Mindfield Добавено Ноември 9, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2010 (edited) ето стана интересно мисля, че и ние - хората си имаме доста нагони и инстинкти каква е тъмната страна на животното, ако то е неосъзнато ( имам предвид в другите тела)? п.п. ако това, което казваш е вярно, тогава е вярно ( за племенното людоедство), че ако изядеш противника му вземаш силата? За противника и силата му имаш право може би. Според Йога, а и нерядко съм срещал от Учителя, че месото обикновено е пълно с астрални влияния на всякакви хаотични енергии и негативни чуства от убитото животно (няма нужда да се изброяват), и поради това запушва енергийните канали (надите). Освен това месото, наред с редица други храни като кафето, създава много страст (раджас), която влияе превъзбуждащо на психиката на човек. Редактирано Ноември 9, 2010 от Mindfield Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Ноември 9, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2010 Представи си светкавица на фотоапарат – проблясъкът също е мигновен. Енергията количествено не е чак толкова много, но мигновеното и освобождаване оставя дълбок отпечатък върху зрението за доста дълго време. Ако същата енергия бе освободена постепенно от една свещ примерно, тя нямаше да остави забележим отпечатък върху човешкото зрение. Представям си. Както си представям, че като те халосат силно по главата изгубваш съзнание почти без да усещаш нищо (или катастрофите например). А ако постепенно ти стискат главата с менгеме докато изгубиш съзнание, ще бъде много по-страшно и болезнено. Явно пишеш за да спориш. Разбира се, че когато измъчват едно животно преди да го убият ще се отдели повече негативна енергия, отколкото ако го убият с един удар. Да, енергията която се използва за мъчението не е концентрирана, но е много повече. Но все пак във втория случай мигновенността на случващото се може да остави достатъчно силен отпечатък. Пострадал от катастрофа може да загуби съзнание веднага и да не чувства болка, но мигът преди това често се помни за цял живот и оказва влияние върху психиката му. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Ноември 9, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2010 Какво значение има резултатът като аргумент срещу това, което съм написал? Ставаше въпрос за това, че силата идва от съпротивляващото се съзнание на човека и тя наистина идва от там. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Ноември 9, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2010 Тук темата е за яйцата, не за животните. В незаплодените яйца - живот няма. Снасят се по природен закон, няма насилие, няма нищо. Ако не се консумират се смачкват и унищожават от самите кокошки или се изяждат от други животни. Експлоатацията на кокошките вече е друг въпрос и той е точно толкова актуален, колкото и експлоатацията на всички други домашни животни, растения, деца, хора, всичко. В природата постоянно някой издевателства над някого. Не много отдавна, а и до днес децата, например в третия свят, са натикани като едни кокошки в шивашки цехове и работят за нас, белия свят да си носим евтини дрешки. Така и кокошките, някой ги подрежда някъде и ги експлоатира. Но, яйцата са си яйца, хранителен продукт без грам живот в него - пълна гаранция за това - относно яйцата по магазините. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mindfield Добавено Ноември 9, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2010 ... В природата постоянно някой издевателства над някого. Не много отдавна, а и до днес децата, например в третия свят, са натикани като едни кокошки в шивашки цехове и работят за нас, белия свят да си носим евтини дрешки. Така и кокошките, някой ги подрежда някъде и ги експлоатира. ... В природата не всеки издевателства над друг - пример са плодовете. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
braman Добавено Ноември 10, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2010 Така и кокошките, някой ги подрежда някъде и ги експлоатира. Но, яйцата са си яйца, хранителен продукт без грам живот в него - пълна гаранция за това - относно яйцата по магазините. Да-а. Нещо не можем да се разберем. Мислех си, че не е толкова трудно да се схване разликата между яйцата на една щастлива кокошка и на една нещастна. Уви! А относно живота - той е на всякъде. Няма мъртва материя и всичко има все някакво влияние. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
KirilChurulingov Добавено Ноември 10, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2010 Но, яйцата са си яйца, хранителен продукт без грам живот в него - пълна гаранция за това - относно яйцата по магазините. Ако не същесгвуваха сили на привличане между клетките на това яйце ние не бихме могли да го усетим с нашите сетива като отделна различна от нашето тяло форма,без тези сили в себе си яйцето би се разпаднало , значи в него има движение на сили- живот.Приемем ли това за вярно следва логичния извод : във всяко нещо,което виждаме като форма има живот. Не се ли съгласим с това остава да разрешим един по важен въпрос - Разумно ли е да използваме за храна на нашето физическо тяло материя,в която няма живот ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Ноември 10, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2010 Всяко нещо в природата е разумно и живо. В яйцето има живот дори и когато няма зародиш. Ако по-добре разбирахме законите на синархията (а разбираме ли ги изобщо??), щяхме да осъзнаем смисъла на всяко нещо, което попада в живота ни и да го приемем с разум и любов. Такива са и яйцата. През повечето време ние нямаме нужда от тях, докато наето физическо тяло може да осъществява спокойно функциите си. Когато, обаче имаме нужда от помощ, Природата ни я дава... Аз , обаче, след като прочетох това, което съм цитирала и тук, и в блога си, често си мисля за това кои психични причини на болест приемането на яйца като лекарство е подходящо. Например - туберкулозата, за която Учителя е препоръчал да се ядат яйца. Много бих била благодарна на този, който се заеме с анализ на хранителните нужди на младия и на стария организъм, които налагат приемането на яйца и кое в тях точно е ценно. От друга страна мисля и върху това какво в психическо отношение все още не са изградили или вече естествено губят най-младите и най-старите "тела", което налага приемането на яйцето в това тяло (във всеки смисъл на тяло). Пламъче, Mindfield и Слънчева 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Канел Добавено Ноември 10, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2010 Братя и сестри, не отивате ли твърде далеч? Това, което didi_ts искаше да каже е, че в неоплоденото яйце няма зародиш и в този смисъл то е напълно безполезно освен за храна. Ново пиле няма да се излюпи от него, тогава за какво е това яйце, за да отиде на боклука може би? Ясно е, че в него има сили и хранителни вещества. Вие тук обсъждате дали младите трябва да ядат яйца. Всеки диетолог ще ви каже, че не само яйца, но и месо трябва да има в менюто на израстващия организъм. Лесно е да караш на салата и ушав, когато си на 70 години. А на 10? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Ноември 10, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2010 Да-а. Нещо не можем да се разберем. Мислех си, че не е толкова трудно да се схване разликата между яйцата на една щастлива кокошка и на една нещастна. Уви! А относно живота - той е на всякъде. Няма мъртва материя и всичко има все някакво влияние. Схващаме я. Но психичната енергия на кокошката по принцип е с ниско качество и затова дори щастливата кокошка едва ли ще даде достатъчно добри наслоявания върху яйцето. То това и в откъса от спомените на Б. Николов, беше загатнато. Иначе качеството на грижите за отглеждане на животни винаги е добре да се повишава, най-вече защото така изисква хуманността. Какво полза ако приемаме положителна енергия, която не трансформираме в хуманни действия? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mindfield Добавено Ноември 10, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2010 (edited) В интерес на истината, има изследвания за биофотонното излъчване на яйца от свободни кокошки и такива от подово отглеждане, и разлика в това излъчване съвсем ясно има. Макар че до сега не е открит напълно произходът на тези биофотони, те са типични за живите същества, и представляват кохерентно (подобно на лазера) свръхслабо излъчване - предполагам че това е аурата. Едно яйце от свободни кокошки свети много по-ясно от яйце на отглеждани подово кокошки. @Донка: трябва да се разбере точната причина за това - при туберкулоза ако Учителят е препоръчвал яйца заради белтъчините, не знам дали автоматично това следва да се прехвърли в/у нашите дни, когато имаме голям избор на други храни с такова съдържание. Относно младите и старите хора, яйцата наистина са силна храна, но точна причина засега не се сещам заради която яйцата да са уникална храна за тях. Редактирано Ноември 10, 2010 от Mindfield Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Вятър* Добавено Ноември 10, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2010 Стана дискусия Благодаря на Диана за вслушването. Не мисля, че основното в консумирането на яйца е дали те са оплодени, ако говорим за вегетарианството не във формата на диета; тук се повдигнаха някои съществени въпроси за същността на вегетаринскиа начин на живот, като съзнателен избор; Интересно наистина коя част от психическата и духовната енергия или по- точно защо тя намалява или има нужда да бъде подхранена с яйце? Въпросът е идеологически и концептуален, но в никакъв случай до "вегафашизъм" . Да си "улстрас" по отношение на каквото и да е вярване е вече не-вяра; p.p.Mindfield- да ти кажа "раджасвам" се яко с кафе, но истината е, че субстанциално то е много силно като компонент и по- високото вибриране на духовните честоти или по- точно чистотата им се усещат по- отчетливо без тая "дрога" Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Колева Добавено Ноември 10, 2010 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2010 Стана дискусия Благодаря на Диана за вслушването. Не мисля, че основното в консумирането на яйца е дали те са оплодени, ако говорим за вегетарианството не във формата на диета; тук се повдигнаха някои съществени въпроси за същността на вегетаринскиа начин на живот, като съзнателен избор; Интересно наистина коя част от психическата и духовната енергия или по- точно защо тя намалява или има нужда да бъде подхранена с яйце? Напротив, за голяма част от вегетарианците, това е основно и важно. Казвам го защото реплики от сорта " ако ядеш яйца убиваш пиленца" съм чувала доста често. И това е важно пояснение, относно информираността на много хора. Особено когато го вкарват в съзнанието на децата си. защото това НЕ Е вярно. Относно жива и не жива материя, не споря, че яйцето е сбор от клетки, както и цветето( и в него езотериката вкарва живот,) както между впрочем вкарва и в минерала и в цветята и в дърветата, но ако вземем да го пазим и игнорираме целия този вид живот, не мога много да си представя как ще съществуваме. Относно духовността, да, казва се в някои литератури, че определените храни имат влияние на астрално ниво. Много зависи обаче от авторите и учението което проповядват. Защото според Кришна, например и гъбите имат огромно лошо влияние върху развитието. Което обаче се споделя май само от тях. Та и с яйцата, да, вероятно имат влияние, какво и как обаче не съм срещала, но каквото и да е влиянието му върху духовното развитие е нищожно, или дори никакво в определените нива. В противен случай щеше да има доста подробна информация по въпроса, както е с месото например. Яденето на палачинки, пържени филийки, питки, баници, кексове, козунаци в които задължително има яйца не виждам как особено силно могат да влияят на духа. Защото да не забравяме, че яйцата не се консумират само натюр. Да не забравяме и за динамиката на човека. Има голямо значение, как преминава денят на един човек. Това относно здравето. Имала съм големи периоди( особено лятото) в които не съм се сещала дори за яйца и произведения с тях. Но лятото има много слънце, ако човек е по плажа и в планината прави много голям енергиен заряд и не само от яйца ами и от храна няма много нужда. Дните в които изкачвам Рила ги изкарвам почти без храна, въпреки натоварването дори не се получава усещане за глад. това е факт. При последния ми седмичен преход, при слизането от Рила за 7 дена бях свалила около 8 кг. бях неузнаваема, без да се чувствам зле или с нисък тонус. В рамките на няколко месеца обаче нуждата ми от яйца и риба се качи много. Организмът го иска. Консумирането на яйца според мен е индивидуално и често необходимо, не е уместно много да се свързва с вегетарианството, за веганите не знам, те си знаят целите и задачите на хранителния си режим. Ако има такива потребители може би ще споделят основната вреда количествено и качествено на яйцето над духовното израстване, НЕ над здравословното . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлина и Хармония Добавено Февруари 21, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2011 Аз не ям айца от скоро, почти година. Също и сирена и тем подобни. Трябваха ми 19 години. Oт 19 години съм вегетарианец. По лесно се отказах от месото, отколкото от яйцата и млякото. И сега ми е много по хубаво, съвеста ми се изчисти. Тия животни и кокошки и крави, не могат да произваждат по команда. После когато спрат да снасят ги убиват. Една кокошка, снася интензивно само първата година от живота си, а естествения и живот може да бъде около 5 години. Носачките във фермите не живеят повече от година и половина. Убиват ги, за да поставят следващите млади. И това го правят, заради нашата поръчка - яйца. Излиза че ние сме господарите, заповядваме: яйца моля!.... И те ни ги носят. Кой е виновен? Който поръчва. Аз много добре знам, колко е трудно. Някак си отвътре трябва да ти дойде, спирането на яйцата. Но по добре един ден да се откажете от тях. Просто се приготвяйте за този ден и няма да съжалявате, когато го направите! ivail и Ирина - Horus - Чебурашка 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Канел Добавено Февруари 21, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2011 (edited) После когато спрат да снасят ги убиват. Какво да сторим като Господ ги е направил за ядене? Да си видял кокошка или овца да живеят свободно в гората? Редактирано Февруари 21, 2011 от Канел Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ирина - Horus - Чебурашка Добавено Февруари 21, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2011 Някак си отвътре трябва да ти дойде, спирането на яйцата. Но по добре един ден да се откажете от тях. Просто се приготвяйте за този ден и няма да съжалявате, когато го направите! Прав си. Но, дали всеки човек успява да чуе вътрешния си глас? Или той бива заглушен от чревоугодното гласче на тялото, което винаги намира своите доводи да ни убеди с неща от рода на "Изяж го! Ти имаш нужда от него! Полезно е!" - както се оправдават повечето хора, за да продължат да ядат нещата, които си мислят, че обичат Истината е, че първото сетиво, което се развива у бозайниците (в това число и у човека) - е обонянието. Затова и повечето деца имат непоносимост към тежките храни (под тежки включая всички меса и подправени, пържени и готвени гозби). Но, родителите насила им създават навика да ги ядат, защото "имат нужда и са полезни".. и най-вече, защото всички така правят от поколения наред. Следствие на което - на детето му се насаждат вредни навици и му се отнема възможността да изгради усет за ядене и критерий за подбор на храните, а му се внушават клишета. После, останалото го довършва обществото - в детската градина, в училище, във всевъзможни публикации за полезността от дадено нещо и за вредата от друго. И така то загубва способността си да определя самичко, посредством собствената си глава и интуиция, а започва да вярва, че гласът на интуицията му - това е гласът на стомаха му или на тълпата около него. И другата истина е, че организмът ни е в състояние да свикне с АБСОЛЮТНО всичко и след време да го възприеме като оптимално полезен за него начин на живот. Независимо дали това ще е здравословен или нездравословен начин - дотолкова навикът е в състояние да изгради в тялото ни механизми за самозащита и саморегулация. Например: В темите за вегетарианството съм споделяла личния си опит. Моите родители бяха либерални и нетрадиционно мислещи - и благодарение на това от рано бях оставена сама да решавам какво да ям. По естествен начин постепенно отпаднаха всички храни от животински произход и тялото ми отвикна от тях. Нещо повече - свикна дотолкова с липсата им, че при евентуална тяхна употреба - реагира стресово. От 1991 година не ям месо. През няколко последващи години спрях готвеното, варивата, яйцата и млечните продукти. Тялото ми прие липсата им и отдавна съм убедена, че това не са храни, от които човек има нужда в действителност - а са просто генетични навици, от които постепенно трябва да се освободим. Нещо повече: случвало се е през последните години да опитам нещо, което да съдържа яйца (например баница с късмети) или сирене (например салата) - и винаги получавам разстройство на стомаха или сърбежи по кожата, както и засилена жажда. И се чудя как някога съм яла такива неща и доколко са били притъпени тогава сетивата ми, за да не усещат вредата им. И как след премахването им от менюто ми - всъщност наистина разбрах от какво точно има нужда тялото ми. А именно: от съвсем прости и малки неща в готов вид - няколко плода, зеленчуци, ядки и вода. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлина и Хармония Добавено Февруари 21, 2011 Доклад Share Добавено Февруари 21, 2011 Някак си отвътре трябва да ти дойде, спирането на яйцата. Но по добре един ден да се откажете от тях. Просто се приготвяйте за този ден и няма да съжалявате, когато го направите! Прав си. Но, дали всеки човек успява да чуе вътрешния си глас? Или той бива заглушен от чревоугодното гласче на тялото, което винаги намира своите доводи да ни убеди с неща от рода на "Изяж го! Ти имаш нужда от него! Полезно е!" - както се оправдават повечето хора, за да продължат да ядат нещата, които си мислят, че обичат Истината е, че първото сетиво, което се развива у бозайниците (в това число и у човека) - е обонянието. Затова и повечето деца имат непоносимост към тежките храни (под тежки включая всички меса и подправени, пържени и готвени гозби). Но, родителите насила им създават навика да ги ядат, защото "имат нужда и са полезни".. и най-вече, защото всички така правят от поколения наред. Следствие на което - на детето му се насаждат вредни навици и му се отнема възможността да изгради усет за ядене и критерий за подбор на храните, а му се внушават клишета. После, останалото го довършва обществото - в детската градина, в училище, във всевъзможни публикации за полезността от дадено нещо и за вредата от друго. И така то загубва способността си да определя самичко, посредством собствената си глава и интуиция, а започва да вярва, че гласът на интуицията му - това е гласът на стомаха му или на тълпата около него. И другата истина е, че организмът ни е в състояние да свикне с АБСОЛЮТНО всичко и след време да го възприеме като оптимално полезен за него начин на живот. Независимо дали това ще е здравословен или нездравословен начин - дотолкова навикът е в състояние да изгради в тялото ни механизми за самозащита и саморегулация. Например: В темите за вегетарианството съм споделяла личния си опит. Моите родители бяха либерални и нетрадиционно мислещи - и благодарение на това от рано бях оставена сама да решавам какво да ям. По естествен начин постепенно отпаднаха всички храни от животински произход и тялото ми отвикна от тях. Нещо повече - свикна дотолкова с липсата им, че при евентуална тяхна употреба - реагира стресово. От 1991 година не ям месо. През няколко последващи години спрях готвеното, варивата, яйцата и млечните продукти. Тялото ми прие липсата им и отдавна съм убедена, че това не са храни, от които човек има нужда в действителност - а са просто генетични навици, от които постепенно трябва да се освободим. Нещо повече: случвало се е през последните години да опитам нещо, което да съдържа яйца (например баница с късмети) или сирене (например салата) - и винаги получавам разстройство на стомаха или сърбежи по кожата, както и засилена жажда. И се чудя как някога съм яла такива неща и доколко са били притъпени тогава сетивата ми, за да не усещат вредата им. И как след премахването им от менюто ми - всъщност наистина разбрах от какво точно има нужда тялото ми. А именно: от съвсем прости и малки неща в готов вид - няколко плода, зеленчуци, ядки и вода. Браво! Братя по оръжие! По избор и опит. Значи има и други. А сега трябва да се постараем да обясняваме на другите, какво сме постигнали и колко е подходящо. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
kulinarni2recepti Добавено Април 22, 2011 Доклад Share Добавено Април 22, 2011 Баба ми е вегетерианка половин живот, поради същата причина, която посочи някой нагоре, убийствата на животни и т.н, но няма нищо против яйцата и млякото, сама си ги отглежда животните, явно не се мъчат кокошките докато снасят и докато доят кравите, не се превземайте чак пък толкова. Пламъче 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Дриада Добавено Април 23, 2011 Доклад Share Добавено Април 23, 2011 Интересна тема, все пак яйцата са калорична храна, не ги отрича и Учителя.Пък на Великден се смятат за символ на живота, козунаците се приготвят с тях.В нашия край например се спазва обичай да се натопят парчета хляб във червено вино, символ на Христовата кръв.Бих предпочела да изям козунак и яйце, пък да не хапвам залък с вино.По принцип кокошката снася яйцата, ако не ги прибира човек, какво се получава- може да се окуси някоя друга кокошка с яйцето. Пламъче 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 24, 2011 Доклад Share Добавено Април 24, 2011 Яйца на воля. Хапването им в повечко не било вредно Не е вярно, че консумацията на повече от 2 яйца на ден е вредна, твърди експерт. Твърдението, че яйцата са холестеролови бомби, е напълно несправедливо според експерта по храненето Свен-Давид Мюлер от портала Имедо, пише в. "Труд". Специалистът твърди, че яйцата са важни доставчици на хранителни вещества и почти не оказват влияние на нивото на холестерола. Даже напротив, те могат дори да намалят това равнище, а и допринасят за оптималния начин на хранене. Мюлер е на мнение, че ежедневната закуска с яйце е много здравословна и по никакъв начин не носи опасност. Експертът напомня, че нивото на холестерола може да се повиши, ако консумираме храни с по-голямо съдържание на мазнини. А мазнината се състои от три вида мастни киселини: наситени, прости ненаситени и полиненаситени. Отговорността за нарастването на холестерола в кръвта носят най-вече наситените мастни киселини. Затова Германското дружество по хранене препоръчва да се намали приемането точно на този вид мастни киселини, като същевременно се увеличи количеството на ненаситените. Иначе казано, яйцето отговаря на препоръките на дружеството по хранене в контекста на разпределението на мастните киселини. Лецитинът от жълтъка дори намалява равнището на холестерола, както се потвърждава от различни проучвания. Но яйцето има и други плюсове – то съдържа ценния от биологична гледна точка белтък, който е богат на аминокиселини. Човешкият организъм ги превръща в собствени белтъчини, които са много важна част от телесната маса. Освен това в яйцата, наред с разтварящите мазнините витамини като Б12, се съдържат фолиева киселина и ценни минерални вещества като желязото и цинка. изт. Яйцата са полезна храна,особено за децата и пълното им изключване от менюто може да доведе до лоши последствия за здравето. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
B__ Добавено Април 24, 2011 Доклад Share Добавено Април 24, 2011 Защо за Великден боядисваме яйца? След като боядисваме, означава ли това, че ще ги ядем? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Дриада Добавено Април 24, 2011 Доклад Share Добавено Април 24, 2011 За Великден боядисваме яйца, защото е такъв християнският обичай.Със червено боядисваме, като символ на кръвта на Божия син, боядисаните в синьо пък символизират небето и очите на Христа, зелените са символ на планините и полята, жълтите на Слънцето.Дали ще се консумират, въпрос на избор.Може да си боядисваме и дървени с маслени бои.Проблема е в символиката, не в хапването.:3d_146: Пламъче 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Април 24, 2011 Доклад Share Добавено Април 24, 2011 Аз предпочитам да ям небоядисани яйца! Великденските и те стават за ядене,ако не ги раздадем всичките. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Антон Каро Добавено Април 24, 2011 Доклад Share Добавено Април 24, 2011 (edited) Колко ритуала ни е завещал У.? Колко ритуала, според вас, ни е оставил Христос? Христос е боядисвал яйца по Великден? ... Редактирано Април 24, 2011 от Антон Каро jul, Галатея, Vespertine и 1 other 4 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
jul Добавено Април 24, 2011 Доклад Share Добавено Април 24, 2011 Повечето подобни ритуали протичат по една характерна глуповата инерция, понеже "така правят хората". Те затова и отдавна са оперирани от символика. Подобно е и положението с църковния брак, кръщенето и т.н. Когато символите се забравят, идват суеверията. А те далеч нямат нищо общо с вярата. Галатея 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.