Guest Христо Добавено Януари 3, 2011 Доклад Share Добавено Януари 3, 2011 Цитирам мое мнение от темата за бързото духовно израстване : Цитат П.п.: Като стана дума за бързане и бавене. Не искам да пускам отделна тема. Ще ви попима : защо може в едно и също семейство, децата да са пълни противоположности? Защо е нужно да има такива противоположности в едно и също семейство? Познавам едно момче, което е мързеливо и въобще не обича да учи : едва завърши средното образование. Не кандидатства след това. Чух наскоро, че майка му и баща са го пратили в някакъв колеж : не знам дали по негово желание или просто те са го натискали, обаче не е издържал и се е отказал, не му се е учило. Брат му е пълна противоположност : ученолюбив, отличник, сега учи висше в Германия. Даже и по ръст са ( или поне бяха преди) противоположни : по - големият ( първият) е висок, по - малкият ( вторият) е нисък. Мнението беше редактирано от Христо: 30 декември 2010 - 13:26 Какъв може да е смисълът на такива различия между децата в едно и също семейство с едни и същи родители? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shining_star Добавено Януари 3, 2011 Доклад Share Добавено Януари 3, 2011 В 3.01.2011 г. at 16:38, Христо каза: Цитирам мое мнение от темата за бързото духовно израстване : Цитат П.п.: Като стана дума за бързане и бавене. Не искам да пускам отделна тема. Ще ви попима : защо може в едно и също семейство, децата да са пълни противоположности? Защо е нужно да има такива противоположности в едно и също семейство? Познавам едно момче, което е мързеливо и въобще не обича да учи : едва завърши средното образование. Не кандидатства след това. Чух наскоро, че майка му и баща са го пратили в някакъв колеж : не знам дали по негово желание или просто те са го натискали, обаче не е издържал и се е отказал, не му се е учило. Брат му е пълна противоположност : ученолюбив, отличник, сега учи висше в Германия. Даже и по ръст са ( или поне бяха преди) противоположни : по - големият ( първият) е висок, по - малкият ( вторият) е нисък. Мнението беше редактирано от Христо: 30 декември 2010 - 13:26 Какъв може да е смисълът на такива различия между децата в едно и също семейство с едни и същи родители? Ами хората всеки си има различни задачи, няма двама човека с една и съща работа - твоята работа не може да я свърши никой друг в света, затова именно и си тук. И ние със сестра ми сме така - от едни и същи родители, живяхме и израснахме при еднакви условия, но тя си пое по своя път, а аз - по моя. Тя си има да си прави едни неща, а аз други. Много сме различни и се разбираме чудесно. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts