Креми (късметче) Добавено Август 16, 2010 Доклад Share Добавено Август 16, 2010 (edited) Знам, че предпочитанията към храна са много индивидуални. А в този форум често се споделят рецепти, при които няма термична обработка. Затова отварям специална тема за рецепти на за тях и за всички, които обичат храните в максимално естествен вид. Тук има тема за суровоядството като цяло: Суровоядство , а в тази тема ще се обърне повече на рецептите свързани с този вид хранене. Днес експеримаентирам с тази рецепта, по-късно ще споделям впечатления: Здравейте! Знаете ли, че вече е открит ФОРУМ , където можете да се запознаете с останалите потребители, да споделите своя безценен опит, рецепти, новини и съвети, както и да получите отговори и подкрепа на всички ваши въпроси и терзания? Регистрацията е безплатна и ви делят броени мигове от удоволствието да сте част от това разрастващо се общество!!! Днес ще Ви изненадаме с една интересна рецепта на популярната сурова кулинарка и собственик на верига ресторанти в Америка Сюзан Пауърс. Суровия патладжан може да бъде горчив и да има не много приятен кисел привкус. Но ако той се замрази, след като се размрази можете да постигнете желаната фина консистенция и да намалите драстично неприятния вкус. Причината да Ви предлагаме тази рецепта се дължи на полезния ефект на патладжана върху човешкия организъм. В него се съдържат големи количества хлорогенна киселина, която е най-потентиня свободен радикал, открит в растенията. Тази киселина помага за предпазването и борбата с рака, има противовъзпалителен ефект, както и понижава нивата на лошия холестерол (LDL). Като добавим и приятния вкус на готовия пастет, как да не го заобича човек: Продукти: 2-3 скилидки чесън (1-2 ч.л. чесън на прах)1/2 чаша кашу, накиснато за 2-3 часа1 голям патладжансока на 1/2 лимон или лайм2 с.л. зехтинщипка хималайска, келтска или морска солПриготвяне: Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. Поставете го във фризер да замръзне на камък. Когато това стане извадете го от фризера и го оставете напълно да се размрази. В кухненски робот или блендер започнете кълцането на чесъна скилидка по скилидка. Когато чесъна се накълца, той ще полепне по стените на съда. Тогава добавете накиснатото и изцедено кашу и пасирайте до фина и еднородна смес. Добавете към сместа размразения и отцеден патладжан, лимоновия сок, зехтина и солта и пасирайте до фин кремообразен пастет. Воала! Вашият Баба Гануш е готов за сервиране и е идеална добавка към любимите Ви крекери и хлябове. Приятно похапване! http://www.recipemag...ov-baba-ganush/ Редактирано Август 16, 2010 от Аделаида Пламъче, Ирина - Horus - Чебурашка и Донка 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Август 16, 2010 Доклад Share Добавено Август 16, 2010 Късметче,благодаря за прекрасната и актуална тема. http://www.zemianazaem.com/ Жаки: no more депресия и стрес 2 Любовта е най-високата възможна вибрация, и ни повдига както нищо друго. Всичко да правим с любов, да гледаме с любов на всичко и всички (най-вече на нас самите – тогава всичко става красиво… Да правим това, което обичаме, да се срещаме с хора, с които ни е искрено приятно, любима книга, любима музика, да сме заобиколени от красиви вещи… и да се освободим от всичко ненужно – ”детоксикация на нашия свят и ежедневие” – не само чрез храната, но и мислите, чувствата, обкръжението. Трябва да издигнем вибрациите си и така издигаме и хората около нас, всички си взаимодействаме и често някои емоции и чувства ни се придават, те не са всъщност наши. Гледайте слънцето и четете “заветът на слънчевите лъчи” на Учителя. Ето и нещо на Дейвид Улф, с което искам да ви влея малко вдъхновение: My life is a gift! May my days be fulfilling, And my nights be thrilling. May every venture, Become an adventure. May I walk the land, And play in the sand. May I sail the oceans, And drink magical potions. May I splash and have fun, Under an endless summer sun. May I hear the violins, In soft, warm winds. May I dance to flutes, And taste exotic fruits. May my heart overflow, Everywhere I go. May my limits be tested, And my best day be bested. May my moments of glory, Be retold in a story. May my life be blessed, And good fortune be my guest. Have the Best Day Ever! If you crave for happiness and success,anticipate these with enthusiasm! http://www.zemianazaem.com/archives/259 Ирина - Horus - Чебурашка 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Август 16, 2010 Автор Доклад Share Добавено Август 16, 2010 (edited) Здравей, Мария-София, това е поредният синхрон между нас. За пастета - прекрасен. Аз, признавам си, напоследък си падам по чесъна, така че сложих повечко. Комбиниран с маслини за украса може да се ползва чудсно за сандвичи или за гарнитура. Опитах се също да си представя, какво бих добавила към рецептата ( обикновено всяка рецепта изпълнявам само първия път точно, а после променям по вкус, а и за да е по-малко трудоемка). Тази рецепта си е перфектна така, че и бърза. Редактирано Август 16, 2010 от късметче Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Август 16, 2010 Доклад Share Добавено Август 16, 2010 ЕКО-ВЕГЕ-ОРГАНИК-БИО .Отдавна се занимавам и с тези неща ,но до сега допусках по някой компромис... От миналата седмица съм на вълна суровоядство-чета онзи готин сайт-Земя на заем.Всъщност отдавна се храня така ,но сега ще започна да си бъркам и козметика. Мисля,че на пастета ще му отива повече орехи,отколкото кашу и добавка от копър и/или магданоз.Липсва му зеленина. Сега има пресни орехи на пазара на Графа . Аз нямам никак време за готвене,затова карам на салати и кълнове. Креми (късметче) 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Август 16, 2010 Автор Доклад Share Добавено Август 16, 2010 Мисля,че на пастета ще му отива повече орехи,отколкото кашу и добавка от копър и/или магданоз.Липсва му зеленина. Сега има пресни орехи на пазара на Графа . Аз нямам никак време за готвене,затова карам на салати и кълнове. Дане би да имаме мисли - близнаци? И аз мислих за зеленичко, но пък в този сезон на всичко слагаме магданоз, та се отказах. За орехите си права. И аз съм на плодове и кълнове, но вместо за козметика, понякога мисля за сладичко. Дано да ми повлияеш положително. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария-София Добавено Август 17, 2010 Доклад Share Добавено Август 17, 2010 Понякога успявам да заместя шоколада с мед.... Обаче до офиса ми е Слънце-Луна -веге ресторанта с пекарна и с най-фантастичния истински хляб в София. В него пекат и мъфини със семена и пълнозърнести курабийки със какао,ядки и стафиди.... И нали са и био-не мога да им устоя... Пресни орехи от Графа от 5-6лв/кг не си купувай-не струват-ядките нямат вадене.Вчера си купих. А Мер,чиито е сайта Земя на заем, казва нещо дето много ми хареса-На лицето и на тялото си не слагам нищо,което да не мога да изям.Като разуча рецептите ще ги дам тук. Успешен ден!!! Пламъче и Креми (късметче) 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Август 17, 2010 Доклад Share Добавено Август 17, 2010 Здравейте и от мен и в тази тема! Вече съм писала,че много харесвам кълновете от леща,но...съпругът ми купи био леща от HITа,а тя се оказа пълна с гъгрици... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Август 27, 2010 Автор Доклад Share Добавено Август 27, 2010 Салата за всеки сезон За 2 порции се смесват: 1/3 краставица, нарязана като за таратор 5-6 суп. л. покълнала леща ( нужни са й 36 - 48 ч. за покълване, но може да стои покълнала в хладилника ден и половина, ако я приготвите по-рано) 3 суп. л. изчистени слънчогледови семки 5 скилидки чесън нарязан дребно или счукан 1/2 връзка копър 1/4 връзка магданоз лимонов сок, зехтин, сол на вкус. Ако употребявате майонеза, може отгоре да се сложи малко за украса. Рецептата е моя, прясно измислена. Приемам допълнения или подобрения. Да ви е сладко!!! Донка 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Август 27, 2010 Доклад Share Добавено Август 27, 2010 Късметче,рецептата ми допада - непременно ще я изпробвам,но ще добавя слънчогледовите семки под формата на кълнове,защото много ги харесвам! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Vespertine Добавено Юли 18, 2011 Доклад Share Добавено Юли 18, 2011 Бананов сладолед Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Emmy Добавено Юли 18, 2011 Доклад Share Добавено Юли 18, 2011 Страхотна рецепта! Благодаря (: Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Vespertine Добавено Юли 18, 2011 Доклад Share Добавено Юли 18, 2011 Да, на мен ми харесаха и тези две, на които пада голяма борба обаче! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Emmy Добавено Септември 4, 2011 Доклад Share Добавено Септември 4, 2011 (edited) Редактирано Септември 4, 2011 от Sybilla Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Емил от Льонеберя Добавено Юни 30, 2012 Доклад Share Добавено Юни 30, 2012 Явно съм гладен, щом гледам рецептите... Но си мисля за доматена салатка с магданоз и много лимонов сок, гарнирана с препечени омаслени със зехтин сухарчета... или Мекички с доматен сос и рукола... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.