dedi88 Добавено Септември 19, 2010 Доклад Share Добавено Септември 19, 2010 Здравейте! Искам да споделя проблема си. Преди 4 години почина баща ми. С много усилия и много трудности успях горе-долу да се изправя на крака. В момента съм безработна и не мога да си намеря работа.Живея с майка си и сестра си.Сестра ми е алкохоличка и всичко се очаква от мен.Но в послено време не се чувствам добре. Нямам желание за нищо. Преди пишех стихове,играех на компютъра,гледах телевизия, а сега само лежа. Постоянно се чувствам изморена,а не правя кой знае какво. И съм много изнервена. Незнам какво става с мен... Латина, Орлин Баев и Велина Василева 3 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Септември 19, 2010 Доклад Share Добавено Септември 19, 2010 (edited) Ами комбинацията от безработица, носене на отговорност, вина, компанията на изискващи мама и пияната безотговорна сестра - всичко това очевидно спомага натрупването на тревожността ти. А повечко време носена тревожност води до депресивност. Тя пък до уморяемостта! Тоест, "тревожна съм, че не си намирам работа и се чувствам виновна заради това. Роднините ми очакват от мен неща, а на мен ми се струва, че се провалям - защото съм доста отговорна..." Разбира се, това са само предположения въз основа на твоите няколко реда... Имаш обективни външни обстоятелства, които спомагат за състоянието ти, но по-важните фактори са мисловната ти, емоционална и поведенческа реакция на тези фактори! Би могла да видиш ставащото в съвсем друга светлина, временната безработица като възможност за творчество, да се отърсиш от прекалената си отговорност и вина! Пиши как чувстваш ситуацията си! Редактирано Септември 19, 2010 от Орлин Баев Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts