Guest devashaktika Добавено Декември 21, 2010 Доклад Share Добавено Декември 21, 2010 Напоследък много от нас предпочитат да си приготвят домашен хлебец поради ред причини - не доброто качество на хляба, който се продава в магазините, както и поради осъзнаването, че приготвенето от нас самите с любов и положителни чувства, дава същото и на този, който го приема Ще се радвам, ако някой с опит може да сподели, какво брашно използва при приготвянето на домашен хляб, от какви култури, откъде го купува или дали си го приготвя сам вкъщи и как. Засега по-здравословна храна от житото няма. Обаче, тъй както днес мелят житото и приготвят хляб, голяма част от хранителните му вещества се губят. За да може да използува всички хранителни вещества на житото, човек трябва да изоре нивата си с любов, да посее и да ожъне житото с любов. При това, като впряга добитъка си на работа, той трябва да се отнася към него с любов. Малцина вярват в това, но един ден всички хора ще се убедят в истинността на моите думи. Мисли за житото и хляба Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest pavletA Добавено Декември 24, 2010 Доклад Share Добавено Декември 24, 2010 Привет devashaktika!Да произведеш домашен хляб е много трудоемко, но си заслужава да го приготвиш.Още по- трудно е да произведеш зърно, което е расло на земята на твоите предци.Познавам млади семейства, които се занимават със земеделие и сами си произвеждат домашен хляб.Аз харесвам и бяло и типово брашно.Приготвяла съм хляб от типово и е много вкусен и полезен. Слънчева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Emmy Добавено Април 1, 2011 Доклад Share Добавено Април 1, 2011 Ръжено брашно! Пълнозърнесто (= Че може и да смеся с бяло. Може и да си направя домашно бяло брашно (това не съм го правила още, но много искам да се опитам) Импровизацията е сред любимите ми неща! Мога да сложа каквото поискам, както ми хрумне. Дори и да не стане сполучливо.... Даже, няма какво да се лъжа, през 70% от случаите хляба става много ронлив (защото не слагам мая и бутам всякакви едри ядки и семки в сместа преди да я сложа в машината ), и въпреки това е поне 10 пъти по хубав от хляба в магазина. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
wonderful Добавено Април 2, 2011 Доклад Share Добавено Април 2, 2011 За приготвяне на домашен хляб ползвам прясно смляно бяло брашно. Когато имам слагам и овесени трици. Понякога към бялото брашно добавям и ръжено. Добре е, когато месим питката да попеем, може и молитва да кажем. Няма по вкусен от домашният хляб! Често и момичетата вкъщи помагат. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлина и Хармония Добавено Април 2, 2011 Доклад Share Добавено Април 2, 2011 wonderful Как получаваш прясно смляно брашно? Някаква мелничка ли имаш? Или друго. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
wonderful Добавено Април 2, 2011 Доклад Share Добавено Април 2, 2011 (edited) wonderful Как получаваш прясно смляно брашно? Някаква мелничка ли имаш? Или друго. Все още съм на етап купуване от мелницата. Когато можем взимаме оттам, случвало се е да е било смляно предния ден брашното. Взимаме 5кг и ми стига за около 10 дни. Зная, че е добре до три месеца от смилането да се използва. Редактирано Април 2, 2011 от wonderful Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлина и Хармония Добавено Април 2, 2011 Доклад Share Добавено Април 2, 2011 (edited) wonderful Как получаваш прясно смляно брашно? Някаква мелничка ли имаш? Или друго. Все още съм на етап купуване от мелницата. Когато можем взимаме оттам, случвало се е да е било смляно предния ден брашното. Взимаме 5кг и ми стига за около 10 дни. Зная, че е добре до три месеца от смилането да се използва. Аз също съм привърженик на прясно смляно брашно, но последния извод до който стигнах е че брашното трябва да бъде използвано до един ден след смилането. Дълго време си правихме домашен хляб със автоматична малка хлебопекарна, и брашно от мелничен комплекс. Беше голям прогрес в сравнение с хляба от магазина. Обаче брашното не винаги беше прясно, мелничарите смятат че брашното има трайност 10 месеца. Чел съм в беседите на Учителя някъде, че брашното е годно до 40 дена от смилането си. Така че не беше винаги възможно да се набави брашно в такъв срок на годност. Постепенно стигнах до извода че брашното човек сам трябва да си го мели. И как може да стане това. На практика е сложно, но си струва. Намира се зърно, прочиства се и се мели в специална мелничка, поставя се в автомат хлебопекарна (продават ги в техномаркетите) и след 2-3,5 часа хляба е готов. Мога да кажа че такъв 1 хляб има ефективната стойност на 10 хляба от магазина. Друго интересно - такова брашно може да бъде използвано за отглеждане на бебета, малки деца и претенциозни диетици. Във вид на кашички. Могат да се смесват различни зърна, получава се голяма ефективност. Енергийна ефективност на максимум. Престоялото брашно губи главно енергийната си сила. (това за вегетарианството е от голямо значение). Аз съм привърженик на разделното хранене и несмесването на различни храни. Всяко нещо поотделно. Така стомаха се справя отлично. За мелничката мога да кажа следното-техниците могат да си направят нещо такова, а за другите в момента са пуснати разни вносни мелнички на пазара. Това е нова тенденция(мода). Да си мелиш брашното сам. Цената им е доста висока. Но си струва. Разбира се трябва да имаме експериментаторски дух налице. Тук някъде във форума бях писал за тия неща. Ако има интерес може да потърся линка към мелничките. Радвам се да споделя с вас една моя тайна, може би ще ви заинтерисува, това са проверени неща. Редактирано Април 2, 2011 от Светлина и Хармония Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.