Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Таро за начинаещи 3


baby777

Recommended Posts

Скорпионче, и аз не откривам нищо "любовно" във вашите отношения, за съжаление.Но виждам, че ти имаш сериозни планове, мисля,че на този етап, всичко говори за блокиране и илюзии и то много здрави илюзии.

Мисля,че Таро те съветва да се опиташ да видиш нещата такива каквито са, без розовата окраска на надеждите и очакванията, просто защото наистина няма да се изпълнят. Дори и за работата няма да се получи, въпреки,че ти много я искаш и смесваш желанията си/романтичните/ с професионалната реализация. Но Сила с Умереност не дава развитие.

Във висшата ти Жрица, която малко абсурдно си наредила за чувства, 9 пентакли и Ас пентакли са 'тотално ограничение, тотално непробиваеми, или твърдо и категорично не.На какъвто и да е въпрос, ти си знаеш най- добре какъв е той.Ти се надяваш на ходатайство,но мисля, че всъщност такова няма.Просто си вън от ситуацията.

3 пентакли в такъв случай единствено илюстрира твоите надежди, но в контекста на комбинациите, не вярвам да останеш удовлетворена.

Редактирано от Inatari
Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 583
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Скорпиоче, и аз не откривам нищо "любовно" във вашите отношения, за съжаление...

Ина, знаеш ли, проблемът в този форум за мен поне, е в ужасно безмилостното отношение между участниците. Една истина може да бъде казана по много начини.

Аз никъде в тълкуванията си по-горе не съм казала, че очаквам нещо хубаво. Така, че ти само потвърждаваш това, което аз също съм казала.

Но понякога илюзиите и вярата в някакви неща са единственото, което те държи жив. Не знам дали някога си стигала до момент, в който нямаш нищо. Нищо, за което да живееш, а дори и нищо, с което да живееш. И тогава е по-добре да ти остане глътка надежда за да има нещо, което да ти служи като превенция да не скочиш през терасата.

Но за да може човек да разбере нещо подобно, първо трябва някога в живота си да е бил на дъното, обкръжен само от самота и абсолютна безнадежност. Едва тогава ще успее да разбере защо е нужно не просто да се казва ИСТИНАТА, а да се намери начин истината да бъде казана, без да убиеш човека с нея.

Надявам се, че няма да ми се обидиш! Казвам го съвсем добронамерено, защото разбирам, че не си била там, за където ти говоря и от цялото си сърце ти пожелавам никога да не стигаш. Защото е смъртоносно. Дори и да успееш да се захванеш за нещо, душата ти е мъртва.

Та една от причините хората да не пишат в този форум, въпреки безспорното му лидерство във всички отношения, е че истината някак послужва вместо да подкрепи хората, когато им е трудно, по-скоро се превръща в средство за абсолютното им унищожение.

Но пак казвам - знам, че човек няма как да прояви съчувствие и състрадание, ако животът не го е изправил пред ситуации, в които да събере опит в тежки ситуации.

Благодаря ти още веднъж за вниманието към моите комбинации!

Линк към коментар
Share on other sites

Аз те разбирам, но няма как да те излъжа и да произведа някакъв отговор, който да подхрани отново твоите надежди. Отношението ми към теб е съвсем приятелско иначе и съм напълно добронамерена.Надявам се да намериш сили да живееш и вън от илюзиите, защото това е съветът на Таро тук.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ти и високо оценявам приятелското ти отношение!

Ако аз бях на твоя място, щях да кажа: Да, опасявам се, че си права в очакванията за неприятности. Най-вероятно, нещата, които се надяваш да се случат, няма да се превърнат в действителност.

А дали ще намеря сили, не знам. Ти живяла ли си без нещата, в които въобще някога си вярвала, без любимият си мъж, без работа и без доходи, със заеми, на които имаш поръчители и за които ако не измислиш нещо, ще набуташ хората да ти ги плащат, без надежда за помощ от някого и без буквално десетките опити да намериш работа, които си направила да имат някакъв ефект. Като под търсене на работа изобщо не разбирам само тази, за която съм учила и за която имам докторска степен и огромен опит и в която бях един от най-добрите в областта, преди да дойдат на власт хора, които търсят единствено и само по-прости от тях, за да не могат да видят колко точно са прости, а и обяви за чистачка, продавачка и други такива.

Та, благодаря за съвета да живея извън илюзиите, както ти наричаш последната ми надежда да получа помощ от някого...

Линк към коментар
Share on other sites

Аха, разбирам; Ани, аз под висшестоящи имах предвид не спрямо него, а спрямо теб, говоря за хора, от които зависи нещо, твоето питане в случая.

А иначе аз смятам обратно - Ани ще се радва скоро на назначение :)

И тъй като ми беше твърде сложно с твоите въпроси (не се сещам къде и кога си публикувала тези три комбинации с 9 пентакли, та да търся и тях) си позволих без да те питам, да задам следния въпрос:

Ще бъде ли назначена Ана/скорпионче на желана от нея работа до 6 месеца?

Картите са: 4 жезли, Кралица пентакли, Колесницата.

Та по тях и компилирайки от контекста на предишните въпроси и комбинации, този човек, дето го разнищваме горкия, малко нещо роднина ли се пада? Защото аз ги тълкувам така: неочаквана радост/късмет (4 жезли), донесена като помощ/подарък от богат(не само буквално, но и на възможности, влияние)/умел-способен/щедър роднина (Кралица пентакли) ще доведе до въпросното завоевание (Колесницата) на желаната работа.

Разбира се, може и да греша, но аз и в твоите комбинации това видях (втората беше по-конкретна като питане, мисля) и на моя въпрос това изтеглих ... надявам се, че съм права. И ще се радвам да е така. Успех от мен! Ще стискам палци и пиши като се изясни нещо по въпросите!

Редактирано от Диана Илиева
Линк към коментар
Share on other sites

Виждам, че си афектирана, но самите карти говорят за илюзии дори и без да знам подробности от личния ти живот.Наистина не целя да те засегна или поучавам, просто Таро има този чисто възпитателен ефект над всеки, който го практикува.Почувствах се много странно, когато открих това, защото също съм тесен специалист и бунтар и трудно приемам някой да ме поучава. Но Таро прави това винаги, поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

...Хееееей,ето ме и мен!...Анииии,няма да се даваш,скъпа...А и щом Диана е хвърлила тази комбинация,значи нещата са ОК...или поне 50:50...така че надежда има...Хей,сигурна съм,че ще се справиш! :3d_047: ...

Линк към коментар
Share on other sites

Момичета, благодаря за подкрепата, но дискусията, която подхванах не касае моя личен и частен проблем. Използвах го като пример с надеждата, че Ина ще разбере...Ина, наистина съжалявам, че от всичко, което изписах, си разбрала че съм "афектирана"... Предполагам, че имаш въздушен хороскоп, нали?

Всъщност говорех за отговорността, която всеки, който е получил шанса, подтика, мотива, възможността, да се занимава с каквото и да е, касаещо "лечението" на човешката душа, би трябвало да осъзнава, когато се занимава с това.

Преди около месец се запознах с една дама - психолог. Страшна работа! Беше изучила Юнг от кора до кора - всичко и беше на 6! Обаче - никакъв, ама абсолютно никакъв усет за човека. Тази женица, въоръжена с познания за които няма сърце и мъдрост, може спокойно, ама абсолютно без никакъв проблем да убие някого. Съвсем буквално.

Тук ситуацията е същата. Не е въпросът в комбинациите и в това, че Таро ни отговаря, съветва, напътства и плеска през ръцете. Въпросът е в това, че въоръжени с някакво познание, независимо колко сме съвършени в разбирането си за нещата, ако нямаме душа и сърце, единственото, което ще сътворим са куп поразии. И колкото по малки на възраст /защото в общия случай това означава и на мъдрост, придобита по трудния начин/ сме, толкова по-голяма е вероятността да не разпознаем момента, в който срещу нас има някой, който точно сега има нужда от любов, подкрепа и съчувствие. Истината е важна, но не като инструмент за убийство. Познанието не случайно е заключено от посветените с толкова много ключове. Направено е, защото може да вреди на и чрез тези, които нямат сърца и опит за да го използват за ДОБРО! Защото само любовта в сърцата може да ни предпази от това, а тя е нещото, което е едновременно най-естественото нещо на света и най-трудното.

Диана, благодаря за това, което си направила за мен!

Честно казано, аз не мога да видя в тези карти това, което виждаш ти, но въпреки това за мен е важно, че имаш сърце за да разбереш!

И само за да ти дам обратна връзка - човекът не ми е роднина. Поне не на "земно" ниво. Иначе съм убедена, че имаме нещо общо, поради много причини, най-важната от които е, че е един от хората, които ми "преподадоха" "уроци", които никога няма да забравя. Освен това, много съм се забавлявала, гледайки хороскопите ни. Само човек, който е като теб, може да ти бъде такова огледало, че или да те направи Бог, или да те съсипе. Много забавно!

Ceca, благодаря и на теб!

Линк към коментар
Share on other sites

Ще напиша само едно нещо за картите на Скорпионче, неслучайно се появяват Ас пентакли, Звездата и Умереността. Това е камбанен звън и то силен. Излез от 7 чаши и Светът.

Недей да отиваш в света на обърнато Асо пентакли :) .

Линк към коментар
Share on other sites

Мда, интелект без любов е нещо твърде опасно.

За съжаление в нашето съвремие първото е на много голяма почит, а второто се неглижира ...

Линк към коментар
Share on other sites

Хей! Добро утро!

Ами, мили момичета, мисля ,че не съм права да се опитвам да съживя този форум. Защото, ясно е, че ако продължа още малко в този дух, ще изпълзят всички герои, които сега "киризят" като анонимни и гости. :3d_146:

Обаче, не съм права... Както казва Ивета - аудиторията не е готова :) И съответно, по-добре е форумът да си остане умрял.

Пожелавам ви най-прекрасният, макар и мрачен ноемврийски ден!

Линк към коментар
Share on other sites

...Здравейте!...Провокирана от диалога тук последните дни и появилите се искри,току-що зададох въпрос на картите си...Как мислите,да публикувам ли днес някаква комбинация във форума?...Отворих 10меч...кулата...4 меч...мисля,че дори и аз разбрах отговорът им...Дано днес е един по-спокоен и позитивен ден...за всички!...

Линк към коментар
Share on other sites

Ако трябва да бъда съвсем откровена, аз заподозрях нещо друго в тези карти: Страшния съд - Асо жезли - Обесеният.

В миналото нещо се е случило. В резултат всеки порив е "обесен". Т.е. както Обесеният виси, така и има нещо друго, което има същия проблем, ако разбирате какво имам предвид. С други думи, подозирам, че човекът се опасява, че нещо няма да се получи и това е проблемът.

Но може и да си измислям, разбира се. Все пак това е доста буквално тълкуване.

Добре, че я няма Ивета. Иначе предполагам щеше да е ужасно ядосана от такова опростенческо отношение към Таро.

Скорпионче, искам да те попитам нещо,

преди време имахме сходни комбинации с крал меча накрая и ги коментирахме, че ще има развитие... при мен единственото, което се случи е, че получих едно обаждане, да беше хубаво, но май по асо чаши, императрица и крал меч очаквах повече :)

Затова съм любопитна как са се случили картите при теб :)

Линк към коментар
Share on other sites

Ех, тук май голямо напрежение се е натрупало :) Искам да публикувам и аз една комбинация: Рицар мечове, 6 чаши, Глупакът, за развитие в отношения. Честно казано, гледайки чужди комбинации ми е по-лесно да разтълкувам тях, отколкото мои собствени. Тук май рицарят говори за напрежение в комуникацията, не толкова за чиста ревност. А Глупакът някак не мога да изтълкувам - дали ще е доброто или лошото му лице? Някак си развръзката ми се губи :D

Линк към коментар
Share on other sites

Ех, тук май голямо напрежение се е натрупало :) Искам да публикувам и аз една комбинация: Рицар мечове, 6 чаши, Глупакът, за развитие в отношения. Честно казано, гледайки чужди комбинации ми е по-лесно да разтълкувам тях, отколкото мои собствени. Тук май рицарят говори за напрежение в комуникацията, не толкова за чиста ревност. А Глупакът някак не мога да изтълкувам - дали ще е доброто или лошото му лице? Някак си развръзката ми се губи :D

Жалко, че рицаря минава в тъжен и самотен Глупак. Гони се миналото, гони се вятъра. Виждам един човек гледащ в нещо отминало, но силно сграбчено, желание за връщане в него. Само че едва ли връщането е осъществимо, не и когато е базирано на гняв.

Дори си мисля, че единия гледа в друга посока.

Линк към коментар
Share on other sites

за глупака наскоро прочетох че често показва питащия...

Да,жалко за рицаря,хабене на нерви,енергия...

В тоя ред на мисли за енергията-защо всеки се лови за думата на някой тук...тези дни оставам все с непуснато мнение,но ще остана още известно време наблюдател.

и аз имам комбинация - дявол-висша жрица-страшен съд

подозирам че човек е интригант,манипулатор,мрънкач,и се запитах каква маска е сложил за пред мен и един друг човек? страшния съд ,никак не ми е ясна в случая...

Линк към коментар
Share on other sites

... дявол-жрица-страшния съд...Мег, този човек ми се вижда страшен лицемер....Според мен знае нещо,но го пази в тайна...не е открит и се страхува да не го хванат...,но май накрая ще стане от два стола на земята...няма как да му се размине с този страшен съд...

Редактирано от Ceca
Линк към коментар
Share on other sites

Ех, тук май голямо напрежение се е натрупало :) Искам да публикувам и аз една комбинация: Рицар мечове, 6 чаши, Глупакът, за развитие в отношения. Честно казано, гледайки чужди комбинации ми е по-лесно да разтълкувам тях, отколкото мои собствени. Тук май рицарят говори за напрежение в комуникацията, не толкова за чиста ревност. А Глупакът някак не мога да изтълкувам - дали ще е доброто или лошото му лице? Някак си развръзката ми се губи :D

Споделям мнението на Лора за тази комбинация. Съжалявам, но и според мен в тези отношения по-скоро имаме на преден план едни спомени за миналото (6 чаши) и надежди за развитие, които са неоснователни, наивни (Глупакът). Да, сигурно има и напрежение в комуникацията, неразбиране ...

...

и аз имам комбинация - дявол-висша жрица-страшен съд

подозирам че човек е интригант,манипулатор,мрънкач,и се запитах каква маска е сложил за пред мен и един друг човек? страшния съд ,никак не ми е ясна в случая...

Меги, и на мен не ми харесва този човек. Наистина е сложил маска, според мен маската е в този дух: "Да, аз наистина съм (или съм бил преди) лош в някакво отношение, но сега вече съм (или се опитвам да стана) друг човек, съвършено различен, противоположен дори ...". Обаче това не е вярно. За съжаление. С това поведение само се опитва да ви спечели. Така ми се струва на мен, дай, моля те, обратна връзка, дали се връзва тълкуването с реалността.

Линк към коментар
Share on other sites

да момичета - Диана и Цеци, тълкуваното се връзва с действителността.

поне и по мое усещане, защото познавам всеки един от близо . не разбирам защо така трябва да постъпва. но простичкото обяснение което си имам е- че той просто си е такъв човек . понеже иска да се изявява като голям пред публиката, и едно оплакване и мрънкане би било грешна тактика, той , усмива другите, подиграва други хора, подтиска другите, и по този начин според него трупа точки, дет се вика те са никой,аз съм един...

- момичета рядко влизам, моята антивирусна ми отчита вирус във форума, и при всяко влизане го засича,което ме тревожи....

Линк към коментар
Share on other sites

...:)...Комплексари всякакви и май все по-често срещани за жалост...Да,Мег...и моята засече вече на 2 пъти "троянски кон"...дано хората от които зависи се задействат и да дишаме спокойно тук...

Линк към коментар
Share on other sites

...Добро утро!...:)...Да споделя една комбинация от вчера..."Правилна ли беше реакцията ми?"...1.Жрец 2.8меч 3.Кралица пентакли...Ако искате може да я коментираме,но за мен картите ми дадоха отговор КАКВА е била реакцията ми,а не ДАЛИ е правилна или не...,което отново потвърждава правилото за правилно задаване на въпросите... Хубав ден на всички и усмивкииии :3d_047: ...

Линк към коментар
Share on other sites

интересно,сякаш си била допряна до стената и не е имало на къде вече...интересно,според мен си била поучителна,но и изкусителка,иззад тези 8 меча се е явило едно красиво лице,което знае какво прави,как го прави,и как да го получи...

Линк към коментар
Share on other sites

...Добро утро!... :)...Да споделя една комбинация от вчера..."Правилна ли беше реакцията ми?"...1.Жрец 2.8меч 3.Кралица пентакли...Ако искате може да я коментираме,но за мен картите ми дадоха отговор КАКВА е била реакцията ми,а не ДАЛИ е правилна или не...,което отново потвърждава правилото за правилно задаване на въпросите... Хубав ден на всички и усмивкииии :3d_047: ...

Здравей!

То наистина "правилно" е относително понятие :) И все пак с тази Кралица на края според мен най-вероятно е правилна, най-малкото умно си постъпила.

Според мен нещо се е случило, получила си лоша новина или дори е имало скандал, но ти си реагирала благоразумно.

Хубави са тези тренировки, нека и други се изкажат също, а след това ще ни светнеш какво и как е било ;)

Линк към коментар
Share on other sites

1.Жрец  2.8меч  3.Кралица пентакли

Нека да опитам и аз :)  Някаква новина е станала публично достояние или ти скоро си узнала за нея и те е изненадало по неприятен начин. Или може би нечия грешка.  Но не си оставила удара без ответна реакция, макар че дори и една Кралица пентакли не би могла съвсем да потуши влиянието на 8 меча, поне не напълно... Ти май си права, че Таро е отразило как си реагирала, а не конктретно дали си постъпила правилно. Но както и другите се изказаха, и на мен ми се вижда правилна, обмислена реакция. Комбинацията лееко ме навежда на мисълта да отвърнеш на ината с инат :D

Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.

×
×
  • Добави...