Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Странни и необяснени артефакти


Recommended Posts

Кристални черепи ... направени от цял кристал по неизвестна технология.

Автор(и) - неизвестен(и).

Предназначение - неизвестно.

Има и други такива мистериозни артефакти.

Отварям тази тема, за да публикуваме подобни неща, които чакат своето обяснение.

А какво мислите за тях?

Линк към коментар
Share on other sites

Скулите и очните кухини на черепа са обработени по такъв начин, че като отразяват светлината, създават впечатление на блясъци, на някакво вътрешно движение. Ефектът се подсилва и от една призма, оформена в основата на черепа. Кристалното творение тежи 5,3 кг, високо е 13 см, широко също 13 см и дълго 18 см.

Tова ме подсеща за приказка на Николай Райнов ... мисля, че беше за Кашчей Безсмъртни. Там става въпрос за вещица, която е набучила такива черепи на всички колове на оградата си, за да й носят информация и да я пазят. ( Кристали , информация, компютри?)

Така че може и да са повече, не само два.

П.П. Дианче, и всички четящи, писаното по-горе е с цел допълване на информацията, моля, не го приемайте за спам или шега.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Май странни предмети са намерени на различни места по света. Интересни са такива, намерени в разни каменовъглени мини или въобще в геологични пластове, датирани от времена, когато човека още го е нямало. Ако не са спекулации, де...

Възможно е древните да са познавали прости, достъпни, но непознати ни технологии. Чувал съм за разни теории за вещества, които за разтваряли и най-твърдия камък или за нещо подобно на бетон, което на нас ни изглежда просто скала, ама дали е така...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Прилагам един сайт, в който някой периодично публикува информации на тази тема.

Току-що го намерих в гугъл. Затова не гарантирам по никакъв начин достоверността на писаното, но е интересно четиво - определено.

Дано да послужи за добро.

http://freeforum.politolozi.com/index.php?topic=30.30

Ето извадка от това, което аз намерих за интересно:

С вълшебни цилиндри фараоните живеели над сто години, докато простосмъртните едва изкарвали до 30

На много стигнали до нас изображения ясно личи как представители на върховната власт в Древния Египет държат в ръце странни предмети с цилиндрична форма. Защо, недоумяват изследователите. Цилиндрите не са нито печати, нито атрибути на властта, за които служели дълги жезли с извит край, нито тубуси за пазене на папируси. Цилиндрите явно не са и гири за фитнес, въпреки че много наподобяват нещо подобно.

Досега археолозите не са открили загадъчните цилиндри. Затова учените предполагат, че са били достояние на много тесен кръг хора, и не е прието тези предмети да се поставят в саркофага с мумията на господаря. А цилиндрите, останали в храмове и дворци, вероятна са били претопени и истинското им предназначение е забравено.

Разплитането на загадката започва необичайно. Младият учен Владимир Ковтун, доктор на физико-математическите науки, и колегата му Руслан Доброволски помогнали на възрастна жена в Тбилиси да ремонтира къщата си. Направили го срещу разрешение да се поровят в старите книги, пазени в мазето. Там се натъкнали на интересен ръкопис от неизвестен автор с интригуващото заглавие „Тайни на живота и смъртта" и приложени магически рецепти за викане на духове и четене на чужди мисли.

Учените не натъкват на главата „Способ за общуване с боговете в Древния Египет", придружена с изображение: човек стиска в ръка два цилиндъра, същите като при фараоните. Ръкописът съдържа и раздел „Способ за регулиране на нервната енергия" с инструкция за изготвяне на тайнствените цилиндри. Следвайки указанията, ентусиастите майсторят две затворени чаши с дължина 150 мм и диаметър 28 мм от специална на цинк, наречен в ръкописа Лунен, и чиста мед, наречена Слънчева.

Вътрешността на цилиндъра учените пълнят със смес от каменни въглища и намагнитена желязна руда.

По времето на фараоните всички необходими компоненти ги е имало, освен цинка, чийто добив започва едва през XVI век. Много изследователи обаче многократно са се убеждавали, че знанията на далечните ни предци значително е превишавало това, което им приписваме. Остава само да се предполага, че египтяните по някакъв начин са успели да получат малко количество цинк, за да направят няколко от тайнствените цилиндри, смята Контун. Малкият брой е още едно обяснение на факта, че такива предмети не са открити при разкопки досега.

Владимир и Руслан вземат моделите в ръце: медният в дясната, цинковият в лявата. След четвърт час чувстват отначало сърбеж в пръстите, усилване на пулса, след което последвало' чувство на необикновена лекота и топлина по тялото, както и парене в областта на „третото око" на челото. Явно цилиндрите влияели върху дейността на организма. Това се случва през март 1996 г. Оттогава досега цилиндрите, създадени от Ковтун и Доброволски са изследвани от десетки учени.

В изследванията на цилиндрите в Университета за информационни технологии, механика и оптика в Санкт Петербург е използвана т.нар. кирлиан-диагностика, когато човек се намира в специална камера под въздействието на високочестотни магнитни полета. По фотографирания ореол, възникващ до тялото, може да се определи здравното състояние на индивида. Експериментите са показали въздействие на цилиндрите върху болни органи в човешкия организъм. Някои участници твърдели, че изпитват циркулиращи потоци енергия в тялото, както и изостряне на усещанията.

При изпитанията с цилиндри в Медицинската академия на Санкт Петербург също е установено, че цилиндрите подобряват състоянието на централната нервна система, ендокринната система, имунитета, сърдечно съдовата система с 2, 2.5 пъти, и то само при половинчасово въздействие.

Линк към коментар
Share on other sites

През ноември м. г. минералотерапевтът Иван Митев успява да подържи в ръцете си една от загадките на планетата – кристалните черепи, завещани ни от индианците.

Митев е единственият бьлгарин, който се е докосвал до тях. Това специално право му е отредено чрез жребий сред колегите му, дошли на ежегодното изложение на минерали в Мюнхен. Кристалният череп от Рио Гранде до Сул е един от петте най-популярни в света. Има размер на човешка глава и тежи 5,3 кг. Митев и съпругата му Гергана от 10 г. изучават минералите и лекуват с тях. Те са единствените представители от Източна Европа на световните сбирки на минералотерапевтите.

Иван Митев е съавтор на единствената по рода си в България енциклопедия за лечение с минерали.

- Г-н Митев, откъде произхождат кристалните черепи?

- Една от легендите на племената, населявали Южна Америка в дълбока древност, по-късно преминала в културата на ацтеките и на маите, гласи, че има 13 магически кристални черепа. Ако те не се съберат заедно до определено време, Земята ще бъде сполетяна от катаклизъм. Според мен това предание звучи зловещо поради съвременната му интерпретация. По-скоро, когато се съберат 13-те черепа, човечеството ще се докосне до познание, което ще предизвика катаклизъм, но научен катаклизъм. Ще обърне представите ни за всичко. Тези черепи изпълняват ролята на информационни банки и средства за усилване на сетивността. Чрез тях се постигат паранормални явления. Минералите имат тази способност да натрупват информация в кристалната си решетка. А черепите са изработени от изключително чисти късове планински кристал (чист силициев двуокис – бел. ред.). Има и от розов кварц, от аметист, но те не са нищо друго освен силициев двуокис с примеси.

В момента има открити дори 15, а не 13 черепа, за които се знае, че не са съвременна изработка. Не всички те са от Южна Америка. Има и от Мадагаскар, от Китай. Най-известният е от Ана Мичъл-Хеджис. Той е на първо място по възможност за постигане на паранормални явления. След него има още поне 8-9 черепа, с които също се работи.

- Кога, как и от кого са изработени?

- По метода на анализа с радиоактивни елементи е установено, че черепите са на 25 000 години, но това е доста условно. Сериозни учени са обединени около теорията, че са подарък от извънземна цивилизация. Ако са от земен произход, то не произхождат от същите хора, чиито следи се откриват на южноамериканския континент от този период. Има култови предмети, сечива, но тяхната изработка е на съвсем различно ниво. Изчислено е, че с най-съвременните технологии са необходими около 150 години ежедневен труд, за да се изработи подобен череп. Но качеството няма да е същото. Днес шлифоваме минерали с диамантен прах. Дори при най-съвършената полировка с помощта на лупа се откриват следи от обработката.

За сравнение наскоро една научна работничка от английски институт се опита да открие подобни следи върху 3 от древните черепи. С микроскоп, увеличаващ до стотици хиляди пъти, тя успява да забележи 2 драскотини в областта на челюстта. Но това нищо не означава, защото черепите работят със сферата, която е вътре в темето им, а по нея няма и най-миниатюрна следа. При вида на древните черепи хората, които се занимаваме с обработка на минерали, направо онемяваме.

- Защо тези информационни банки са във форма на череп?

- Може би, за да привлекат вниманието към себе си. Ако беше обикновена сфера, биха останали пренебрегнати. Черепът привлича вниманието най-напред заради страха от смъртта, второ – в него е мозъкът, който носи познанието. Самата форма провокира да бъде докосната отгоре, което активира отключването на информация. Дланта ляга върху нея.

- Вярно ли е, че вие сте единственият българин, държал в ръце един от тези загадъчни черепи?

- Да, така е. И съм единственият, който се е снимал с този череп (кристалния череп от Рио Гранде до Сул) въобще. Никой досега не го беше правил. Снимки са отказани на много известни актьори, например Шърли Маклейн, Робърт де Ниро и т. н. Аз им казах, че ако не покажа снимка, няма кой в България да ми повярва, че съм го докосвал. Хората казаха, че те просто ще си обърнат главите на другата страна, а аз да го направя без тяхно позволение. Получи се типично по български.

- Къде и как се случи това?

- На ежегодното изложение на минерали в Мюнхен, Германия, през ноември 2008 г. за втори пореден път беше отделено място на минералотерапията. Колеги от Бразилия донесоха кристалния череп от Рио Гранде до Сул, застрахован за огромна сума. Той се нарежда сред първите 5 по възможност за предаване на информация. Има размер на човешка глава и тежи 5300 г. Бях единственият от всички присъстващи, на когото беше позволено да го докосне. Правото се падна на мен чрез жребий, чиста проба късмет. Но си мисля, че имаше и нещо друго – много хора се страхуваха да опитат.

- Защо? Какво страшно има в контакта с тези черепи?

- Тези черепи нямат аналог по въздействие на енергийно ниво. Аз бях предупреден за вероятните последствия. Възможно е при допир да се изпадне в ужас, който да продължи дълго време. Беше ми поставено условие да не употребявам алкохол и остри предмети не само по време на 3-те дни работа с черепа, но и през 7-дневния адаптационен период. Човек буквално не е на себе си след подобно изживяване.

Как протича един сеанс?

- В началото бях малко притеснен. Трябваше да сложа ръка върху изпъкналата част на черепа, който да е обърнат срещу мен, и да я задържа там 15 мин. За да се получи контакт, е необходимо човек да е отпуснат. Не е лесно да релаксираш в зала с 15 хил. души. Ефектът трудно се описва с думи.

Най-напред започна да ми пари под краката в буквалния смисъл. После усетих как се отделям от тялото. Всичко друго изчезна - притеснения, страхове, информация, всичко. Разбрах, че такова е състоянието на смъртта. Не беше страшно, само малко гадно. Усетих се като светещо кълбо с големина на огромна дюля, само че синя. То се движи с невероятна скорост. Това представлява човек на енергийно ниво. И други колеги, работили с черепа, го потвърдиха. Интересно е, че никъде не се спира, но не се движи сред някакъв космос и звезди. Просто се носи сред самото време. Всъщност имах чувството, че държа в ръце времето. Над движещото се кълбо има някакво сияние като необятен зелен облак. Човешката енергия е здраво свързана с него чрез блестяща нишка. Всичко е условно описано, защото тези преживявания са отвъд границите на ума. Докато изживяваш, няма ум. След като се върна енергията в тялото, изпитах силно треперене. Вибрациите са страхотни. Ясно ми се показа, че енергията е материална субстанция, фина материална субстанция.

Първия ден след сеанса не се случи нищо особено, но след втория - седин от пръстите на дясната ми ръка блокира. Той беше най-отгоре върху черепа и спря да се движи. Все още ми е почти невъзможно да го изправя, когато е свит.

- Казахте, че сте преминали през три сеанса?

- Така е. Третият беше в 3 часа следобед. Отпуснах се максимално и пред очите ми се появи замък. Помолиха ме да го опиша. Едната кула беше по-висока, другата – по-ниска, стената бе червена. Никой не реагира.

Видях човешки глави, изсечени в камъка на една от стените. В този момент се чуха някакви възклицания на присъстващите. Продължих да разказвам: вървя по пътеката от замъка към езерото и виждам един огромен гранат (скъпоценен камък - бел.ред.). Той имаше няколко цвята, което го прави уникат – зелено, жълто, червено, кафяво. Няма такъв гранат по света. Като свърши сеансът, ми казаха, че конференцията се удължава с един ден. Всички, които се занимават с минералотерапия, отиваме да търсим граната. Казаха ми: „Току-що описахте един замък на австро-швейцаро-немската граница – Нойшванщайн („Новият каменен лебед” – бел.ред.)” Стигнахме във малкото градче Фюсен. В този момент видях замъка, който бях описал. Приближихме до него и загубих ума и дума – всичко беше същото, както го видях.

Започнахме да търсим граната, но по пътеката се движеха стотици туристи. Аз бях сигурен, че го видях встрани. Тогава един от минералотерапевтите ме накара да обещая, че ако го намеря, ще го подаря на някого, без значение на кого. Това беше голямо предизвикателство за мен. Посветил съм целия си живот на минералите, а подобен екземпляр е чудо на чудесата. „Направете го, иначе няма да го намерите” – предупредиха ме. Обещах да го подаря на един от малкото ни приятели – д-р Валентин Трендафилов.

И го намерих - 136 г, такъв гранат досега в света не е намиран! Мисля, че и той притежава паранормални свойства, обаче не съм го изследвал. Когато се прибрахме със семейството ми в България, посреднощ му се обадихме и му дадохме находката.

- Какво научихте от цялото преживяване, промени ли се нещо у вас?

- След всичко това аз станах друг човек. Това, което идва като познание при работата с този череп от Рио Гранде до Сул, е, че всичко е в нас, цялата налична информация, и при определени обстоятелства можем да се доберем до нея. След като осъзнах това, на започнах да възприемам света на друго ниво.

- Къде се съхранява черепът от Рио Гранде до Сул?

- В частна колекция в САЩ.

- Изследват ли го през цялото време?

- Не, защото много лесно се комерсиализират нещата. Целта е с него да работят хора, които имат някаква степен на готовност и опит с т.нар. паранормални явления. Резултатите от опитите се описват. Познанието се систематизира.

- Защо не се знае нищо за резултатите?

- Знае се, но не и в България. В Германия в момента има 50 института, в които се наливат милиони за изучаването на влиянието на минералите върху човешкия организъм.

http://silverunicorn....php?topic=51.0

Линк към коментар
Share on other sites

Усетих се като светещо кълбо с големина на огромна дюля, само че синя. То се движи с невероятна скорост. Това представлява човек на енергийно ниво. И други колеги, работили с черепа, го потвърдиха. Интересно е, че никъде не се спира, но не се движи сред някакъв космос и звезди.

Мисъл за деня - 11 ноември 2010 година

Бъдещото положение на човека няма да бъде като сегашното - той ще предста­вя сфера. Като влезете в духовния свят, няма да виждате хората с такава форма, каквато днес имат. Те ще представят сфе­ри, големи или малки, от които ще из­лиза светлина. Всяка сфера ще се движи като Земята. Тези сфери ще светят като големите електрически кълба. Когато един ангел слезе на Земята, и той се проектира в същата форма, каквато човек има, но на Небето той е сфера.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...