеми с жлезите.

Редактирано от гост_4
Линк към коментар

Здравей Гост -4,

Това, което описваш е много малко и не може по него да се съди какъв е проблема. Може да си в депресия, да имаш соц.фобия или личностово разстройство . Възможно е и да е комбинация от трите, за съжаление това по нета не може да се каже. Tрябва консултация със специалист.

По принцип съм категорично против самодиагностицирането. То не само е невъзможно, но и води до такива самозаблуди, които карат хората да губят години в излишни страдания.

Линк към коментар

• Добави...