Мария-София Добавено Февруари 10, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 10, 2011 При мен целите са духовни,а здравните идват като последствие, всъщност може би е по-точно да се каже,че вървят заедно. Зравния статус съм го постигнала във висока степен след 14г. хомеопатия и веге. Както знаем,житното зърно е емблема на човешката душа. Компромисът,който правя при житен режим е,че поемам по малко сол понякога. Имам нужда.Разтварям си хималайска сол във чаша с вода и я изпивам. Пламъче 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Криси Добавено Февруари 10, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 10, 2011 (edited) Ако някой вече е правил житния режим тази година, би било много ценно да сподели личен опит. Мисля, че споделения личен опит е нещото, с което можем най-много да сме си полезни един на друг. Ако сте го правили моля споделете например: Какво ви направи впечатление? Кои бяха лесните и особено приятните моменти? А кои бяха трудните? Как се чувствахте, какви бяха усещанията и мислите ви? Какво ново научихте за себе си или другите? Как се чувствахте физически? Въобще всичко, което мислите, че искате да споделите... Може би това ще помогне на хора, които тепърва ще го правят. Аз тази година реших житния режим да го направя в знака Водолей. (преди съм го правила само в знака Риби) Избрах си петък (Влияние на житния режим, в зависимост от деня, в който се започва), защото най-много ми допаднаха резултатите, които мога да постигна. Относно традицията за започване в сряда реших, че няма да зле да я понаруша , защото няколко пъти се споменава думата "усилено", не че ме е страх да работя усилено, но в общи линии всичко до сега съм постигнала благодарение на собствените си усилия... Интересното на този режим беше, че нищо не ми се ядеше , с големи усилия изядох за 9 дена около 400 гр. леко покълнала пшеница и в намалени количества орехи и мед. Като цяло житния режим протече много леко и без никакви усилия, с изключение на първия ден, в края на който много ме болеше глава и не помагаха нито орехите, нито меда... Усещанията и мислите ми бяха преобладаващо положителни и не ми се говореха празни приказки не, че го практикувам често, но по време на режима усещаш всъщност за колко малко неща си заслужава да се говори... Личните ми наблюдения от петгодишният ми опит в практикуване на житен режим е, че най-големи резултати в здравословен аспект постигнах когато го приложих за първи път. В по-горни постове беше споменато, че не трябва да се споменава, че правиш житен режим, защото нещата се проваляли..... Мое лично мнение е, че по този начин сам си внушаваш, а съответно ставаш податлив на чуждо влияние. Аз не допускам в мислите си, че някой може да ми повлияе и това е най-добрата защита. Знанията и придобития опит имат смисъл когато се споделят и във тази връзка разтръбих масово сред колеги и приятели, че започвам пролетно прочистване и се майтапех, че го обявявам с цел да ме контролират ако реша да кривна. Положителният ефект беше, че доста познати решиха и те да се прочистват..., а някои продължаваха да осъществяват контрол върху моето меню доста време след приключването ми на режима. Редактирано Февруари 10, 2011 от Криси Vespertine 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Февруари 10, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 10, 2011 Криси, много ти благодаря за споделения личен опит! Би било чудесно ако и други споделят своя опит. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Февруари 10, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 10, 2011 В по-горни постове беше споменато, че не трябва да се споменава, че правиш житен режим, защото нещата се проваляли..... Мое лично мнение е, че по този начин сам си внушаваш, а съответно ставаш податлив на чуждо влияние. Аз не допускам в мислите си, че някой може да ми повлияе и това е най-добрата защита. Знанията и придобития опит имат смисъл когато се споделят и във тази връзка разтръбих масово сред колеги и приятели, че започвам пролетно прочистване и се майтапех, че го обявявам с цел да ме контролират ако реша да кривна. Положителният ефект беше, че доста познати решиха и те да се прочистват..., а някои продължаваха да осъществяват контрол върху моето меню доста време след приключването ми на режима. Много ми хареса,ще го приложа за февруарския режим! Ето затова го обичам този форум,споделянето съкращава пътя, не е необходимо да откривам всеки път топлата вода! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Февруари 13, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 13, 2011 Може ли да помоля за описани или връзка към описание на житния режим. Нещо като ръководство как да се води, вкл. и нъжните наряди, молитви и т.н. ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Февруари 13, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 13, 2011 (edited) Запитването на Божидар събуди в мене една идея.Предлагам на желаещите да пробваме силата на колективната работа. По правило ,каквото и да се чете от Словото на Учителя ,е добър начин за духовна работа по време на житен пост провеждан едновременно. Предлагам на желаещите да четем всеки ден по една беседа и това да бъде една и съща беседа за всеки от включилите се в този опит за колективна духовна работа. Много са интересни например Рилските беседи.Днес видях,че серията от 1931 година,наречена "Любов към Бога",включва точно 10 беседи,колкото са дните на поста. Днес се убедих от личен опит,че е добре, четенето на беседа да се предшествува от т.нар.наряд или молитвена програма.Често в самите беседи са указани песни и молитви за начало и край,но не винаги ги има.Затова, предлагам да се ползват нарядите за съответния ден ,които се публикуват всеки ден от модератор на форума за Учението в темата за Мисъл за деня.За начало да се ползва нарядът за всеки ден,а за край -нарядът за съответния ден.Сигурно е добре работата с беседа да бъде едновременна,т.е да е по едно и също време,но като първи опит и предвид на обстоятелството,че ние не се познаваме,предлагам да заложим просто на това -през всеки от дните започващи от 21 февруари ,желаещите да четат беседата за деня.Можем да я публикуваме, без цитати и разсъждения ,към "Мисъл за деня",с цел бързо отваряне. Не е нужно да обсъждаме и да говорим,нито да се записваме някъде. Нека просто го направим заедно. Каня онези от вас,които имат желание ,да четем всеки ден ,в продължение на 10 дни ,от 21 февруари до 2 март 2011 г ,по една беседа от цикъла Рилски беседи ,година 1931 . Поздрави Редактирано Февруари 13, 2011 от Розалина Мария-София и Слънчева 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Февруари 13, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 13, 2011 Първо за Божидар- Житен режим Житен режим през годината Розалина, благодаря за идеята за Рилските беседи. Отдавна ме тегли към тях и все чаках подходящ момент. Ето, дойде си. B__ и Розалина 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
solej Добавено Февруари 13, 2011 Автор Доклад Share Добавено Февруари 13, 2011 (edited) Има достатъчно информация за подготовката и режима и тук ,и в посочените линкове. Относно беседите-няма да е лошо те да са тематично свързани с Житния режим/за житното зърно/.Защото всеки може да си харесва различни неща.. Малките наряди ги има посочени в линковете /песни.молитви,формули/.Има и обливания с цветове. Това не пречи да се правят и нарядите за деня. Редактирано Февруари 13, 2011 от solej Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Февруари 13, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 13, 2011 Днес съм много доволна, че си купих чист натурален мед и килограм жито за покълване. По възможност ще следя общите теми, но виждам, че са доста обемисти, затова ще се концентрирам с приоритет върху личните си задачи. Може ли да се намерят идеи, които да са добри за развитието на българите и на България и да изберем поне една от тях, над която да работим в духовен план. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Февруари 14, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 14, 2011 Рилските беседи са невероятно наситени и хубави.Любими са ми. Все пак искам да напомня ,че точно този режим е със определена цел и не съм сигурна дали е удачно да му наслагваме още... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Февруари 14, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 14, 2011 Коя е целта? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Февруари 14, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 14, 2011 Коя е целта? Това е оптималният момент за пречистване и зареждане с прана, защото праната е в максимално количество и качество. Доколкото знам Учителя е дал февруарския режим именно с тази цел. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Февруари 14, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 14, 2011 (edited) 27.07.2010 22:15 - Вера Кочовска: Затъваме. Правителството не ни е виновно. От хората е - Никаква политика, добре. Тогава ще ви питам за нас, българите. Светът признава, че сме умни и талантливи. А нямаме радост, разрушават ни завист и омраза... Ставаме все по-тъжни. Докога, госпожо Кочовска? - Хората сами са си виновни. Защото са безверници! - Но нали ходим на черква, кръстим се, палим свещи, целуваме иконите? - Виж какво, можеш да влизаш в църквата колкото щеш. Но не носиш ли Бог в сърцето си, все едно няма нищо. Без вяра сърцето е празно. - Как да я изградим? Откъде да дойде зареждането? Дайте ни съвет! - От себе си към себе си - този път трябва се извърви. Което е най-трудното. За вярата на българина Напоследък дискутираме усилено и темата за негативизма. Ако съзнателно работим над себе си, да станем по-позитивни и да предадем това на другите, личната ни промяна ще е от полза за всички. Да дадем личен пример дори само с делата си - например да вдигнем боклуче, да отстъпим място, да обнадеждим някого, да помогнем с нещо, да се усмихваме - на първо място. Редактирано Февруари 14, 2011 от kuki Розалина 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Февруари 14, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 14, 2011 Коя е целта? Каква е целта на житния режим? Защо го правите? – тук може да прочетеш за целта и да споделиш свои възгледи по въпроса. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
stefgeo Добавено Февруари 14, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 14, 2011 Коя от датите да предпочета 21 .02.2011 или 23.02.2011? Започване от понеделник или от сряда ? Защо не от сряда ? Много се колебая какво жито да си купя.От жито за покълване или от лимец? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
solej Добавено Февруари 14, 2011 Автор Доклад Share Добавено Февруари 14, 2011 (edited) И двете дати имат предимства и недостатъци.Започването в сряда,влиянието на новолунието... Аз ти препоръчвам жито за покълване.Модата за ползването на лимец променя ''препятствията'' в режима.С лимец много е по-лесно да го направиш.За мен той е много добра храна,брашно..Но ,ако трябваше да се ползва за Житния режим,Учителят би го препоръчал.Той e бил познат от преди около 100 г.Ползвал се за приготвяне на обредни хлябове.Някои мислят ,че условията са се променили и затова е добре да се ползва лимец.Но и май и ние започнахме да обичаме по-лесното за правне на режима-пчелен мед,ядълки,орехи... Но...всеки сам си прави избора.И си има мотивите. Естествено,лимецът може да се ползва от хора ,които имат някакви по-леки здравословни проблеми/ зъби,дъвкане,венци,стомах.../ Редактирано Февруари 14, 2011 от solej Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Бобаля Добавено Февруари 15, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 15, 2011 Ами не знам дали на правилното място си задавам въпроса, ама не открих друга тема по-подходяща. Дъвча накиснато жито за една нощ. И го дъвча толкова продължително явно,че става на дъвка, буквално! Гълтам само люспички или го дъвча по по-малко, но не добре сдъвкано и го гълтам. Ама нормално ли е да става на дъвка като го дъвча по- дълго време? Мога ли да го ям и като става на дъвка? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Све Добавено Февруари 15, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 15, 2011 (edited) На дъвка става когато житото не се съхранявано добре , не е от последна реколта. Последния път купих пшеница от My Organic market и е добра . Ето сайта им http://www.bioslunce...t-bioslunceluna Редактирано Февруари 15, 2011 от Све Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Бобаля Добавено Февруари 15, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 15, 2011 (edited) Съм далеееече, далече от София Ами понеже това което съм купила е 3кг, мога ли все пак да си остана на него? Някакваи нежелани ефекти, които да очаквам от изядената житена дъфка? А случаааайно да има начин да познавам по вншния вид дали е старо/младо, добре/зле съхранявано? Редактирано Февруари 15, 2011 от Бобаля Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
solej Добавено Февруари 15, 2011 Автор Доклад Share Добавено Февруари 15, 2011 Добро жито за покълване има в почти всички магазини за диетични храни в областните градове. Ето тук можете са видите едно добро жито ,което можете да се поръчате и по нета: http://biozona.eu/index.php?main_page=popup_image&pID=552 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Brilliance Добавено Февруари 15, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 15, 2011 Здравейте, ако за житния режим се ползва лимец, по същия начин ли се приготвя както житото - с накисване или трябва да се вари 20 мин.? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
solej Добавено Февруари 15, 2011 Автор Доклад Share Добавено Февруари 15, 2011 Не се вари.Няма да ядете десерт без захар.Кисне се пак/с вода около стайната температура/ ,но според запознати- за по-малко време.. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Съ-знание Добавено Февруари 17, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 17, 2011 Много ви се радвам като чета изказванията!!! И е прекрасно, че има хора, правещи житно разтоварване и зареждане през други месеци, с цел съзнателни постижения!!!! Ако ще е веднъж годишно (според обявения "стандартен" Житен режим), то тогава трябва да се спазват планетни ритми и други условия. Но когато се есскпериментира съзнателно няколко пъти, тогава вече е добре да е според вътрешната настройка и свободна воля и.... да се отчитат резултатите! А дали на грухано, покълнало, лимец или от другите видове жита (които вече ги има в био-магазините), пак е интересен опит! Относно "дъвката": житото при дъвкане, когато е сурово, си става НОРМАЛНО на дъвка, заради глутена в него. Не е проблем да се глътне (такава дъвка е полезна за стомаха). По-рано, когато исках да преживям нещо , си хапвах сурово житце именно с целта да стане дъвка. Но сега вече ме боли челюстта от дъвченето на многото сурова храна, която ям. Бъдете все така и повече възторжени и смели! Орлин Баев и Слънчева 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Февруари 17, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 17, 2011 Преди време стана въпрос за т. нар. кризи по време на житния режим. Аз съм го правила малко пъти, но не съм имала негативни усещания. Само първия път ми се повиши емоционалността, но бях предупредена от темита тук ( За което благодаря! ) и не ми създаде трудности. Някой може ли да даде информация - какво представляват кризите и казано ли е нещо повече за тях. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Февруари 17, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 17, 2011 Виж темата: Лечебни кризи по време на житния режим Там има доста информация по въпроса и споделен опит. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.