Пламъче Добавено Октомври 27, 2010 Доклад Share Добавено Октомври 27, 2010 Царска туршия (без консерванти и варене) Продукти: - 6 кг камби; - 2 кг моркови; - 2 кг карфиол; - 1 глава целина; - пакетче черен пипер,300 г сол,1 л винен оцет,0,5 кг захар; Продуктите се измиват и нарязват,карфиолът се отделя на цветчета. Зеленчуковата смес се слага в голям съд,посипва се със солта и захарта, разбърква се добре и се оставя да престои 24 часа. След изтичане на указаното време зеленчуците се изваждат,като добре се отцеждат и се слагат в буркани(най-добре от тези с капачка на винт). Прибавя се черния пипер. Сокът от зеленчуците се прецежда и заедно с оцета се загрява до кипване. Налива се в бурканите,които се затварят веднага и се слагат обърнати за 24 часа. Преди да се приберат за съхранение с почукване върху капачето се проверяват дали са херметизирани. Така приготвената туршия остава хрупкава и издържа в хладно помещение няколко месеца. п.п.При желание могат да се сложат и скилидките от 4-5 глави чесън. Теодора Андреева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Ноември 2, 2010 Автор Доклад Share Добавено Ноември 2, 2010 Царска туршия (Без консерванти приготвена чрез варене) Продуктите са същите и в същото количество както при първата рецепта. Измитите и нарязани зеленчуци се размесват добре и се слагат в буркани, в които предварително са сложени по 1 с.л. сол,1 с.л. захар,5 с.л. оцет. Бурканите се доливат с вода,затварят се и се варят 10 минути. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.